Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Csudaszép Valentin est? fórum

Csudaszép Valentin est? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Csudaszép Valentin est?

1 2 3 4 5
2011. febr. 19. 22:41

Nos elolvastam,az én férjem sem az az ajándékozós,készülős pasi,de kezdettől ilyen volt én már megszoktam,ha akarok valamit megveszem!

De nem csak ezen az egy napon kell kedveskedni,nekem jól esett aznap egy kád fürdő vele beszélgetés közepette,egy jó......,nem értem mi ezzel a gond,ha nem kap az ember lánya ekkor különösebbet,mi nem tartjuk magyar ünnepnek,nincs ajándékozás,és nem csak ezen a napon kell egymást szeretni.

47. 3aad3b800d (válaszként erre: 39. - Gubóka)
2011. febr. 19. 22:34
Majdnem öt év... Akkor még nálunk sem volt vita és probléma, és mi is mindent megbeszéltünk.
46. 3aad3b800d (válaszként erre: 40. - K_nm)
2011. febr. 19. 22:32
Nem giccses ajándékokról volt szó, miért kell mindent kiforgatni? Olvasd el a cikket még egyszer. Mindössze egy kis figyelmességet hiányolt az írója, azt, hogy a férje a nőt is lássa benne, ne csak az anyát, és LEGALÁBB ezen az egy napon éreztesse vele, hogy szereti (ha még szereti egyáltalán), ha már máskor nem...
2011. febr. 19. 20:52

Azt hiszem teljes mértékben értem amiről a cikk írója ír.

Persze, hogy nemcsak ünnepekkor kell szeretni egymást. Remélem akik most azt állítják, hogy ők direkt bojkottálják ezeket az ünnepeket nem azért teszik, mert maguknak sem merik bevallani, hogy igenis azt szeretnék, ha ők is ünnepelnének ezeken a jeles napokon. Hosszú évekig én is így csaptam be magamat a házasságomban. Ugyanezt mondta a férjem : nem csak ezen a napon kell szeretni. És még ráerősítést is kért. Én meg ráerősítettem. Csak akkor már hosszú ideje annak is örültem volna, ha azokon az ünnepeken kedveskedett volna.

Aztán beleválasztottam, beleszerettem egy olyan férfiba aki állítása szerint - első perctől mondta-nem képes megjegyezni a jeles dátumokat.

Elhittem, mert mindig mindent elfelejtett.

Bár ezt a valentin napot a vak és a süket nem veszi észre.

Nálam járt, de eszébe sem jutott. Nem adtam oda én sem , amit neki szántam. Aztán mikor elköszönt kérte, hogy a nemrég tőlem kapott bon-bonmeggyet elvihesse, már két hónapja ott volt és nem vitte el. Olyan körülményesen kérte el. Pedig ott volt ahova letette mikor kapta tőlem.

Azóta sem merem tőle megkérdezni, mert félek a választól, hogy miért vitte el. Tudom, miért vitte. Azt adta a nejének valentin napra.

Ez a szép valentin nap ! :(

2011. febr. 19. 20:36

Én nem szeretem a V napot...minek is?Vezényszóra?Ugyan már!

A párom ettől függetlenül vett nekem csokit,virágot,és annyit mondott:"Boldog hétfőt!"

Megjegyzem,máskor is van virág,vagy meglepi vacsi,vagy bármi,ami csak kettőnkről,kettőnknek szól,nem kell hozzá jeles nap.Csak egy kedd,vagy egy péntek,vagy bármi. :)

43. kahlan_amnell (válaszként erre: 38. - Gubóka)
2011. febr. 19. 20:31
:-) Valamennyire mégis témába vág,ők is jól megharcoltak a szerelmükért:-)
42. kahlan_amnell (válaszként erre: 40. - K_nm)
2011. febr. 19. 20:31
:-)))egyetértek minden szavaddal.
41. k_nm
2011. febr. 19. 19:52
ja, igen...és mi sem fekszünk le úgy, hogy meg ne beszélnénk a problémáinkat...olykor hajnali 4kor még vitatkozunk egymással...de kommunkikálunk
40. k_nm
2011. febr. 19. 19:50
spinelli, egyetértek...desperate, amit írtam, hogy milyen apróságok is mutatják, igen, nekem nem abban mutatkozik meg a szerelem, hogy giccses ajcsikat kapok szívem hercege aláírással...Közelröl sem hibátlan a férjem, félreértés ne essék...de a sok pici dolog (ágybakávé, egy símogatás filmnézés közben, egy mutatás a mellkasára és kiskölykös mosolygással azt mondja: neked itt a helyed, foglald el...na, nekem ezek jelentik azt, hogy szeret, nem az, hogy egy angolszász virágboltünnepen nekem szivecskés bögrét hozzon...
2011. febr. 19. 19:28

szerintem is az a baj h a cikk írója nem beszélte meg a dolgot a párjával.

olvastam egy történetet, angol házaspár volt már vagy 60eve hazasok. megkerdeztek toluk m i a boldoghazassag titka, azt valaszoltak h sose fekudtek le ugy aludni h nem beszeltek ki magukbl a problémat. en ezt akkor emgfogadtam, kb akkor lehettuk 2honaposak a barommal, lassan 5 evesek leszunk, és sose veszekedtunk, max kis vitak voltak, de mindig mindent megbeszelunk.

és mukodik!! ugyhogy az elso dolog amit szerintem a cikk ironak kene tennie, h beszeljen beszeljen beszeljen

38. Gubóka (válaszként erre: 25. - Kahlan_amnell)
2011. febr. 19. 19:23
tudom h nem témába vágó de imádom a sorozatot/könyvet amiből a neved választottad :))
2011. febr. 19. 19:08

desperate, olvass vissza kérlek, pont hogy értem, és írtam is, hogy szerintem mit rontottak el mindketten.

Ugyanakkor nagyon jól tudom már, hogy milyenek a férfiak és mitől tud működni egy kapcsolat.

2011. febr. 19. 19:02

A teljesen tipikus válás felé vezető út, mikor a a ffi elkényelmesedik a nő meg azt várja, hogy találják ki az igényeit.

Brávó.

35. spinneli (válaszként erre: 34. - 3aad3b800d)
2011. febr. 19. 19:01

A férfiaknak én úgy tapasztaltam ez nem alap, de lehet választani:

leülün megbeszélni, hogy drágám több figyelmességre vágyom, vagy évekig magunkba duzzogunk, na melyik a jobb?

34. 3aad3b800d (válaszként erre: 31. - Spinneli)
2011. febr. 19. 19:00
Ja, még a nő szóljon, hogy figyelj már, talán néhanap nem ártana egy kis kedvesség, figyelmesség...
33. 3aad3b800d (válaszként erre: 30. - Kahlan_amnell)
2011. febr. 19. 18:57
Nem a pezsgőzésről van itt szó... Egy kis figyelmesség... De aki nem érti, annak fölösleges is magyarázni.
2011. febr. 19. 18:56
A New York Times-on olvastam pont egy cikket erről, 60 éve voltak házasok a cikkben szereplők, ahol elmondta a bácsi, hogy a második vh alatt valentin napon írt a kedvesének egy képeslapot a frontról. Amióta hazajött, újra és újra azt a képeslapot veszi elő a feleségének minden valentinkor. nekem ezeket a sorokat olvasva összeszorult a szívem: lehet ennél szebbet adni? Ez a szerelmének záloga volt anno és azóta minden évben...
31. spinneli (válaszként erre: 29. - 3aad3b800d)
2011. febr. 19. 18:46

Nekem is elég ennyi, sőt...

:)

Bár aláírom a legtöbb nőnek ennél jóval nagyobb az igénye, pláne ha romantikus dolgokról van szó.

Viszont akkor az a nőszemély esetleg jelezze a ház ura felé, a férfiak valóban nem éreznek belső késztetést édibédi teddy mackók, vagy nyálas filmek nézésére, ha kell végigszenvedik, csak mon dja meg az asszony, hogy Ő kizárólag ettől érzi magát szeretve.

2011. febr. 19. 18:42
desperate: pedig az igaz szerelem ezekben mutatja meg magát, nem a pezsgőzésben meg hasonlókban...
29. 3aad3b800d (válaszként erre: 26. - K_nm)
2011. febr. 19. 18:35
Az a szomorú, hogy valaki ezt így látja. Hogy valaki szerint ennyi elég.
2011. febr. 19. 18:26
a cikk vége nem tiszta..milyen énekesnő, mi van??
27. Cyntia
2011. febr. 19. 18:20

Szerintem jogos, amit a cikkírója várt.. mert nem csak annyiról szól se ez a nap, se a többi, hogy: "megerőszakolják"..

..ha a férfiak többsége: emberszámba és főleg női mívoltukat szem előtt tartva néznének a párjukra, akkor évente többször is kedveskednének a nőknek (nem kell nagy dologra gondolni..)

Szóval, ha ez meglenne, akkor szerintem mi nők se jegyeznénk meg ezt a 14.-ét.. De sajnos jelenleg egy évben kb ezen az egy napon vár valami kis odafigyelést a nő.. :(((( ..és látjuk, ezt se kapja meg.. Nah ez nagyon szomorú..

26. k_nm
2011. febr. 19. 18:09
Hm...szerintem ezek nagy szavak...mármint elhidegült, nem szeret már, mert nem vett neked pezsgöt, mit tudom én...de valóban, miért várod el, hogy gondolatot olvasson (megjegyzem, nekünk a házasságunk elsö éve ugyanígy zajlott, mint nektek a hétfötök...de könyörgöm, ti már 6 éve házasok vagytok!) Miért nem ülsz le és beszéled meg vele a dolgokat. Sajnos sok nöi "szaklap" buzdít arra, hogy a valentin napot különlegessé kell tenni...de hidd el, az autós újság meg a CKM ezt nem írja, söt, a meccsen se hangzik el, így a pasik legtöbbjének ez a nap ugyanolyan, mint a..mondjuk a november 12. Nem jelent semmit. És ha picit magatokba szálltok, és csendben figyeltek, akkor megláthatjátok, mikor csak úgy megölel a párotok, vagy csak a konyhába menet megsímítja az arcotok, vagy vacsifözés közben a nyakatokba csókol...fogadjunk, ez mindannyiótokkal megtörtént...és ez nem elég? Szomorú...
2011. febr. 19. 18:03
Ja, és mi most vagyunk házasságunk 5., kapcsolatunk 9. évében. Nem mai páros vagyunk.
2011. febr. 19. 18:02

Breda, a nap megítélésével kapcsolatban meg teljesen egyetértek Veled.

Annyira megosztja a közéletet ez a Valentin-nap. Mi magunk a Párommal is hol így, hol úgy látjuk, éljük meg. Többségében viszont nekünk ez egy újabb nap az évforduló,névnapok,születésnapok és karácsony mellé, amikor ajándékozhatunk. Nem feltétlen tárgybeli dolgokat. nem tudom, más mennyire ért velem egyet, hogy az élettársi kapcsolatokban és házasságban a csendes hétköznapok mellett igenis nehéz a tüzet égve tartani, netán lángralobbantani még jobban.

Úgyhogy én igenis nem bánom, hogy van még egy nap, amire valamennyire készülünk, hogy agyalunk, mit szeretne a másik(vagy nem agyalunk hanem a másik megmondja), és ennek nagyobb feneket kerítünk. Jó kiszakadni egy kicsit a mókusból.:-)

2011. febr. 19. 18:00
Breda, egyetértek, egy dolgot azonban nem értek: miért nem lehet erről beszélni: Kedvesem, te készülsz V-napra? Ha ezt a kérdést feltette volna Kamara, biztosan meg tudták volna beszélni, rájött volna, hogy a Férjének ez fontos-e. Illetve a Férj rájött volna, hogy ez igenis fontos a Feleségének.
22. ab4b6bc17d (válaszként erre: 18. - Ab4b6bc17d)
2011. febr. 19. 17:53

Most visszaolvastam a hozzászólásokat, úgy veszem észre, sokan itt téged és a Valentin Napot támadják. Ez olyan dolog, hogy van akinek fontos, van aki meg mindent nyálasnak tart, de mindegyikünknek szíve-joga, hogy mihez tartsa magát.

Ha egy pár ilyenkor megajándékozza egymást, nem az a lényeg, hogy milyen drága ajándékot vesz, hanem hogy olyat válasszon, aminek tudja, hogy örülni fog a másik.

Én egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy igenis kellenek a jeles napok! Sok pár esetében - akik annyira el vannak havazva a mindennapokkal, nem tudnak évente nemhogy nyaralni, de még egy pár napot kikapcsolódni sem menni - pont az ilyen napok/sokszor csak esték adják a feltöltődést! S ha szeretek valakit, akkor örömöt akarok neki okozni, akár egy szál rózsával a kedvenc színében, akár pl egy rock-karaoke cd-vel a férfi kedvenc számaival, vagy csak megfőzni valamely kedvenc ételét és így tovább.

Szerintem Kamara férje igenis megerőltethette volna magát - a hozzászólók jó része megfeledkezett a feleség azon mondatáról, miszerint - JÓ IDEJE MÁR NINCS SEMMI - ami bizony nem sok jót rejt magába, de leginkább az van benne, hogy ellaposodott a kapcsolat és sűrgősen tenni kell érte!

Az is igaz, hogy amikor a férj bement és simogatni kezdte őt, nem kellett volna tettetnie, hogy alszik, de gondoljatok csak bele, ő készült erre a napra, s cserébe mit kapott? Nem az ajándékon van a lényeg, hanem a semmin.

Szóval Kamara ezen a napon csak abban hibázott, hogy nem kelt fel és nem mondta meg a magáét a férjének! (néma gyereknek anyja sem érti a szavát - alapon). A beszélgetés úgyis kideríti, felszínre hozza az elhidegülés okait, ill. a változást is magában rejti, ha a pár igazán akarja és természetesen ha még szeretik egymást. Szerintem ez nagyon fontos, mert ha nincs így, akkor van az úgy, hogy már semmit nem akarnak tenni a kapcsolatért.

2011. febr. 19. 17:49

Sonysony, teljesen egyetértek.

A nők közül oly sokan vagyunk úgy, hogy elvárunk dolgokat, azt gondoljuk, hogy a Párunk majd leveszi egy mosolyunkból, hogy most mi nagyon vágyunk valamire. Pedig nem.

off:

És pont ezért sok nőnek nem jó a szexuális élete sem. Mert nem tudja kifejezni, elmondani, hogy mi a jó neki.

2011. febr. 19. 17:47

Én azt látom, hogy nincs kommunikáció köztetek.Miért kell mindig arra várni, hogy a másik jelekből majd rájön dolgokra?

Miért nem lehet erről beszélni?

Nálunk így zajlott ezéven:

-Szívem, mi legyen a V-nappal? csináljunk valamit közösen vagy készüljünk valamivel?

-Majd meglátjuk.-szólt a Párom. Aztán másnap kiderült, hogy rendelt nekem valamit. Úgyhogy én is készültem valamivel. Olyan dolgokkal leptük meg a másikat, amikről tudjuk, hogy szeretné vagy vágyik rá.

Múlt éven moziba mentünk.Közösen eldöntöttük!, hogy adunk magunknak egy szép estét.

És attól, hogy nem volt meglepetés, még mindketten jól éreztük magunkat.

Alapból egy nagy beszélgetés kellene a házasságotoknak, véleményem szerint. Kimondani dolgokat. Hogy neked mi fáj, mi okoz örömet, stbstb.

2011. febr. 19. 17:46

Jönnek a vélemények.

Szerintetek ezek után 1 év múlva mi lesz?

A férj mire emlékszik akár ma?

Délután gumit kellett cseréltetni a kocsin (az is lehet, hogy kevés volt rá a pénze és ezen járt az agya). A felesége odabújt a kocsiban hozzá .... Ez valami jel azért. Délután evett valamit az anyjánál mert éhes volt. (Talán ez is bűne!) Este próbált a neten valami bohócságot küldeni a feleségének .... (Nem tudta az email címét mert nem szokott neki emailt küldeni). Este mikor odabújt hozzá akkor visszautasították. (Talán az egészből ennyi maradt meg?!)

1 év múlva szerinted csodálatos ajándékokkal fog elhalmozni? Most megírom! NEM!

MIÉRT NEM BESZÉLITEK MEG A PROBLÉMÁITOKAT! EZ NEM ÓVODA! EZ MÁR AZ ÉLET! A JÁTÉKOSOK MI VAGYUNK!

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook