Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Csabai krokett recept

Csabai krokett recept

A Csabai krokett hozzávalói:
10 dkg csabai kolbász,
40 dkg burgonya
2 db egész tojás,
fél tubus kolbászkrém
1 mokkáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 gerezd fokhagyma,
1 csapott teáskanál pirospaprika,
ízlés szerint só,
zsemlemorzsa a bundázáshoz


A Csabai krokett elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk és az almareszelő durva fokán nyersen lereszeljük. Összekeverjük a felvert tojással, a kolbászkrémmel, a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a bőrétől megfosztott és nagyon apróra vágott vagy ledarált füstölt kolbászt. Végül beleszórjuk a sütőport is, ezután az egészet alaposan összedolgozzuk. Nedves kézzel kis kroketteket formázunk a masszából, és zsemlemorzsában megforgatjuk. Rányomkodjuk a morzsát, és 170 fokra felhevített olajban 6-8 perc alatt szép piros-ropogósra megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük, és salátával valamint petrezselymes párolt rizzsel tálaljuk. Saláta helyett kínálhatunk mellé majonézes mártást is, ekkor hidegen tálaljuk.


Kategória: Köretek receptjei


A csabai krokett elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook