Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Valenciai paella recept

Valenciai paella recept

A Valenciai paella hozzávalói:
1 nagyobb csirkemell,
25 dkg sertés szűzpecsenye,
1 kg házinyúlhús,
1 doboz konzerv kagyló,
1 doboz konzerv rákhús,
1 doboz konzerv tintahal,
1 doboz konzerv tonhal,
50 dkg rizs,
3 dl paradicsom ivólé,
1 citrom,
30 dkg zöldborsó,
25 dkg marinált paradicsompaprika,
2 dl olaj,
1 fej fokhagyma,
só és törött fekete bors (ízlés szerint),
1/2 liter sáfrányos lé.

A sáfrányos lé hozzávalói:
4 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál sáfrányos szeklice,
2 csokor petrezselyemzöld,
4 evőkanál olívaolaj,
5 dkg darált mandula,
1/2 liter víz. (1 dl vízzel péppé turmixoljuk az összes hozzávalót, majd a többi vízbe belekeverjük, és a paellát ezzel a fűszeres lével öntjük fel).


A Valenciai paella elkészítési módja:
A csirkemellet ügyesen filézzük úgy, hogy az ne aprózódjon el. A nyúlhúst és a szűzpecsenyét feldaraboljuk. A halkonzerveket kibontjuk, levüket leszűrjük. Az olajat beleöntjük egy nagy serpenyőbe, amelyet később a sütőbe is betehetünk. Rászórjuk a tisztított, zúzott fokhagymát, egy-két percig pirítjuk, majd sorban, egymás után megpirítjuk rajta a húsdarabok mindkét oldalát. Rátesszük a halféléket, rászórjuk a fűszereket és beleöntjük a megmosott-lecsorgatott rizst. Jól lepirítjuk, beleszórjuk a zöldborsót, ráöntjük a paradicsomlevet és a marinált paprikát, végül felöntjük a sáfrányos lével. A paellát felforraljuk, és lefedve betesszük az előmelegített, forró sütőbe. 25 percnyi párolás után a sütő lángját elzárjuk, és még legalább 20 percig hagyjuk az ételt a sütőben, hogy a rizs az összes levet felszívhassa. Citromkarikákkal feldíszítve tálaljuk.

8 - 10 személyre


Kategória: Egytálételek receptjei


A valenciai paella elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook