Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Bolognai túrógombóc paradicsommártásban recept

Bolognai túrógombóc paradicsommártásban recept

A Bolognai túrógombóc paradicsommártásban hozzávalói:
50dkg túró
10dkg búzadara
10 dkg füstölt sonka
3 db tojás
kb. 3 dkg vaj
1 nagy doboz sűrített paradicsom
2 ek liszt
pici olaj
cukor,só
reszelt sajt


A Bolognai túrógombóc paradicsommártásban elkészítési módja:
Az áttört túrót a tojásokkal, a búzadarával, a puha vajjal és a nagyon apróra vágott sonkával jól összedolgozzuk. Letakarva egy órát pihentetjük, majd diónyi gombócokat formálunk, melyeket lobogó sós vízben kifőzünk. Míg pihen a gombócnakvaló, a lisztből és olajból vékony rántást készítünk, felöntjük a befűszerezett paradicsomlével és mártás sűrűségűre összefőzzük. A megfőtt gombócokat ebbe a paradicsomszószba szedjük, átforgatjuk és a tetejüket tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A bolognai túrógombóc paradicsommártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook