Derékfájásra tudtok valami jót? (tudásbázis)
Remélem még nem késő, Ránéztek-e ujra a hozzászólásokra.mert ma már 1.-e van, de én csak most olvasom.
Egy kíméletesebb módszert ajánlok, nekem ez mindig beválik.
Gyógynövény boltban kell venni "mezei zsurlófű meddő hajtás" szárított gyÓgynövényt. Papir tasakban van,50 gr, kb 200 forint. Nekem mindig van otthon, hogy kéznél legyen.
Varrjunk egy vászon zacskót, ebbe tegyük a zsurlófüvet. Gőz fölött melegítsük (Edény víz,tetéjén szűrő - ebbe a vászonzacskós zsúrlófüvet, ne érjen a vízbe).Mikor már forró, tegyük egy törölközőbe, és rá a derékra, kihülésig legyen rajta. Aztán ujra melegíteni stb. ezt ismételjük 5x 6x vagy amig fáj a derék vagy láb stb. Másnapra -harmadnapra garantáltan elmúlik a fájdalom. Nekem már másnapra.
tényleg az advilt nem is próbáltuk. Igaz nagyim is azt szedte neki is voltak ilyen gondjai de ami most van apunak olyan erős nem volt nagyimnak. Biztos rökölte is ezt a hajlamot. Nagyim szedett advilt is de nem sokat használt neki.
Akkor erre a hideg borogatás nem is jó ugye? Inkább a meleg? Mert próbáltunk hideget is rátenni, de most sállal van körbetekerve, vagy köntössel
Tehát irány a doki!
Nem írtad mitől fájdult meg a dereka.
Menjetek el ügyeletre és nézzék meg, hogy valóban a dereka fáj e?
Hallottam már csúnya dolgot...
Mitől fájdult meg a dereka?
Sziasztok!
Apukámnak péntek este szörnyű derékfájása lett. Már előtte is fájdogált a dereka, sokszor volt már hévízen is vele, meg járt kezelésekre, de ennyire rosszul még nem volt mint most :(
Kijött a wc-ről és alig bírt kiegyenesedni, meg menni. Lefektettük az ágyra de feküdni is rossz volt neki, sehogy nem volt jó. Adtunk neki kataflánt meg algopirint, attól kicsit jobb lett de csak egy ideig. tegnap kicsit jobb volt, de ma megint még talán erősebben fáj neki mint pénteken.
Hívtuk az ügyeletet, de azt mondták hogy csak voltaren injekciót tudnának beadni ami 2 órára enyhíti csak a fájdalmat. Nézegettem a csontokácsokat, de mivel nem tudjuk pontosan hogy mi lehet ez, nem tudjuk hogy érdemes-e elmenni. Szerdán be vannak jelentkezve a reumára (remélem el is tud majd menni, mert ha nem tud megmozdulni nehéz lesz) remélem megröntgenezik, nem csak úgy a vakvilágba írogatnak fel mindenféle gyógyszert.
Ma anyuék elmentek az ügyeletes gyógyszertárba, kapott tapaszt, meg voltaren dolo tablettát, meg még egy másik gyógyszert sajnos nem tudom a nevét.
Nagyon sajnálom szegényt, azt mondja az oldala is fáj, valószinűá kisugárzik. Gondoltunk még vesekőre vagy homokra de akkor nem tudna pisilni, vagy fájna a pisi, meg annak más jelei vannak nem?
Szerintetek milyen megoldás lenne jó, ami nem gyógyszer? A csontkovács? Olvastam a honlapjukon, hogy a gyógyszerek csak ideig óráig segítenek, és nem a problémát kezelik, ezért kell csontkovács. De ő honnan tudja hogy ez mi lehet? Gerincsérv, lumbágó, becsípődés? Szerintem előtte röntgenezni kéne.
Előre is köszönöm a segítséget!