Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós és mákos táska recept

Diós és mákos táska recept

A Diós és mákos táska hozzávalói:
50 dkg leveles tészta

A mákos töltelékhez:

15 dkg cukor
1,5 dl tej
2 dkg darált mák
1 citrom lereszelt héja
5 dkg apró szemű zabpehely
mazsola

A diós töltelékhez:

10 dkg cukor
1 dl tej
20 dkg darált dió
5 dkg apró szemű zabpehely


Diós és mákos táska

A Diós és mákos táska elkészítési módja:
Először a tölteléket készítjük el, mert a töltéskor már hidegnek kell lennie. A tejet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a többi alapanyagot. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, majd körülbelül 10 x 10 centiméteres négyzetekre vágjuk. Minden négyzetre halmozunk az előzőleg elkészített töltelékekből, majd összefogjuk az egymással szemben lévő tésztacsücsköket, és középen összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós és mákos táska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook