Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Darált húsos töltött burgonya recept

Darált húsos töltött burgonya recept

A Darált húsos töltött burgonya hozzávalói:
30 dkg darált hús
8 szem nagy burgonya
1 kis fej vöröshagyma
15 dkg reszelt trappista sajt
1 tojás
2 dl főzőtejszín
bors, só


A Darált húsos töltött burgonya elkészítési módja:
Megpucoljuk félig megfőzzük és félbevágjuk a burgonyát. Kiskanállal kivágjuk a belsejét. Apróra vágjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Majd hozzáadjuk a darált húst és a tojást. Meghintjük ízlés szerint borssal és sóval, majd jól összekeverjük és félre tesszük. Miután kihűlt, megtöltjük a krumplikat húsos masszával. Beleszórjuk az edény aljára a kivájt részt, rátesszük a töltött burgonyákat. Megszórjuk a reszelt sajt felével és ráöntjük a főzőtejszínt. Sütőbe tesszük és 200 fokon lefedve elkezdjük sütni. A végén levesszük a fedést, hogy készre tudjon pirulni. Amikor már majdnem elkészült, megszórjuk a maradék sajttal és pár percre visszatoljuk a sütőbe.


Kategória: Egytálételek receptjei


A darált húsos töltött burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook