Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Brokkolikrémleves pirított fenyőmaggal recept

Brokkolikrémleves pirított fenyőmaggal recept

A Brokkolikrémleves pirított fenyőmaggal hozzávalói:
40 dkg brokkoli
6 dl tyúkhúsleves (kockából)
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
5 dkg margarin
1 evőkanál fenyőmag
reszelt szerecsendió
őrölt fehér bors



A Brokkolikrémleves pirított fenyőmaggal elkészítési módja:
A fenyőmagot forró margarinon megpirítjuk, majd a serpenyőből kivesszük, és félretesszük. A rózsáira szedett brokkolit a visszamaradt zsiradékon megpároljuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Néhány szép rózsát félreteszünk, a többit fel-öntjük a húslevessel. A tejszínből és a lisztből készült habarással sűrítjük. A tűzről levesszük, botmixerrel turmixoljuk, majd még egyszer felforraljuk. A tejszínes krémlevest csészébe szedjük, a félretett brokkolival és a pirított fenyőmaggal tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A brokkolikrémleves pirított fenyőmaggal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook