Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bögrés-almás sütemény recept

Bögrés-almás sütemény recept

A Bögrés-almás sütemény hozzávalói:
1 kg alma

6 tojás

2 bögre cukor

2 bögre liszt

3/4 bögre olaj

1 csomag sütőpor

fahéj ízlés szerint

vaj és zsemlemorzsa a tepsihez


A Bögrés-almás sütemény elkészítési módja:
Az almát meghámozom, vastagabb szeletekre vágom, és a vajazott, morzsázott, közepes méretű tepsibe rakom. Megszórom ízlés szerinti fahéjjal. A tojásokat a cukorral habosra keverem, beleöntöm az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Ismét jól összekeverem, és az almára öntöm. 180 fokon lassan sütöm. Ha a teteje kezdene nagyon megpirulni, akkor sütőpapírral letakarom, míg készre sül a tészta. Tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e. Ha kihűlt, felszeletelem, és úgy teszem tálcára, hogy az alma legyen felül.

Esetleg a tésztába,vagy az almára durvára vágott diót is szórhatunk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bögrés-almás sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook