Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Beszélgessünk a sarlatánokról fórum

Beszélgessünk a sarlatánokról (beszélgetős fórum)


1 2
2019. okt. 10. 13:44

Amikor az ember szerette beteg akkor képes el menni a legvégső megoldásokhoz is ami akár ez akár az.


Az biztos hogy érdemes lenne jobban figyelni az embereknek magukra mert egyre fiatalabban egyre több a beteg. Ez a rosszul megválasztott étrend és a napi stressz eredménye is lehet.


A tévében lévő jósoló műsorokat azokat én is le tiltatnám. Azonban én feltételezem aki a gyógyszer kikerülése és egyéb motivál és ezzel segít másokat nem feltétlenül sarlatán és rossz szándékú ember.


Viszont nincs kizárva hogy én vagyok naiv.

34. unom
2019. szept. 25. 07:28

Itt egy példa, milyen hülyeségek terjednek, a sarlstánoknak köszönhetően:

[link]

33. Napsugár8 (válaszként erre: 30. - Nemgebe)
2019. szept. 24. 19:06

Igazad van egyrészt. Másrészt hiába akarnak engem rábeszélni ilyen-olyan szolgáltatás igénybevételére, ha kerek-perec kijelentem, hogy köszönöm nem kérem!

Tehát aki elhiszi, hogy tv-n keresztül, meg álmában meg akárhogyan is, de jó pénzért majd meggyógyítják, sajnálom, senki nem kötelezte rá, hogy kifizesse a sok pénzt.

Az egy másik dolog, aki ilyesmit ígér, és ajálgatja termékét, szolgáltatást, azt az illetőt kellene sarlatánság alapos gyanúja címén vizsgálat alá vonni.

32. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 30. - Nemgebe)
2019. szept. 24. 19:02
A keresztenyseg sem kissebb kalap szar meg humbug, czak azt nem illik lefikazni.
31. Panna.33 (válaszként erre: 30. - Nemgebe)
2019. szept. 24. 18:57
Tökéletesen igazad van!
30. Nemgebe (válaszként erre: 18. - Papája)
2019. szept. 24. 17:41
Én ott kezdeném, hogyan lehet megengedni a TV-ben ezt a sok jóst/jósnőt gyógyulást/vagyont/pénzgyarapodást ígérő rengeteg műsort, - és ömlenek a szerencsétlen panaszkodó betelefonálók - egész székházuk is van már, mennyi pénzt beszedhetnek már ettől a sok buta nyomorult embertől, hallottam némelyiknek 10-12000 Ft-ra is felmegy egy ilyen telefonnal a számlája! Rettenetes, és ehhez a "média" adja a lehetőséget. Gusztustalan.
29. Panna.33 (válaszként erre: 21. - Napsugár8)
2019. szept. 22. 22:44
Egyébként az akupunktúráról is kiderült már, hogy a nyakfájas kezelésén kívül nem hatásosabb a placebóknál.
28. Panna.33 (válaszként erre: 27. - Unom)
2019. szept. 22. 22:42

Így igaz.

A fitoterápia szerintem nem problémás, igaz, hogy kivonva a növényből a hatóanyagot, és úgy felhasználva sokkal megbízhatóbbnak tartom, de nem hiszem, hogy árt, sőt, ha megfázáskor mézes hársvirágteát iszom és landzsás utifű szirupot szedek.

Viszont mivel Hoxa felhívta a figyelmemet, hogy neveket nem használhatok, így nem is fogom sem azokat, akik a legnagyobb iparosok, sem azt, aki hiénáknak nevezi őket (nagyon találóan) megnevezni.

27. unom
2019. szept. 22. 15:19

Szerintem Panna nem a fitoterápiára gondolt elsősorban, hanem leginkább a neten terjedő csodsszerekre.

Pl. lúgosítás, rákgyógyító csodaszerek, homeopátia.

26. Napsugár8 (válaszként erre: 23. - Bözsi néni)
2019. szept. 22. 06:40

Ja, azt csak azért írtam, mert a 20. hszben Papája: "a növényi hatóanyagok gyakran veszélyesebbek, mint egyik-másik szintetikus."

Vagyis nem a gyógynövényben van a hiba, hanem az emberben, aki rosszul alkalmazza. És ennyi erővel a szintetikus, vagy akármilyen készítményeket is lehet rosszul alkalmazni. Csak az embertől függ, mire és hogyan használja.

2019. szept. 21. 19:51

Egyszer bevizsgáltak egy csomó, gyógynövény boltokból begyűjtött gyógyteát.


Mind szennyezett volt olyan növényekkel, amelyek nem jó hatásúak, sőt, volt enyhén mérgező is köztük, csak a minimális mennyiség miatt nem okozott bajt.


Ezeket a teakeverékeket nem nagyon vizsgálgatják, szóval akkor már inkább a tabletták, amit nagyon szigorú előírások mentén készítenek.

24. unom (válaszként erre: 21. - Napsugár8)
2019. szept. 21. 19:47

Gyógynövénynél nem tudhatjuk, mennyi a hatóanyag tartalma. Túl sok mindentől függ, időjárás, termőhely, stb.

Természetesen kamillánál, csipkebogyónál ez nem kockázat, komolyabb hatóanyagoknál igen.

23. Bözsi néni (válaszként erre: 21. - Napsugár8)
2019. szept. 21. 19:47

Szintetikus a legkevesebb, mert nagyon drága gyártani.


A legtöbb gyógyszer növényi alapanyagokból készül, csak nyilván tisztítva és koncentráltan.


Ezért elég belőle néhány tabletta, míg a gyógynövényből kilószámra kellene fogyasztani ugyanakkora gyógyító hatáshoz.


És állati szervekből is készül gyógyszer.

22. Guruljka (válaszként erre: 20. - Papája)
2019. szept. 21. 19:35
Természetesen lehet a régi tapasztalatokat is használni, de nem biztos, hogy az eredeti recept szerint készült szer jut el idáig, mert az eredeti nem biztos, hogy eltartható, hogy megfelel az európai szabványoknak, stb.
21. Napsugár8 (válaszként erre: 20. - Papája)
2019. szept. 21. 14:16

De igen, az a TV-műsor csak arra volt jó, hogy:

- az emberek szemét felnyissa, nem feltétlenül kell a csapból folyó tisztítatlan vizet inniuk, és még mindig olcsóbb, mint az üzletekben kapható szénsavas, vagy éppen mentes vizek.

- növény hatóanyagok vs. szintetikus = a bevett, elfogyasztott mennyiségtől függ, és a rossz alkalmazás, a helytelen mennyiség nem a növény hibája, és nem a szintetikus erénye, kizárólag a személytől függ. Önmagában a gyógynövény nem árt, ha megfelelő módon és a megfelelő mennyiségben fogyasztja bárki.

- a kerítés döntés után özönlöttek be hozzánk is az összes természetgyógyászatnak nevezett különféle eljárások, és velük együtt sajnos a sarlatánok is. Amikor a kínai orvoslást (=akupunktúra, akupresszúra stb.) is (hozzá nem értők) sarlatánságnak hitték, nevezték, akkor kezdték itthon is rendszabályozni, hogy mi a sarlatánság, és ki a sarlatán. Meghatározták, milyen végzettségek kellenek ahhoz, hogy valakire ne lehessen alaptalanul ráfogni ezt a jelzőt.

20. papája (válaszként erre: 19. - Guruljka)
2019. szept. 21. 13:40

Mindég van valami divat őrület. Pl. a 3.14 víz.

Vették-itták, hittek benne, míg nem az ÁNTSZ az egyik TV műsorban bebizonyította, hogy egy rendes jó minőségű ivóvíz, de semmi más, semmire nem jó a szomj oltáson kívül. Azóta nem igen hallani róla.


Azt azért el kell ismerni, hogy fűben-fában orvosság az működik és élni kell vele, de nem visszaélni.

Tény, hogy a növényi hatóanyagok gyakran veszélyesebbek, mint egyik-másik szintetikus.

A kínai orvoslás évezredes tapasztalatokon alapul ami ma is érték.

Mindezekhez viszont érteni kell, tudni kell és kellő alázattal haszni.

19. Guruljka (válaszként erre: 18. - Papája)
2019. szept. 21. 13:27

Igen ám, de az úgynevezett "nyugati orvoslás" ellen sok minden dolgozik, egész összeesküvés-elméletek épülnek erre.

Még az addig rendben van, hogy a gyógyszergyárak is nyereségre dolgoznak,de attól még nem kell mindent erre fogni.


Itt volt pl. a lúgosítás-őrület, senki nem nagyon nézett utána, hogy az álíltólagos orvos házaspár kicsoda és végzett-e egyáltalán orvosi egyetemet. Mág orvosok is adták a nevüket a különféle csoda-lúgosító készítményekhez.

Remélem, már lecsengőben van - én már el tudom kerülni azokat a webshopokat, amelyek lúgosító termékeket árulnak.

Ott volt a kurkuma kapszula őrület - a kurkuma remek fűszer, és használ ízületi panaszokra, de csak bizonyos esetekben, talán gyulladásos eredetű panaszok esetében. Kapható olcsón, fűszerként is, én úgy használtam. De nem - hiába nincs egyéb a kapszulában sem, csak kurkuma, sokan azért mégis megveszi több ezerért, mert az mégis biztosabb.


Vagy a csicsás csomagolások: hiába ugyanaz a hatóanyag, sőt még ugyanannyi is, és hiába kötelező minden alkotóelemet feltüntetni - sokan megveszik többszörös áron, mert az használ - és mert "biztosan van benne még valami, amit nem írtak rá".

2019. szept. 21. 13:08

Ahhoz, hogy valaki természetgyógyásszá váljon, szigorú szakmai és tárgyi követelményeknek kell megfelelnie. Ennek birtokában ad ki részére működési engedélyt az ÁNTSZ.

Feltehetően egyéb hókuszpók tevékenységet végzők - lehet ez akár legális is - becsempésznek a tevékenységük közé valami nem legális, de jövedelmezőbbet is. Kb. itt a baj, mert megtéveszti a szerencsétlen balekokat. Ezek a csalók mind jó beszéd képességgel és pszihológiai érzékkel megáldott egyének, így a halált is jó pénzért árulják.

Sajnos a különböző hirdetési felületeken látható reklámok, netán távgyógyítás egyáltalán nem garancia a nagytudású sikerességére, mert bárki hirdethet, aki megfizette. A hirdető nem köteles felelősséget vállalni a tartalomért.


Mellesleg nem értem az embereket. Hogy hihetnek el minden hülyeséget.

Egy időben divat volt elhinni, hogy UFÓK látogattak el valakikhez, akik ettől kezdve "csodálatos" képességekkel rendelkeztek. Dőltek is hozzájuk a gyógyulni vágyók (és persze hittek benne és fizettek érte) A véleményem az, hogy ezek megérdemlik a sorsukat.

Neten sok jogszabály és egyéb tudnivaló megtalálható, csak be kell írni a kulcsszavaket, akkor talán tisztábban lehet látni a dolgokat.

Na és sok-sok felvilágosítás kellene, hogy ne sarlatánokba, hanem az orvostudományban higgyünk.


[link]

17. Panna.33 (válaszként erre: 10. - Guruljka)
2019. szept. 21. 13:08

Jesszusom!

Aztán ha végül valami visszafordíthatalan lesz, az utolsó orvosra lesz rásütve, hogy nem tudta/akarta meggyógyítani? 🤔

16. fincsi5 (válaszként erre: 4. - Napsugár8)
2019. szept. 21. 12:25

Én is voltam ilyennél, állítólag ortopéd-és reumatológus paciense is van. Nem mondom, hogy sarlatán, mert bajt nem okozott, viszont fájdalmamat nem enyhítette.

Nem volt szabott ára, talán 5x voltam, azt mondta ennyi elég, és annyit adok amennyit gondolok.

Én nagyon sajnálom, hogy nem vált be.

Viszont: szinte ugyanazokat csinálja egy reumatológus doki magánban, és annak érzem a hatását. Már 2 éve nem voltam, csak ha nagyon-nagyon fáj, lépni is nehéz, akkor megyek hozzá.

15. Napsugár8 (válaszként erre: 14. - Napsugár8)
2019. szept. 21. 11:36
Bocs: amik = akik
14. Napsugár8 (válaszként erre: 9. - Papája)
2019. szept. 21. 11:35

Én is hallottam olyat, hogy a "természetgyógyász" lebeszélte a rákos beteget a műtétről... meg is halt a bácsika.


Nekem úgy rémlik, hogy kb. 15-30 évvel ezelőtt írták elő a kötelező eü. alapismereteket, és a választott szak okleveles vizsgáját.

Valóban sokan vannak, amik mindezek megléte nélkül veszi a bátorságot, és még pénzt is jócskán kér érte.

13. Enissa (válaszként erre: 1. - Panna.33)
2019. szept. 21. 11:32

Amikor az orvos nem tud időt fordítani a betegre, vagy nem is akar, akkor a beteg és családja elkeseredésében az ördöggel is lepaktálna, csak újra egészséges legyen a gyereke, apja, anyja, testvére stb. Rengeteget jelent ilyenkor a betegre való összpontosítás, érezze, hogy fontos az orvosnak, hogy harcol érte.

Még iskolai végzettséghez sincs kötve. A diplomás is elzarándokol "kukutyinba egy tehénylepényes omlettért", ha úgy gondolja ezt még nem próbálta, de esélyt ad.

A legtöbb ember erre nem készül fel, hogy őt, családját is érheti baj. Aztén már nem is tudnak logikusan gondolkodmi és okolnák magukat, ha ezt,vagy azt nem próbálnák ki, mert mi van ha?....ott bujkál bennük.

12. globus (válaszként erre: 10. - Guruljka)
2019. szept. 21. 11:09

Jesszusom!

Tényleg nem árt, ha először legalább van valami konkrét diagnózis...

Én is hozok példát. Fájt a páciens lába, kisebesedett. Vajákoltak a lábfej sebén hónapokig. Nem javult, olyan fájdalmai voltak, hogy kórházba került. Akkor derült ki, hogy valójában nem a lábfeje, hanem combcsontjáig végig szarkómás. Amputálták, későn.

11. Lávli (válaszként erre: 9. - Papája)
2019. szept. 21. 11:09

Kb fél órája olvastam egy belgyógyász/természetgyógyász orvosnő írását? hirdetését? Nem is tudom minek nevezzem.

Egy bizonyos só használatával azt ígéri, hogy a rákos sejtek 8-16 óra alatt "meghalnak"!

Mindezt 280 ezer forintért!

Bármit, bárki megtehet, ahogy ez a példa is mutatja.


Másik kérdés, ami foglalkoztat: a nem doktor (bár ahogy látszik, tökmindegy) természetgyógyászt kik, milyen, és kik által összeállított követelményrendszer alapján vizsgáztatják?!?!!

2019. szept. 21. 10:59

Két családot is ismerek, akik évek óta havonta eljárnak egy-egy ilyen "természetgyógyászhoz". (Két, egymástól független család, távol egymástól, nem ismerik egymást, máshoz járnak.)

Amit konkrétan tudok: az egyik családnál a legnagyobb gyerek, akkor még kicsi fiú, több "energiafeltöltés" után sem változott, alig beszélt, "különleges gyermek" volt, míg végre egy szakorvosnál kiderült, hogy egy betokosodott arcüreggyulladás miatt alig hall, és egyéb problémái is vannak, jelenleg ADHD-s gyerekként talán másodikos vagy harmadikos.


A másik család is rendszeresen jár, ott az asszony időnként véreset pisil és borzasztó görcsei vannak, de az energiafeltöltés segít rajta...

9. papája (válaszként erre: 8. - Bless the child)
2019. szept. 21. 10:45

Itt azért felmerül nem csak a beteg, hanem a család felelőssége is. Az egy dolog, hogy a beteg ember lepaktál az ördög öreganyjával is a gyógyulás érdekében és ebben a közvetlen hozzátartozó is egyetért. A "távolabbi családtag" viszont már segíthetne józanul gondolkodni, hogy kihez forduljanak. Ma már utána lehet nézni dolgoknak és embereknek. Személy szerint, legfeljebb az orvosi végzettséggel rendelkező természetgyógyászt tudnám elfogadni.

Számtalan példát lehetne felsorakoztatni, hogy a természetgyógyászok "áldásos" tevékenysége következtében hányan nem jutottak el a valódi segítséghez és haltak meg.

Kb. 10 éve írták elő mindössze a természetgyógyászok képzését, vizsgáztatását és ennek alapján a tevékenységük engedélyhez kötését.

Előtte akárki kuruzsolhatott, akár 8 osztályos végzettséggel is, ennek megfelelően óriási károkat okozva.

Természetesen itt ebben a körben előfordulnak egyéb "szakmák" pl. csontkovács, masszázs, stb.

Csak egy példa.

Közelünkben dolgozott egy nagyon népszerű, magát előbb masszírozónak, majd csontkovácsnak nevezett egyén. Elment hozzá a sérült, feldagadt karral. Jól megmasszírozta és "helyrerakta" a sérülést. Emberünk alig bírta ki a kínokat. Másnap csak elment az orvoshoz, rtg. kiderült törött volt a karja és az áldásos tevékenység miatt el is mozdult, műteni kellett.

Eszetlen a sérült, hogy elment a csontkovácshoz, az meg, hogy rtg. nélkül nekiesett rendberakni.

2019. szept. 21. 09:28
Súlyos betegségben szenvedő ember próbál minden szalmaszálban megkapaszkodni, él bennük a remény. Ezt használják ki ezek a magukat gyógyítónak tituláló aljadekok
2019. szept. 21. 09:20

Igazából azokra gondoltam, akik szerint az orvosok hülyék és az orvostudomány balgaság.

Akik szerint elvetendő minden, amit az egyetemeken oktatnak mert az a "népírtást" segíti elő.

Akik nem tudják eldönteni, hogy a gyógyszeripar kiírtani, vagy nyerészkedni akár és ez kognitív disszonanciát okoz.


Azért veszélyesek mert az embereket lebeszélik az orvosi kezekésekről, hogy az ő módszereik és termékeik legyenek megvásárolva.

6. Panna.33 (válaszként erre: 2. - Hoxa)
2019. szept. 21. 09:07
Rendben!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook