Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes zöldborsóleves recept

Tejszínes zöldborsóleves recept

A Tejszínes zöldborsóleves hozzávalói:
75 dkg zöldborsó
1 szál póréhagyma
1 fej vöröshagyma
1 l tyúkhúsleves (kockából is készülhet)
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
4 dkg vaj

bors mentalevél


A Tejszínes zöldborsóleves elkészítési módja:
# A zöldborsót megtisztítjuk. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a felkarikázott pórét (a zöldjét is). Meghintjük liszttel, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Hozzáadjuk a zöldborsót. Sóval, borssal, mentalevéllel ízesítjük. Fedő alatt megfőzzük. A mentát kidobjuk, a leves felét összeturmixoljuk. A pürét visszaöntjük a fazékba. Felöntjük a tejszínnel és összemelegítjük, de már nem forraljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejszínes zöldborsóleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook