Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Búzakorpa vagy zabkorpa a jobb? fórum

Búzakorpa vagy zabkorpa a jobb? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2013. jan. 23. 14:00
Szerintem a zab, tudtommal azt még diétázók is fogyaszthatják, de a búzát, háááááát felejtős.
38. 9c8432d068 (válaszként erre: 33. - 4f9823b38d)
2013. jan. 23. 13:58

Tápanyagtáblázatból másolva: 100 g-ra vonatkoztatva


/van,ahol kevesebbnek,316 kcal-nak írja,de nem 33 kcal./


kcal

Zabkorpa 369 1540 16 6 57

37. Arel (válaszként erre: 35. - Júlia*)
2013. jan. 23. 13:56
És az miért jó, ha lúgosít?
36. Arel (válaszként erre: 34. - 4f9823b38d)
2013. jan. 23. 13:55
Én is találtam a neten nagyon alacsony értéket (vszeg, pont azon az oldalon), de pont ezért kerestem rá máshol is, és a gyártó meg csak jól tudja. :)
2013. jan. 23. 13:55
A zab minden formában lúgosít. Én erre szavazok.
2013. jan. 23. 13:53
persze,h. utánanézek a dobozon vásárláskor, csak itt a fogyas.hu-n írkálnak ilyeneket - ezekszerint nem helytállót:/
2013. jan. 23. 13:52

búzakorpa 700Kj - 170 Kcal

zabkorpa 139 Kj - 33 Kcal

32. Arel (válaszként erre: 31. - 4f9823b38d)
2013. jan. 23. 13:52
Mi is arról beszélünk! Neten meg a dobozon is kcal adat is van. Nézz egy kicsit utána, nehogy becsapódj! Minimális eltérés persze van a neten is az egyes adatbázisok között, de ez durva eltérés.
31. 4f9823b38d (válaszként erre: 28. - 9c8432d068)
2013. jan. 23. 13:50
33-at ír! nem kilojoule hanaem a kcal-ja 33
30. Arel (válaszként erre: 28. - 9c8432d068)
2013. jan. 23. 13:50
Kösz, hogy más is így tudja!
29. Arel (válaszként erre: 14. - 9c8432d068)
2013. jan. 23. 13:49

Egészséges életmódhoz használnám, mivel nem fogyókúrázok kifejezetten, még ha most szeretnék is még megszabadulni 2-3 kg-tól.

Viszont az emésztésemmel többnyire nincs is gond, de gondolom az anyagcserére jó hat mind a kettő, nem? Vagy szerinted a búzakorpa meghajtja az embert?

28. 9c8432d068 (válaszként erre: 20. - 4f9823b38d)
2013. jan. 23. 13:48
A zabkorpa kalóriája 369,a búzakorpáé 170
27. Arel (válaszként erre: 23. - D71ef05a8e)
2013. jan. 23. 13:45
Elég sok folyadékkal szoktam csinálni, és hagyom is többnyire állni egy kicsit. Rakok még bele túrót meg gyümölcsöt is. Egyre kíváncsíbb vagyok!!!
2013. jan. 23. 13:45
Ja, a kalóriáról: a zabkorpáé tényleg sokkal, de sokkal magasabb, viszont a tiszat rostoknál, korpáknál nem sok értelme van a kalóriákat számolgatni szerintem, mert szinte változatlan formában végighaladnak ezek a dolgok az emésztőrendszeren, nem szívódik fel belőlük minden szénhidrát, sőt, tudtommal szinte semmi. A búzakorpára ez biztosan igaz, a zabkorpa annyival "hízlalhat" esetleg jobban, hogy van némi zsírtartalma is, más kérdés, hogy ez kifejezetten jót tezs az emésztésnek, egészségnek.
25. Arel (válaszként erre: 20. - 4f9823b38d)
2013. jan. 23. 13:44
Hát, ha a gyártó a dobozra nem ilyen keveset ír, akkor inkább azt hiszem el. Én is találtam a neten ilyen nagyon alacsony értéket, de inbkább a 350 körüli fordul elő gyakrabban.
24. Böbusz (válaszként erre: 16. - Arel)
2013. jan. 23. 13:43
Én kifejezetten a zabkorpás verziót dicsőítem, a búzakorpás nem jött be, pont azért, mert "fűrészporos"...
23. d71ef05a8e (válaszként erre: 18. - Arel)
2013. jan. 23. 13:43

SZia:)


JObban hat a vércukorra pozitív irányban, ami tényleg félreérthető, de én úgy értettem, hogy nem engedi felszaladni:) Apukámnak legalábbis a szanatóriumban minden reggel zabkorpát kellett ennie kefírben, pedig a búzakorpa valóban töredékannyiba kerül.


Mondjuk az is jó ugyanezekre. Én az ízét nem tudtam megszokni sosem, illetve azt, hogy brámilyen ételbe tettem, fűrészporos lett, a zabkropa viszont megpuhul, ha kellő mennyiségű folyadék van mellette, és nem recseg-ropog az ételben:)

22. Arel (válaszként erre: 17. - Böbusz)
2013. jan. 23. 13:42

:)

Hasonlóan gondolkodunk akkor!


Holnap akkor kipróbálom a búzával, és ha bejön az íze, akkor eztán ezt használom. A családnak meg úgyse csinálok reform sütiket, a sajátoméba meg jó a zabpehely, vagy zabliszt.

21. Böbusz (válaszként erre: 19. - Dominós)
2013. jan. 23. 13:42
próbálkozni kell! :)
2013. jan. 23. 13:42

[link]


ide be lehet írni, azt az é.szert, aminek tudni akarod a kalóriáját és azt láttam,h. a zabkorpában van kevesebb kcal: 33

míg a bkorpában 170 ...

19. dominós (válaszként erre: 17. - Böbusz)
2013. jan. 23. 13:41
hát ezért a tulajdonságodért irigyellek...:(
18. Arel (válaszként erre: 15. - D71ef05a8e)
2013. jan. 23. 13:40

SZia! De rég nem találkoztunk...


Jobban hat a vércukorra? Azaz jobban megemeli?

17. Böbusz (válaszként erre: 12. - Arel)
2013. jan. 23. 13:40

Én még soha nem főztem két egyforma ételt. Mindig abból főzök, amiből kedvem van, ami először a kezembe akad... :) Így én százféleképpen képes lennék egy húst megsütni vagy palacsintát, édességet, akármit elkészíteni. :P

Nálunk igény is van rá! :)

16. Arel
2013. jan. 23. 13:39

Elkezdtem kalóriát szémolgatni, és így tűnt fel, hogy mekkorra is a különbség...

Ezek szerint zabkásába nyugodtam meritek ajánlani a búzakorpát.

2013. jan. 23. 13:39

Attól függ, mire. A zabkorpa édesebb, finomabb, a búzakorpa kesernéysebb. A zabkorpa tudtommal jobban hat a vércukorszintre pozitív irányban, de a búzakorpa is nagyon jó, csak szűkebb a felhasználási skálája, éppen azért, mert fűrészporosabb állagú, míg a zabkorpa krémesre ázik.


Kizárólag zabkorpa felhazsnálásával tudsz készíteni muffint, palacsintát, lepénykét, teheted fasírtba kötőanyagnak, vagy túrógombócba búzadara helyett. Búzakorpával ezt ugyanígy nem lehet megcsinálni az étel ízének, állagának romlása nélkül.


Amúgy mindenhez, amibe búzadara kell, egy az egyben hazsnálhatsz zabkorpát. Még bundázni is lehet vele zsemlemorzs ahelyett, mondjuk azért ott érezhető a különbség. de búzakorpából az sem működik.


összességében én mindenképpen a zabkorpára szavazok.

14. 9c8432d068 (válaszként erre: 7. - Arel)
2013. jan. 23. 13:38
Ha emésztési problémára kell,akkor búzakorpa,ha fogyókúrához,ételkészítéshez,akkor zabkorpa.
13. Böbusz (válaszként erre: 10. - Mari20)
2013. jan. 23. 13:38

jaj, imádom... :)

én esküszöm rá, hogy jobb a hagyományos tejbegríznél!!!

ugyanúgy kakaóval lehet szórni vagy lekvárral... gyümivel... hidegen, langyosan is tuti!! :)

12. Arel
2013. jan. 23. 13:37

Egyébként zabkásába szoktam használni.


Panírozni egyáltalán nem panírozok, sűríteni kukoricakemyénítővel szoktam, palacsintát meg nem eszem...

2013. jan. 23. 13:37

én ajánlom, hogy próbáld ki mindkettőt! :)

minden ételnél... szépen, apránként...

10. Mari20
2013. jan. 23. 13:36

bélflórának mind a kettő jó este egy kefirbe 2 evőkanálnyi egy csipet só.... és nem fekszel le éhezve


a tejbegrizes zabkorpát kipróbálom én is....

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook