Debrecenből jöttem Budapestre, de nem tudom megszokni ezt a zajt és a koszt. Ti hogy szoktátok meg? (beszélgetés)
Gyökértelen...igen...jól látod...Debrecen 220 km Vonattal még ic-vel is majd 3 óra...
Jó mondjuk párommal sokat utazgatunk, ha lehet mi megyünk....de mikor párom dolgozik, akkor vagyok én meglőve...ismerősök vannak, de nem barátok...
Nem kellett, mert párommal megismerkedtem, ő Budapesti így én költöztem hozzá, Zuglóban élünk....ami mondom egy nagy kerület...és viszonylag jó helyen lakunk..közel a város...
Pl egyedül ebbe a nagy városban nem találom fel magamat, nagy a zaj, tömeg....ezzel van igazából elegem.....
Aki egy kisebb városhoz van szokva, annak nehéz megszokni...legyen az Budapest bármeliyk része....családom sincs itt.szóval talán ezek miatt is érzek most így...ahogy öregszik az ember, egyre jobban vágyik vissza oda, ahol felnőtt.
Végigolvastam, miket írtál. Szerintem Neked nem a várossal van elsősorban bajod, hogy koszos, meg zajos, hanem inkább azzal, hogy gyökértelennek érzed itt magad. Arról nem írtál, hogy milyen a párkapcsolatod, de arról igen, hogy nincsenek barátaid, nincs társaságod itt. Szerintem ez a fő problémád. Nem tudom, hány éves vagy, de nem lehetsz túl öreg, hogy a korodra fogd, nehéz ismerkedni, megfelelő társaságra találni. Ez inkább a személyiségtől függ. Talán egy kicsit nyitottabbnak kéne lenned, nem úgy hozzá állni, hogy sosem fogod megszokni, vagy hogy utálsz itt élni. Próbàlj lazítani, élvezni azt, amid van, nyitott szemmel járni, nem csak a rosszat észrevenni, hanem a szépet és a jót is. Mert az is van bőven. Én még kisebb városból kerültem fel, mint Te, persze, én is láttam a különbséget, de nyitott voltam, és nem a hátrányaira koncentráltam, hanem az előnyeire.
Sok sikert kívánok Neked és hogy találd meg itt a helyed! :o))
Budapesten élek születésem óta,nincs kosz és bűz mindenhol,ahol én élek ott nincs,igaz ez peremkerület.Pesti oldal,zöldövezet.
Vannak a fővárosnak szép részei is.
Ahol dolgozom az már más tészta na az gáz.Bűz,zaj és mocsok sajna.Nyócker.
Mégis szeretek itt élni és nem is tudnék máshol.
Nekem nem jön be Budapest, legyen az bármelyik szegletén...
Viszonylag jó helyen lakom, mert pl a 8 ker egy putri...kertes résznél....park van...de pl amikor utazunk meglátom a keletit, nyugatit...nem éppen szép, tiszta látvány fogad...a sok c-ről ne is beszéljünk....Normafán talán még ellennék...de Debrecenbe jobban érezném magamat, mert ott nőttem fel:))
Nem mindegy, a város melyik részén laksz. Buda emberibb, csak szinte megfizethetetlen.
Sajnos Csillaghegy-Római fürdő-Aquingum is :(
Mindent meg lehet szokni.
Nem feltetlen megszeretni, de megszokni (ha akarjuk) meg lehet.
En meg kisebb varosbol mint Debrecen koltoztem Bp-re sok-sok eve, eleinte majdnem sirtam ahogy a Keletibe berobogott a vonat, a sok graffiti a falakon, meg a zaj, sok ember nagyon felelmetesnek tunt.
Viszont hozzaszoktam par ev alatt, eltem sok reszen Bp-nek (Obuda pl nagyon szep, 18. ker egyes resze a repulozajt leszamitva talan csendesebb, mint videki kisvarosok). Egy ido utan el nem tudtam volna kepzelni visszamenni a kisvarosba :DD
Szia! Mi épp fordítva vagyunk, nagyvárosból költöztem le vidékre, mert a párom a világért sem szeretett volna nagyvárosban élni. Én bármikor felköltöznék Budapestre, annak ellenére, hogy ebben a kis 3000 lakosú községben is otthonra találtam.
Szerintem próbáld megszokni a fővárost, ha másért nem, mert sokkal több a lehetőséged, mint egyes embereknek, akik mondjuk egy eldugott kis faluban laknak, ahol a madár is ritkán jár.
Mindemellett ha te ezt áldozatnak érzed, beszéld meg a pároddal, hogy pl. a hétvégéket Debrecenben töltitek.
én egy 5000 fős kisvárosból jöttem fel tanulni,majd ittragadtam a párom miatt :)
laktunk a keleti pályaudvarnál,fenn a 12 kerületben a hegyen,most kertvárosi részen lakunk kertes házban.
nekem egyik környékkel sem volt akkor aktuálisan bajom,de családot csak a mostani helyünkön alapítanék ha dönteni kellene melyiket választom :) itt nincs zaj,sem kosz,viszont minden van a közelben,nem vagyunk a világ végén....meg kell találni a megfelelő környéket.
Én Debrecenbe születtem,de soha nem laktam ott,mégis imádom amikor ott vagyunk!
Budapest...már attól kiráz a hideg ha csak átutazóban vagyok....:-(
Én egy férfi kedvéért sem költöznék oda....
egyet értek, vagy megszoksz vagy megszöksz
én sosem tudtam elképzelni hogy pesten éljek az általad említett okok miatt!
aztán megismertem a párom, aki pesti! és ideköltöztünk, bár ő vidéken szeretett volna élni, de itt úgy gondoltuk, hogy több a lehetőség!
kispesten lakunk, ez egy elég kisvárosias rész szerintem, elég sok a zöldövezet! zajosnak zajos, de meg lehet szokni szerintem!
viszont minden itt van a s..em alatt! bank, posta, óvoda, játszótér, üzletek Köki terminál, gyalog elérek mindenhová...
koszos, de ez van.
Debrecen tényleg szebb.
A koszt úgy általánosítva Budapestre írtam...nem tiszta város...Debrecen sokkal tisztább!
Persze Vár környéke szép...de általánosságban véve..pl keleti pu, Nyugati fúj...retkes koszos ronda!
Zugló nem rossz hely, vannak szép részei, persze vannak elég lepukkant lakótelepek is...
hidd el, nem a legnagyobb dzsungelben éltek, keress elfoglaltságot: edzőtermet, jógatanfolyamot, bármi más egyebet. A Cserepesházban is találsz programokat.
További ajánlott fórumok:
- Ti milyen zöldségeket szoktatok veteményezni?
- "Aludik", "fürödik", "szihlógia", "a autó" stb. - az egyik fél primitívsége, megöli a kapcsolatot? Egyszerűen nem tudom megszokni....
- Ti mennyit szoktatok fúszodni?
- Párotoknak szoktátok kézzel "végig" csinálni?
- Oda szoktatok figyelni a helyesírásra?
- Megy valaki holnap Budapestről Debrecenbe?