Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Alföldi húsgombóc recept

Alföldi húsgombóc recept

Az Alföldi húsgombóc hozzávalói:
4-6 személyre

25 dkg burgonyás tészta
30 dkg sertéslapocka
1 vöröshagyma
1 ek. olaj
só, bors
pirospaprika
petrezselyem
1 zöld paprika
1 paradicsom
1 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt


Az Alföldi húsgombóc elkészítési módja:
A sertéslapockából egy pörköltet készítünk, majd a levét félretesszük, a húst pedig apróra felvágjuk. Eközben a burgonyás tésztát kinyújtjuk, kb. 5*5 cm-es kockákat vágunk ki belőle, és ezekre tesszük a húst. A tésztát összezárjuk, gombóc alakúra formázzuk, majd vízbe feltesszük főni. Ezután egy jénaiba tesszük őket, rátöltjük a tejföllel elkevert pörköltlevet, és a tetejére szórjuk a sajtot. Végül a sütőben megsütjük, és már kínálhatjuk is.


Kategória: Húsételek receptjei


Az alföldi húsgombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook