Búzakorpa vagy zabkorpa a jobb? (tudásbázis kérdés)
Tápanyagtáblázatból másolva: 100 g-ra vonatkoztatva
/van,ahol kevesebbnek,316 kcal-nak írja,de nem 33 kcal./
kcal
Zabkorpa 369 1540 16 6 57
búzakorpa 700Kj - 170 Kcal
zabkorpa 139 Kj - 33 Kcal
Egészséges életmódhoz használnám, mivel nem fogyókúrázok kifejezetten, még ha most szeretnék is még megszabadulni 2-3 kg-tól.
Viszont az emésztésemmel többnyire nincs is gond, de gondolom az anyagcserére jó hat mind a kettő, nem? Vagy szerinted a búzakorpa meghajtja az embert?
SZia:)
JObban hat a vércukorra pozitív irányban, ami tényleg félreérthető, de én úgy értettem, hogy nem engedi felszaladni:) Apukámnak legalábbis a szanatóriumban minden reggel zabkorpát kellett ennie kefírben, pedig a búzakorpa valóban töredékannyiba kerül.
Mondjuk az is jó ugyanezekre. Én az ízét nem tudtam megszokni sosem, illetve azt, hogy brámilyen ételbe tettem, fűrészporos lett, a zabkropa viszont megpuhul, ha kellő mennyiségű folyadék van mellette, és nem recseg-ropog az ételben:)
:)
Hasonlóan gondolkodunk akkor!
Holnap akkor kipróbálom a búzával, és ha bejön az íze, akkor eztán ezt használom. A családnak meg úgyse csinálok reform sütiket, a sajátoméba meg jó a zabpehely, vagy zabliszt.
ide be lehet írni, azt az é.szert, aminek tudni akarod a kalóriáját és azt láttam,h. a zabkorpában van kevesebb kcal: 33
míg a bkorpában 170 ...
SZia! De rég nem találkoztunk...
Jobban hat a vércukorra? Azaz jobban megemeli?
Én még soha nem főztem két egyforma ételt. Mindig abból főzök, amiből kedvem van, ami először a kezembe akad... :) Így én százféleképpen képes lennék egy húst megsütni vagy palacsintát, édességet, akármit elkészíteni. :P
Nálunk igény is van rá! :)
Elkezdtem kalóriát szémolgatni, és így tűnt fel, hogy mekkorra is a különbség...
Ezek szerint zabkásába nyugodtam meritek ajánlani a búzakorpát.
Attól függ, mire. A zabkorpa édesebb, finomabb, a búzakorpa kesernéysebb. A zabkorpa tudtommal jobban hat a vércukorszintre pozitív irányban, de a búzakorpa is nagyon jó, csak szűkebb a felhasználási skálája, éppen azért, mert fűrészporosabb állagú, míg a zabkorpa krémesre ázik.
Kizárólag zabkorpa felhazsnálásával tudsz készíteni muffint, palacsintát, lepénykét, teheted fasírtba kötőanyagnak, vagy túrógombócba búzadara helyett. Búzakorpával ezt ugyanígy nem lehet megcsinálni az étel ízének, állagának romlása nélkül.
Amúgy mindenhez, amibe búzadara kell, egy az egyben hazsnálhatsz zabkorpát. Még bundázni is lehet vele zsemlemorzs ahelyett, mondjuk azért ott érezhető a különbség. de búzakorpából az sem működik.
összességében én mindenképpen a zabkorpára szavazok.
jaj, imádom... :)
én esküszöm rá, hogy jobb a hagyományos tejbegríznél!!!
ugyanúgy kakaóval lehet szórni vagy lekvárral... gyümivel... hidegen, langyosan is tuti!! :)
Egyébként zabkásába szoktam használni.
Panírozni egyáltalán nem panírozok, sűríteni kukoricakemyénítővel szoktam, palacsintát meg nem eszem...
én ajánlom, hogy próbáld ki mindkettőt! :)
minden ételnél... szépen, apránként...
bélflórának mind a kettő jó este egy kefirbe 2 evőkanálnyi egy csipet só.... és nem fekszel le éhezve
a tejbegrizes zabkorpát kipróbálom én is....
További ajánlott fórumok:
- Norbi süteményei közül sokhoz kell zabkorpa, viszont csak zabpelyhem van. Ha ezt porrá darálom, használhatom korpa helyett?
- Használt már valaki búzakorpa tablettát? Fogytatok tőle? Mik a tapasztalatok?
- A zabkorpából készült zabkása is diétás reggeli, ugye? És reggeli edzés előtt 1 órával ehetem? Vagy mit ajánlanátok?
- A búzakorpa jótékony hatása a diétában
- A zabkorpától és a zabpehelytől, kinek volt erős bélmozgása?Vagy csak nekem van ilyen! És mivel szüntethetném meg?
- Melyik "jobb" szénhidrát az alma vagy a zabkorpa?