Céklaleves recept

A Céklaleves hozzávalói:
2 db sárgarépa
2 db zellerszár
12.5 dkg káposzta
2 e.k. napraforgó olaj
20 dkg paradicsom
40 dkg cékla
1 l víz
1 m.k. só
stevia
1.5 dl tejföl
1 e.k. zellerlevél


A Céklaleves elkészítési módja:
céklákat alaposan megmossuk, és héjában puhára főzzük. A répákat és a zellerszárat megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A káposztát csíkokra vágjuk. Kevés olajon 10 percig pároljuk az előkészített zöldségeket. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a feldarabolt, héjatlan paradicsomot, felforraljuk, és kis lángon kb. 20 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Közben lehúzzuk a cékla héját és kockákra vágjuk. A leveshez adjuk, sózzuk, édesítjük. Még 3-4 percig főzzük.Majd... Össze turmixoljuk. Minden adagot 1-1 evőkanál habosra kevert tejföllel díszítve és egy kevés finomra vágott zellerlevélet teszünk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A céklaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook