Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. (beszélgetés)
Ó, most olvastam:
Szombaton egy markáns hidegfront hatására a késő délelőtti órákban a Dunántúlon nyugat felől erősebben megnövekszik a felhőzet és többfelé várható zápor, zivatar. A hevesebb események várhatóan a déli óráktól kezdődhetnek az ország nyugati térségében. Késő délutántól kezdődően a Dunától keletre is számíthatunk a megjelenésükre. A zivatarrendszer várhatóan hétfő hajnalban hagyja el a keleti területeinket. A heves zivatarokat nagymennyiségű csapadék (30-80 mm) és 3 cm (vagy afeletti) jég is kísérhet. A front előtt még gyenge, mérsékelt lesz a délkeleti légmozgás, míg mögötte az északnyugati szél megélénkül, a Kisalföldön megerősödik és néhol viharos széllökések is felléphetnek. Heves zivatarok környezetében 90-120 km/h feletti szélsebességgel megáldott kifutószél is előfordulhat. A délutáni órákban a hőmérséklet tág határok között fog változni. A Dunántúlon a front mögött már lesznek olyan helyek, ahol 16 °C alá süllyed a hőmérő higanyszála, eközben az Alföld délkeleti, keleti részén még tovább tombol a kánikula 36-38 °C-kal.
Vasárnap csendes, nyugodt időre van kilátás. A délelőtt folyamán fokozatosan felszakadozik a felhőzet délnyugat felől. Ekkor még egy-két futó zápor kialakulhat. Az északnyugati szél áltálában gyenge, mérsékelt marad, de a déli órákban néhol átmenetileg megélénkülhet. Hajnalban 10-13 °C várható, egy-két felhőmentes helyen 8-9 °C is előfordulhat, délután 21-26 °C körül alakul a hőmérséklet.
5 előtt néhány perccel kapcsoltam be a gépet és még nem volt időm visszaolvasni. :)))) Most néztem csak meg az elejét.
Katica, legközelebb szólók neked is. Egyébként ma mentünk volna, de lemondtuk az előrejelzés miatt, mire Anyósom kitalálta csütörtökön, hogy menjünk tegnap. Jó ötlet volt. :))
Napocska, legközelebb meglátogatlak, el is felejtettem, hogy a közelben vagy. :))) Bár még nem tudom hova esik a lakhelyed, de most már utána nézek. :))
Leszaladok a boltba, a lánykám kukoricás rizst kért köretnek az ebédhez, de tegnap az A-ban nem volt kukorica:(
Mindjárt jövök!
:-)))
ez nálunk is így van...:-(((
ha én nem szervezek meg valamit, akkor nem történik semmi....:-(((
az egy nagyon fini és egyszerű süti...:-))
én is megsütöttem már....
:DDDDDDDD
Küldtem a receptjét:)
vissza olvastam....:-)))
Látom milyen szép napod volt tegnap.....miért nem maradtatok még?
Én már nehezen bírom a meleget, bár most egészen jó levegő jön be az ablakon.....
Ma fôzök, mosok és takarítok, este meg ötyepartira megyek:)
Holnap viszont az édes semmittevés lesz soron, sok olvasással és zenehallgatással:) És persze hoxázással:)
Reggel még majd sütök egy pottyantósat:)
Szia Napocska! Szép reggelt neked is! :)))
Hogy vagy? Hogy bírod a hőséget? Itt megint süt a nap. Nem tudom mi lesz a lehűléssel.
Jóó reggelt!
Sziasztok...:-)))
Tudod, én is. De egyszer volt egy naptejem amivel csokibarnára sültem és azon a nyáron teljesen kiszôkültem:) Nem ismertek meg mikor leszálltam a vonatról!:DDDDDDDDD
Sajnos a naptej nevét elfelejtettem már:(