Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Fejessaláta főzelék recept

Fejessaláta főzelék recept

A Fejessaláta főzelék hozzávalói:
3 fej saláta
2 dl tejföl
1 dl tejszín
2 cs. kapor
1 ek, étkezési keményítő
1ek. cukor
1 ek. 10 %-os ecet
2 gerezd fokhagyma



A Fejessaláta főzelék elkészítési módja:
A saláta leveleket 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Annyi sós vízben, hogy ellepje, a kapor szárával feltesszük főni. ( a kapor levelét összevagdalva csak a végén szórjuk rá)Közben a tejfölt elkeverjük az étkezési keményítővel, és a megfőtt salátára öntjük. Felforraljuk. Tűzről levéve beletesszük a zúzott fokhagymát, az ecetet, a cukrot és a tejszínt. Már nem főzzük, csak fedő alatt állni hagyjuk még jó tíz percig. Tálaláskor megszórjuk kaporral.

Tükörtojással vagy sült virslivel jó.


Kategória: Főzelékek receptjei


A fejessaláta főzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook