Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis mogyorós Brownie recept

Csokis mogyorós Brownie recept

Elkészítési idő 45 perc

Kalória 230 kcal

A Csokis mogyorós Brownie hozzávalói:
A tésztához:
2dl víz
22 dkg margarin
4 ek. keserű kakaópor
25 dkg finom liszt
20 dkg kristálycukor
1 ek szódabikarbóna
1 dl natúr joghurt
2 db tojás
1 cs. vaniliás cukor
A tetejére:
12 dkg margarin
4 ek keserű kakaópor
6 ek natúr joghurt
12 dkg porcukor
1 cs. vaniliás cukor
egy jó maréknyi durvára vágott mogyoró v. dió


A Csokis mogyorós Brownie elkészítési módja:
A vizet lábosba tesszük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojások és a vaniliás cukor. Margarinnal kikent tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 200 C, légkeveréses sütőben 180 C kb. 20 percig sütjük. A tetejéhez valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor felolvadt a cukor akkor belekeverjük a mogyorót is. A masszát a meleg tészta tetejére kenjük.

Csak akkor vágjuk fel, ha a bevonat megszilárdult.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis mogyorós brownie elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook