Dán almatorta recept

A Dán almatorta hozzávalói:
14 dkg lágy vaj
2 tojás
20 dkg cukor
10 dkg liszt
1 kk sütőpor
10 dkg darált mandula
1 dl tej
1 vaniliáscukor
1 ek forró víz


A Dán almatorta elkészítési módja:
A tészta alapanyagait géppel összeturmixoljuk,vajazott,lisztezett tortaformába öntjük és megrakjuk 8-10 friss, szeletelt szilvával. 2 evőkanál cukorral elkevert,durvára darált dióval megszórjuk a tetejét,ezután szépen elrendezünk rajta 3-4 db vékonyra szeletelt almát. Közepesen forró (180°fok) sütőben 40 percig sütjük. Megszórjuk fahéjas cukorral és vajdarabkákkal,ami a sütőben kb.15 perc alatt rá karamellizálódik, amitől szép barna színt kap a tortánk. A szilvát el is lehet hagyni,esetleg télen aszalt-szilvával lehet helyettesíteni. Néha a tésztájába is diót teszek,mandula helyett.Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A dán almatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook