Cikkek és a hozzáadott reakciók (beszélgetés)
A vékony réteg a tetején az ecetágy, akkor keletkezik amikor oxigént kap! Jó jel, ettől ecetesedik! Ezért kell a textil vagy a papírtörlő hogy szellőzzön, de védjen is!
Januárban kezdtem. Borként forrt a kistányér alatt hogy a gázok távozni tudjanak, de ne kapjon oxigént. Naponta megkevertem hogy ne penészedjen be és hogy jobban összeérjen, kiforrjon. A 27. napon (3,8 hét) már lesüllyedt az alma az üveg aljára, és úgy hagytam.
A cukor alkohollá alakult, bor/cider lett belőle, rágumiztam a textilt/papírtörlőt hogy oxigént kapjon és elkezdtem ecetesíteni. 69. napnál járok, több mint 2 hónap és már jó erős, ecetes az íze.🤗 Még májusig valószínűleg hagyom, aztán leszűröm. 3 liter vízből és 1 kg (kb. 5 db) almából csináltam. A cukor 10 dkg/liter. Melegen kell lennie, de nagyon nagy melegben párolog! 5 literes üveget használok.
Ez már az ecetesítés textillel, tányér nélkül:
Lesüllyedve valahogy így néz ki:
Szóval fincsi lesz, remélem! 😉
Nem egyszerű, ha szadisták vannak körülötted! Vagy lelépsz, vagy megszeretteted magad az ellenségeiddel!
Egy megoldás van: visszaszerezni a lelket, hogy a közös jelen fontosabb legyen mint az egyéni múlt!
"Emlékszel -e még, hogy ki voltál, mielőtt túl mély sebet kaptál volna örök emlékül? Emlékszel -e, mikor forrt össze az a hatalmas seb a lelkeden, mely ma már vastag páncélként fedi el minden egyes sérelmed, ám szabadulni tőle mégsem tudsz? Ideje kukába hajítani a múlt sérelmeit és átprogramozni a tudatod! Vess véget a kompenzálásnak, s fedezd fel újból önmagad igazi értékeit! Kezdj új életet! Kezdj új tapasztalásokba! És közben tudd, hogy valahol, valakinek Te vagy a legcsodásabb teremtmény széles e világon. Nem mindenkinek, mert az lehetetlen (...) mindenkinek megfelelni lehetetlen."
[link] ?&article_page=2
"Mi, emberek valahogy úgy vagyunk összerakva, hogy egy idő után a problémáinkhoz a megszokás miatt elkezdünk ragaszkodni. Ahogy egy barátom fogalmazott egyszer: Lefogyni?! Miért tenném? Tudod te, hogy mennyi meló van ebben, hogy ekkora lett? - és végigsimította túlméretezett hasát. Így vagyunk sokszor az elménkkel is..."
További ajánlott fórumok:
- Hírek a nagyvilágból és a hozzáadott reakciók
- Ha nem helyes, fájdalmas dologra hívtátok fel a figyelmet, milyen reakciókat kaptatok?
- Milyen hatása van az ételekre a főzéskor hozzáadott alkohol / pl. a borban lévő/?
- Melyik műzli nem tartalmaz hozzáadott cukrot?
- Milyen C-vitamint adtok a gyerekeknek, amiben nincs semmi káros hozzáadott dolog?
- Hideg eljárásos szappankészítésnél hogyan kell figyelembe venni a hozzáadott citromsavat, amikor a lúgot számoljátok?