Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós mogyorós császármorzsa recept

Diós mogyorós császármorzsa recept

A Diós mogyorós császármorzsa hozzávalói:
4 tojás
25 dkg liszt
2 teáskanál méz

4 dl tej
4 dkg vaj
5 dkg aprított dióbél
5 dkg aprított mogyoró
20 dkg erdei gyümölcs(fagyasztott)
porcukor a szóráshoz


A Diós mogyorós császármorzsa elkészítési módja:
A tojássárgákat a megsózott liszttel a mézzel és a tejjel simára keverjük,hozzáadjuk a a fehérjék keményre vert habját. Majd belekeverjük az aprított diót mogyorót. A vajat felhevítjük egy serpenyőben és belecsurgatjuk a tésztát.Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A sütés befejezése előtt röviddel szaggassuk szét két villával a tésztát és adjuk hozzá a kiolvasztott gyümölcsöt.Rakjuk ki tányérokra a császármorzsát és hintsük meg porcukorral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós mogyorós császármorzsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook