Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Roti (chapati) indiai kenyér lepény recept

Roti (chapati) indiai kenyér lepény recept


Elkészítési idő 30 perc

A Roti (chapati) indiai kenyér lepény hozzávalói:
30 dkg liszt
30 dkg graham liszt
3 dl forró víz
10 dkg vaj (ghi)



A Roti (chapati) indiai kenyér lepény elkészítési módja:
A hozzávalókból lágy tésztát kapunk. Miután összegyúrtuk, kb. fél órát pihentetjük. 3-4 cm-es golyókat formálunk, majd 10-15 cm-es lepénnyé lapítjuk ki. Száraz serpenyőben megpirítjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk. Zöldséges, húsos ragukhoz ajánlott. Szeretem fokhagymás, fűszeres vajjal vagy tejföllel, sajttal is. Gyerekeknek mártogatóssal, buliba mindenféle zöldséges, túrós szendvicskrémmel, salátákkal. Olyan, mint egy mini pizza, csak nem kelt tészta.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A roti (chapati) indiai kenyér lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook