Bromélia ápolása (beszélgetés)
Sziasztok!
Ma nekem is lett 1 db bromélia virágom. A naplómban van róla kép. Sajnos csak telefonnal sikerült csinálnom a képet, de remélem, hogy látható. A teszkóban vette párom nekem, mert nekem nem volt rá pénzem. Tudnátok tanácsot adni, hogy kell tartani?
Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Nekem elvirágzott a broméliám. Fog még valaha virágot hozni?
Ejh lányok, hát hogy néztetek szét?:)
Rögtön ahogy megnyitjátok a naplót, az első oldalon az 542. bejegyzés:)
Igaz, akkor még celofánban volt, de azért látszik.
Értem, köszi:) Biztos szép lehet úgy fán!
Na akkor ma meglocsolom. De csak icipicit adok neki.
Igen, a tölcsérjében tudod "mérni a vízmennyiséget". Onnan párologtatja. :-) Csak, akkor kell átültetni, ha kinőtte a cserepét. De az nagyon sok idő. Az unokatesóm virágos, ők szoktak olyat csinálni, hogy ráépítik korhadó faágra.
Baromi jól néz ki és ha belegondolsz, alig-alig van ott föld és a természetben sincs nagyon földje. A fák ágain él eredetileg.
Én 2 hete kaptam és még csak egyszer locsoltam meg:)
Sajnos azt nem tudom, hogy mikor érdemes és kell átültetni:)
Én múlt héten hétfőn kaptam és eddig csak pénteken locsoltam meg!Lehet, megint kellene. Úgy tudom akkor, mikor már alig-alig van víz a tölcsérben.
Átültetni nem kell majd?
Ez egy jó téma:)
Én is nemrég kaptam a fiaméktól szülinapomra egyett:) Engem is érdekel az ápolása, kíváncsi vagyok milyen tapasztalatok jönnek:)
Eddig egyszer locsoltam meg, de csak kicsit és a levelei közé öntöttem a vizet. Ennyit mertem vele tenni:)
Nőnapra kaptam egy broméliát. Utánaolvastam, hogy hogyan kell gondozni, mégsem vagyok tisztában azzal, hogy milyen időközönként kell öntözni és mik az egyéb teendők vele.
Kinek van még ilyen virága és hogyan ápolja?
További ajánlott fórumok:
- Ki hogyan kezelné illetve csinálná? Anyós ápolása ...
- Demenciában szenvedö családtag ápolása, ellátása.
- Milyen földet igényel a bromélia?
- Mit lehet kezdeni a guzmán bromélia középen elszáradt virágával? Vágjam le, vagy leszárad magától?
- Hogyan kell a broméliát szaporítani sarjhajtásról?
- Orchidea és Bromélia Kiállítás