Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Borjú marsala recept

Borjú marsala recept

Elkészítési idő 60 perc

A Borjú marsala hozzávalói:
2 evőkanálnyi olaj
4 szelet kicsontozott, borjúlábszár (50 dkg)
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
25 dkg sampion gomba, vékonyra szeletelve
0,7 dl marsala bor (helyettesíthető édes tokaji szamorodnival)
1,5 dl marhahúsleves
1 evőkanálnyi friss metélőhagyma


A Borjú marsala elkészítési módja:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Süssük meg a borjúhúst mindkét oldalán olyan puhaságúra, ahogyan szeretjük, majd szedjük ki a serpenyőből. Tegyük bele a vöröshagymát, kevergetve süssük puhára. Adjuk hozzá a gombát, a marsalát és a levest. Kevergessük, amíg a keverék fel nem forr és be nem sűrűsödik. A szószt öntsük rá a borjúhúsra, szórjuk meg metélőhagymával.

Tálalhatjuk puliszkával vagy natúr krumplival.


Kategória: Húsételek receptjei


A borjú marsala elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook