Főoldal » Cikkek » Babák & Mamák témák » Dávid, a gyantás bébi cikk

Dávid, a gyantás bébi


Az anyuka: 19 éves, nagyon fiatal és tapasztalatlan, első gyermekét várja.

A baba: még magzat, 39 hetes. Az egyre szűkösebbé váló pocakban készülődik a nagy pillanatra. Addig még bő egy hét van hátra.

Dávid, a gyantás bébi

Van valaki, aki meg tudja magyarázni, minek a női lábra szőr? Semmilyen célt nem szolgál, még csak nem is szép. Egy női láb hiába kecses: ha szőrös, máris az őzéhez hasonlít.

A szóban forgó nemkívánatos szálak eltüntetése pedig hétről-hétre gond, és duplán az egy kismamának! Márpedig a nagy pocak nem ok a hanyagságra.


Két nap múlva:

Most már tényleg minden nagyon kényelmetlen: a pocak feszít, domborodik, szúr. Megtörtént a sokadik szemle is a babaruhák közt, minden tiszta, illatos, hamarosan gazdára találnak. " Vajon milyen lesz? Ki az a kis pocaklakó, aki odabent mocorog? Nyugalom, még néhány nap."

Várakozásteljesen, pihenéssel telnek a napok. Az egész család a kismamát kíméli, a sógornő nevetve megjegyzi: „Gyereknek gyereke?” Jó vicc. Nagyika is látogatóba jön: - Holnap áthozom a fényképezőgépet - búcsúzkodik később a kapuban. - Meg kell örökíteni ezt a nagy pocakot!


Másnap:

Még mindig időből van a legtöbb. Telefon a kozmetikába: Margó, a kozmetikus este 6-ra várja a szépülni vágyó kismamát, aki mégiscsak rászánta magát a lábgyantázásra. "

Mit ki nem bír egy nő, ha a szépségről van szó! De hát ez semmiség, mi lesz, ha már most nem tűri a fájdalmat?!" A hazafelé séta még jól is esik, és otthon derül ki, hogy a mama órákig várt a fényképezőgéppel. De sebaj: azt üzente, holnap majd átjön.


Később:

Az este szokásosan telik. Csak a pihenés esik jól, vagy szinte már az sem.

Még nincs kilenc óra, amikor... valami olyan fura, annyira más. Érzi a fájdalmat, nézi az órát. Jelez a szervezete, itt az idő! Esti riadó a családnak, szerencsére közel a szülészet.

Egymást követik az események. A nővérek előkészítik, az orvos megvizsgálja a megszeppent kismamát. És meghagyják neki: sétálgathat, vagy akár le is fekhet.

A leendő anyuka az előbbi mellett dönt. Az álma elillant, félelmét elfújta valami éjjeli kis manó. Óvatosan körülnéz. Későre jár, de itt egybefolyik nappal és éjszaka, állandó a készenlét, a tennivaló, teljes intenzitással égnek a lámpák. Kis rádió szól halkan, ez megnyugtató. Kíváncsian várja, milyen lesz a szülés és fel sem fogja; valami örökre megváltozik, anya lesz. Újból jön az orvos, vizsgál és kijelenti: - Szülünk.

Tapasztalatlanul követi az utasításokat, hiába, no: minden kezdet nehéz!

Megszenvednek mind a hárman, az orvos homloka is gyöngyözik.

Aztán egy pillanat alatt kicsusszan a meleg anyai testből a baba, mint rakoncátlan szappan a vizes kézből.

Megszületett Dávid!


A doktor úr mosolyog: "Szegény anyuka, még a lába is kipirult a nagy erőlködéstől!"

Az újdonsült mama őszintén vall: "Csudát! Az este gyantáztatni voltam."

A doki szeme elkerekedik: "Akkor meg mit csodálkozik, hogy egy héttel előbb meglett a gyerek?!"

Kiderült, hogy a gyantázás okozta fájdalom váltotta ki a szülés megindulását idő előtt.

Késő bánat! Eltűnt már a nagy pocak, mire a mama (immár dédi) átjött a fényképezőgéppel. De most legalább már tényleg volt kit fotózni.


Egy hónappal később:

Egy verőfényes napon a kozmetika felé sétált a kismama a babakocsival, benne a kicsivel. Margó, a kozmetikus örömmel üdvözölte őket: - Na, hadd lássam, hol az a gyantás bébi?
Írta: elszabadult hold, 2010. szeptember 14. 10:08
Fórumozz a témáról: Dávid, a gyantás bébi fórum (eddig 34 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook