Betegségek lelki eredete (beszélgetés)
Szia Őzi!
Konkrétan a Te esetedben csak akkor tudnék bármit is mondani, ha tudnám a részleteket. Általánosságban viszont azt mondom, hogy a fizikai tünetek azért jelentkeznek, hogy felhívják a figyelmet az elfojtott érzelmi, lelki problémákra, hogy ráébresszenek bennünket arra, hogy vmit nem jól csinálunk, vmiről nem veszünk tudomást ...... ha a problémák felszínre kerülnek, tudatosulnak, sokszor eltűnnek a fizikai tünetek, akár fizikai kezelés nélkül is - ha még visszafordítható a folyamat, hisz a feladatukat teljesítették.
én most jártam úgy, hogy már annyi tünetem volt ill. még mindig van, hogy azt mondtam ez már tényleg lelki eredetű, és meglepetésemre kiderül, hogy hoppá még is lehet, hogy tényleg van valami bajom
a pajzsmirigyem alul működése okozta a bajt hihetetlen, hogy mi minden tüneteket okozhat
Szia Zizi, kétségtelenül így lehet, nem is vitatom, bár magam ékes ellenpéldája vagyok ennek az elméletnek.
Míg lelkileg nagyjából okésnak voltam mondható, addig folyamatos vérzészavaraim voltak, amint pedig szemmel láthatóan megzakkantam, szinte azonnal rendeződött a ciklusom.( azóta is rendben van, ellentétben a pszichémmel)
Ebben is lehet olyan, mint mondjuk a gyógyszerhatásban, hogy "paradox reakció"?
Komolyan érdekelne, hiába kérdeztem több helyen, több orvostól is, senki se tudott rá mind a mai napig magyarázatot adni.
További ajánlott fórumok:
- Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát?
- Unom az elméletet, miszerint a betegségek a lelki fejlődés útjai
- Unom, hogy egyesek minden betegséget valamilyen lelki okra...
- Valóban igaz, hogy a lelki gondoknak lehetnek valódi "testi" betegségei?
- Miután kiderült a betegségem, lelkiismeretfurdalásom volt a...
- Lelki eredetű betegségek? Lehet, hogy a cisztám is lelki probléma miatt alakult ki?