Morzsatorta recept

A Morzsatorta hozzávalói:
20dkg liszt
20dkg zsír (margarin)
darált mandula
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2 tojás
citrom leve
forma kikenéséhez: vaj, morzsa
gyümölcsíz
vaníliáscukor


A Morzsatorta elkészítési módja:
20-20 deka lisztet, zsírt, darált mandulát és cukrot 1 csomag sütőporral elkeverünk, azután 2 tojással és 1 citrom levével gyúródeszkán jól összegyúrjuk. A tésztát vajazott s morzsával kiszórt tortaformába téve, tetejét gyümölcsízzel kenjük meg vastagon, azután tésztából rudakat sodorva, rácsot teszünk a lekvárra. Sütés után a tortát 2-3 részre vágva, gyümölcsízzel kenjük meg. Tálaláskor vanilinporcukorral bőven meghintjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A morzsatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook