Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Boldogan túlélni - avagy szülőnek lenni nem egyszerű fórum

Boldogan túlélni - avagy szülőnek lenni nem egyszerű (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Boldogan túlélni - avagy szülőnek lenni nem egyszerű

1 2 3
2012. dec. 23. 10:01

Nem tudom milyen az mikor éjszaka nem alszol,szerencsém volt/van.De ez is elfog múlni.Igazából amiért a témához szólnék az az,hogy jó anya vagy.És ezt ne nekünk idegenek hidd el hanem a gyönyörű kislányodnak.Aki 2 év után téged választott anyának.Te vagy a legjobb anya a világon a kis csöppség számára.És ez a legfontosabb.

Esetleg most ünnepek alatt próbáljatok felváltva pároddal pihenni.Hátha segít egy kicsit.

Mi az elalvással küzdöttünk nagyon sokat. Ringattuk már mindenhogyan a fiamat.Mígnem egyik barátnőm nálam aludt aki csecsemőgondozó.És megtiltotta,hogy be menjek a gyerekszobába.Ádám bent sírt (15 percet kb) én meg párom kint a szoba előtt,ez volt 1-2 hét.A sírások csökkentek és mára már gyönyörűen elalszik egyedül.Ezt csak azért írtam le,hogy lásd mindenki küzd valamilyen problémával.És a kioktató anyukák véleményét meg gyorsan felejtsd el.

Kitartást nektek.

2012. dec. 23. 10:00

Kedves Cikkíró, nekünk is 5. hónapos a gyermekünk, és sokáig rossza alvó volt és én is azért imádkoztam, csak egyszer t aludjak 5 órát egyben....Kisfiam nehezen aludt el, sokszor felkelt. Egyszer már nem bírtam a nyűglődést hallgatni, bedugtam mellé a hajszárítót és csodák csodájára 2 perc alatt elaludt rá. ha felriadt, nem szóltam semmit, bekapcsoltam újra és ismét letette a fejét rá...Próbáld ki, hátha bejön nálatok is. Mi már csak este szárítunk hajat:-) és 20 perc alatt elaltatja magát rá. Nyugodtabban alszik, 1x-2x kelünk fel enni, de már be is alszik a cicin.

szívből kívánok nyugodt éjszakákat, annál nincs borzalmasabb, mint amikor mindig kimerült az ember!!!!

2012. dec. 23. 09:46

Gondolkoztam, hogy hozzászóljak e, mert majd úgyis jönnek majd azok a bezzeganyák akik majd megmondják a tutit, mint annyi más fórumon már. Mármint, hogy egy anya ne panaszkodjon, vagy hogy hagyd sírni stb...

Hidd el azért sokan vagyunk hasonló cipőben, sajnos amíg anyává nem válsz tényleg el sem tudod képzelni mennyire lehet kimerült az ember. Ill. hogy 2 óra alvással is lehet létezni napokig, hetekig. Azért vigasztaljon a tudat, hogy bár folyton változik a gyerkőc is és nehézség is mindig lesz bele fogsz jönni. Nekem sincs segítségem, de már nem is bánom. Idő kell ehhez is és hidd csak el, hogy kimerülten, aggódva, betegen és frusztráltan is te vagy a legjobb anyja annak a gyermeknek! Sőt, ha már megkérdőjelezed hogy j anya vagy e, akkor biztos hogy az vagy. :-)

Amúgy ha tudsz még időt szakítai az olvasásra, ajánlom ezt a könyvet, ez viszonylag kendőzetlenül ír a témáról:

[link]


Ha még nem próbáltad a hordozókendőt vagy valamelyik SSC hordozót akkor ajánlom nagyon. Nekem rengeteget segített!!! Ha van a közeletekben babaklub keresd fel, sokat tudnak ők is segíteni.

Kitartás!!!

2012. dec. 23. 09:32

Magamra ismertem a soraidban!!!

Nekem pár nap múlva 9 hónapos a lányom és még most is pocsék éjszakáink vannak!Nappal sem alszik,csak többnyire kézben.Nagyon ritka hogy éjjel csak 2-3x keljen.Ő még szopizik,éjjel 3-4x is,mert csak ez nyugtatja meg.

Ráadásul Ő a 3.gyermekem,tehát még tapasztalatom is van,de most én sem tudok mit tenni.Csak reménykedni,hogyha nagyobb lesz,talán jobb alvóvá válik.

Én és a férjem is teljesen kimerültünk már.Nagyon megviseli a kettőnk kapcsolatát is,de szerencsére elég erős a köztünk lévő kötelék,hogy ezen is "túllegyünk".

A lelkiismeretem bizony nekem is jelez-rendszeresen-ráadásul mi majd' 4 évet vártunk rá.

Nem tudsz ezzel mit tenni,el kell fogadni hogy ilyen baba!Sok erőt és kitartást kívánok!

2012. dec. 23. 09:31
Ne legyen lelkifurdalásod, sokunkkal megesik, hogy a rosszalvó gyermek mellett képtelenek vagyunk teljesértékű szülők lenni...tudod, van az a mondás, hogy nem kell tökéletes anyának lenni, csak pont jó anyának, amilyen te is vagy! Az én kislányom 11 hónapos lassan és még mindig küzdünk az éjszakákkal, még egyszer bizony ő is eszik, de majd csak jobb lesz ez is! Kitartást nektek!
2012. dec. 23. 09:29
Kitartás! El fog múlni! :)
2012. dec. 23. 09:08
Várva várt csodánk megszületett és vele együtt jött a kimerültség, lelkifurdalás és a kérdés, " Hogyan éljük ezt túl boldogan?"

15 évi házasság, 2 év sikertelen próbálkozás után teherbe estem. Boldog, problémamentes terhességet követően megszületett várva várt csodánk. Ám a boldogságunkat hamar beárnyékolta az állandó fáradtság. Imádott lányunk ugyanis iszonyat rossz alvó. Születésétől fogva fennáll a probléma, Ő ellentétben más babákkal, a kórházi napok alatt sem aludt jól. Csupán az ötödik hónapot tapossuk, de az állandó fáradtság, kimerültség annyira eluralkodott rajtunk, hogy fogalmam sincs hogyan leszünk így teljesértékű szülei e Pici lánynak... Segítséget senkitől nem tudunk kérni.

Ugrás a teljes cikkre: Boldogan túlélni - avagy szülőnek lenni nem egyszerű
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook