Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombás cukkinileves recept

Gombás cukkinileves recept

Kalória 151 k
Zsírtartalom 4 g
Szénhidráttartalom 18 g

A Gombás cukkinileves hozzávalói:
* 4 kisebb darab cukkini
* 150 gramm csiperke
* 1 közepes darab vöröshagyma, nyers
* 2 darab zöldségleves-kocka
* 1 evőkanál napraforgó-olaj
* 2 teáskanál tárkony, szárított
* 1 darab fokhagyma, nyers


A Gombás cukkinileves elkészítési módja:
Előkészítjük az alapanyagokat: a cukkinit megmossuk, héjastól kockára vágjuk. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A megtisztított gombát vékonyan felszeleteljük és citromlével lecsöpögtetjük, hogy nehogy megbarnuljon. A felforrosított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a cukkinit. Fedő alatt 5 percig pároljuk. Ezután összeturmixoljuk, felöntjük 1 liter vízzel és hozzáadjuk a leveskockákat ( ha van zöldségerőleves kéznél az még klasszabb), majd sóval, borssal, tárkonyággal ízesítjük. (A tárkony is jó, de azt csak a legvégén tesszük bele) Közben a gombát kevés olajon megpároljuk. A levesből eltávolítjük a tárkonyágat. A gombát tálaláskor szórjuk a levesbe.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombás cukkinileves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook