Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csorbaleves erdélyiesen recept

Csorbaleves erdélyiesen recept

Elkészítési idő 45 perc

A Csorbaleves erdélyiesen hozzávalói:
1 kg
marhacsont
40 dkg
marhalábszár
25 dkg
vöröshagyma
25 dkg
petrezselyem
10 dkg
vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál rizs
1 db
tojás
1 egész citrom

őrölt feketebors izlés szerint.


A Csorbaleves erdélyiesen elkészítési módja:
A megmosott csontot és a húst feltesszük hideg vízben főni, s ha fő szükség szerint lehabozzuk.Beletesszük a megtisztított és nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet is, de ebből valamennyi visszatartunk diszitésnek. Ha a hús megfőtt az egészet leszürjük, a húst kiszedjük és kissebb kockákra vágjuk,visszatesszük a leszűrt lébe. A tisztított petrezselymet felszeletelve hozzáadjuk a megmosott rizzsel együtt. Sózzuk, borsozzuk,az egész citrom levével savanyítjuk és tovább főzzük. A készre főzés előtt a tojást habosra verjük,ezzel feleresztjük, de vigyázzunk, nehogy összemenjen. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csorbaleves erdélyiesen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook