Beteg gyermeket nevelni (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Beteg gyermeket nevelni
Szia mindenkinek aki olvassa.
Az én gyerekem 1800 gr-mal jött a világra. Haemiparesise van. Ez azt jelenti, hogy az izmai fokozatosan sorvadnak. Ez a betegség a jobb oldalát érinti. Mellé még kétszer operálták a szemét Baján, egyszer az ínszalagjait Pécsen, jártunk korai fejlesztésre Makón, és gyógytornára Hódmezővásárhelyre. Szóval nem semmi életünk volt eddig. Jelenleg egy speciális gyógypedagógiai iskolába jár. Elértük azt, hogy egyedül jár a suliba a város másik végébe biciklivel, önállóan eszik, tisztálkodik, öltözik. Kell ennél több?
Ja és most 17 éves.
Egyébként nekünk is van közgyógyunk, emelt családink, autónk a szerzési támogatással lett, a suliban ingyen kapjuk a tankönyvet, a kajáért 50%-os kedvezményt kapunk.
Az igényléseket a polg. mest. hiv. szociális osztályán lehet igényelni. Csomó papírmunkával jár, de hosszú távon megéri.
Jónak tartom a cikket, sokminden benne van amiről én is tudtam. Nekem is sérült gyermekem van, jó ha tájékozódik az ember.
Ami hiányzik a cikkből:
- lehet még lakásátalakításra is igényelni támogatást az önkormányzatnál.
Egyébként gratulálok, jól összeszedted mindazt ami érintheti a családokat.
A napi egészségügyi gondokon kívül ez anyagi megterhelés is, ennek könnyítésében szeretne e cikk segíteni.
Ugrás a teljes írásra: Beteg gyermeket nevelni