Családi ajándékozás (beszélgetés)
Micsoda egy áskálódó, önző, irigy, haszonleső természet ez!
Miért kell folyton azt lesni, hogy a másik mit kapott?! Ráadásul összehasonlítgatni a sajátoddal.
Ahelyett, hogy örülnél a másik örömének.
Ha a gyerekeid is ezt a szemléletet tanulják otthon, remélem, veled se állnak szóba, ha keveslik a zsebpénzt.
Ez nem álszentség!
Nálunk is van hozott gyerek, azaz a családban és én még véletlenül sem hagyom ki őket ha ajándékozásról van szó. Gyerekek, akik nem tehetnek semmiről! Ha épp nincs semmi ünnep és meglátok valamit, amiről tudom, hogy tetszik nekik, akkor megveszem, mert örülnek neki attól függetlenül, hogy az mennyibe kerül.
Nagyon csúnya dolog az irigység egy gyerektől is, hát még egy felnőttől!
Ja! Van örökbefogadott gyerek is és ő sem kap kevesebbet!
Gusztustalan vagy.
Ennyi.
Emberek. Ne legyetek már álszentek. Mindenki nyilván a sajátját nézi.
Egyértelmű, hogy egy neveltnek is van saját apja, ezáltal saját nagyszülei... Ők sem támogatják a másikat.
Rosszul, bizony.
A te gyereked attól jobban károsodik, ha ajándékban és pénzben méred a szeretetet, és keserű féltékenységet tanul tőled.
Még jó hogy nem lízingelt...
Hogy lehet valaki ilyen???
Nagyon rosszul gondolod.
Ők egy család, két gyerekkel.
Örülök, hogy nem az én menyem vagy :D
Igen rosszul gondolod!
Felnőtt ember vagy!
Ez olyan aljasság!
Oda tartozik az a gyermek is!Mit tehet ő arról hogy ki csinálta??
Ilyen emberektől lesz sérült lelki világa a gyerekeknek...
Igen, rosszul gondolod.
Anyósodék nem akarnak különbséget tenni, neked sem kellene.
Sziasztok!
Adott egy család 2 gyerekkel. Egyik sógoromé, másik nem.
Nekünk 1 gyerekünk van.
Anyósoméknak hol 2, hol 3 unokájuk van. (Attól függően, hogy a nevelt gyerek éppen, hogy viselkedik).
A másik családban már a válás gondolata is felmerült. A hölgy akart válni. Azóta anyósomék folyamatosan nyalnak neki, állandóan a kedvében akarnak járni.
Ha ajándékozás van, akkor mivel ott két gyerek van, dupla annyit, hanem többet kapnak, mint mi. Engem ez kissé zavar, mert az egyik gyerek ugye nem is rokon. Nem azt mondom, hogy ne kapjon semmit, de például az kissé rosszul esik, hogy egy nagyobb pénzösszeget kapnak most, amit elosztanak egyenlően a 3 unoka között. Miközben csak két unoka van. Úgy érzem, az én gyerekem károsodik meg azért, mert van, egy előnevelt....Szerintetek rosszul gondolom?
További ajánlott fórumok:
- Kertet ajándékozok/cserélek INGYEN - Kertbirodalom, Farmerama, Én kicsi tanyám
- Te mivel ajándékozod meg a párodat Valentin napján?
- Mit ajándékozol Karácsonyra?
- Egy kis pitbullt ajándékoztam a tizenegy éves kislányomnak, kinek mi a véleménye ezzel kapcsolatosan?
- Van két felnőtt és egy kiskorú gyermekem és szeretném a családi házunk felét rájuk íratni vagy nekik ajándékozni, mi ennek a menete?
- Ha én lemondok a szüleim családi házának a feléről (örökségemről) a hugom részére, akkor is kell ajándékozási szerződést kötni?