Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Mexikói sólet recept

Mexikói sólet recept

A Mexikói sólet hozzávalói:
40 dkg darált marhahús
35 dkg száraz fehér bab
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
15 dkg sűrített paradicsom
só, chili, rozmaring, őrölt zeller. reszelt sajt.


A Mexikói sólet elkészítési módja:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük, megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát, majd a darált húst kevergetve átsütjük rajta. Hozzáadjuk az előző este beáztatott babot leve nélkül, a paradicsompürét és megfűszerezzük. Felengedjük kevés vízzel, és nagyon lassú tűzön puhára főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a vizet főzés közben. Kicsit hígabb lesz, mint a szokásos sólet. Tálalás előtt alaposan megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.


Kategória: Egytálételek receptjei


A mexikói sólet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook