Családi anyagi támogatás (beszélgetés)
Neked elgurult a gyógyszered?
Tudod, ha az ember családban él szülőkkel és testvérekkel, igenis van közöm hozzá. A család egy közösség. De biztos neked ebben nem volt részed, azért írsz ilyen tudatlan, tapló módon.
Ahhoz neked semmi közöd ha szórják is a pénzt...
Aki megdolgozik èrte az arra költse amire akarja.
Egykeként rengeteg dolgot kaptam. Kocsit, lakást. Anyu sokszor vesz ruhát vagy háztartási dolgokat nekem is és sosem engedi kifizetni. Sokszor a nagyobb dolgokat is megfinanszírozták, pl. légkondi beszerelés.
Az unokájának meg pláne folyton vásárol.
Ha lenne testvérem, nyilván nem jutna ennyi.
Akkor vették kicsit vissza az adakozást, amikor látták, hogy a volt férjem nem szállt be semmivel a közösbe. Anyósom is az Isten pénzét is el tudta volna herdálni, onnan sem jött semmi.
Régen az én szüleim is kaptak támogatást az ő szüleiktől. Nem keresnek rosszul (300e-400ezer), és lett is volna lehetőségük félrerakni, de ehelyett baromságokra szórták és szórják a mai napig.
Nem elvárom, hogy mindent fizessenek ki, de az anyagi helyzetük megengedné, hogy valamivel támogassanak.
Anno az volt a szokás,az én korosztályomnál mifelénk, hogy lakodalmat csináltak,nekem is.
Ma már más szelek fújnak.
Ti számíthattatok bármilyen támogatásra szülőktől/családtól?
Ezalatt értem például: esküvő/lakodalom fizetése, ház/lakásvásárlás, bútorok stb
(Vagyis hogy támogattak-e anyagilag)
További ajánlott fórumok:
- Minden, ami GYES, családi, anyasági támogatás
- Gyermekét egyedül nevelő anyának jár-e a családi pótlékon kívül valamilyen más állami támogatás?
- Ha családi pótlékot kapok, jár nekem a TB támogatás?
- Ha a 3. kerületben lakom, hova kell címezni a családi támogatás igénylés papírjait? Egy borítékban feladhatom a családi, gyes, és anyaságit?
- Emelt családi pótlék étkezési támogatása megemelkedett!!
- Tudtok segíteni abban, hogy állami támogatással szigetelni szeretnénk családi házunkat, de nem tudom hogyan kezdjek neki?