Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Beszélgessünk a hozzátáplálásról! fórum

Beszélgessünk a hozzátáplálásról! (beszélgetés)

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
14962. d@nu
2009. jan. 15. 08:57
...ideért az eső...
14961. emily (válaszként erre: 14960. - D@nu)
2009. jan. 14. 19:11
Azt mondta a tag, hogy onnantól, hogy eladja lesz még kb. 2 hónapunk. Mivel olyan árat kér érte, amit úgysem kap meg, még nem aggódok... Csak tudod lehet, hogy ideállít valami értelmi fogyi, és megveszi tőle, akkor meg kapkodhatom a fejem másik után. Így, mivel az idő egyelőre nem sürget, megnézünk minden lehetséges albit a környéken, ha megtaláljuk a megfelelőt, már húzunk is, mint a vadlibák.
14960. d@nu (válaszként erre: 14959. - Emily)
2009. jan. 14. 19:05
Mikor kell kiköltöznötök?
14959. emily
2009. jan. 14. 19:04

El akartunk menni megnézni egy albit, P elindult anyuért, hogy ne kelljen Emet vinni. Az első dombig jutott, aztán visszagurult... :S :D (Annak, aki még nem járt felénk elárulom, hogy az első domb a háztól úgy ötháznyira van.) Aztán felhívtam a nőt, hogy nem megyünk, mire mondta, hogy kiadta...:S Hurrá... De legalább nem indultunk el...

Em újabb fogat növesztett, a jobb alsó második őrlő a befutó. Így a csaj 18 fogú lett.

14958. d@nu (válaszként erre: 14957. - Kszilvi)
2009. jan. 14. 13:27
:DDD
14957. kszilvi
2009. jan. 14. 13:03

Felkelt Petya. 1 órát aludt. Mi volt az első szava? hááááá! íííí!

Lefordítva: nézni akarja az oroszlán királyt, és kér inni:))

14956. kszilvi (válaszként erre: 14955. - D@nu)
2009. jan. 14. 12:59
Akkor igen jó helyen laktok!:)
14955. d@nu (válaszként erre: 14951. - Kszilvi)
2009. jan. 14. 12:48
Én csak lesek, nálunk semmi fagy, semmi csuszi, minden olyan, mint eddig. Se eső, se hó, se-mmi. :P
14954. d@nu (válaszként erre: 14952. - Kszilvi)
2009. jan. 14. 12:47

Nem, nálunk csak a 10 deka jött fel hipp-hopp, míg a kiskönyvtől a záróig eljutottak. :P

Másnál történt az időpontmacera, és hát ez már nem az első ilyen, amit hallottam. Nálunk B figyelte a végén az órát, szerinte akkor született mindkét gyerek, amikorra mondták/írták. Sok helyen szoktak így "kerekíteni", vagy minek nevezzem, bár annyira semmi értelmét nem látom, hogy még. Nem tökmindegy, mit ütnek a számítógépbe? Persze az ő oldalukról meg érthető az is, hogy nekünk meg nem mindegy az a 2-3 perc ide-oda? (...és tényleg NEM! :DDD)

14953. kszilvi (válaszként erre: 14951. - Kszilvi)
2009. jan. 14. 12:29
Ónos eső még nem volt, de még lehet sajna:(((
14952. kszilvi
2009. jan. 14. 12:29

d@nu!

Nálatok is?

Én úgy emlékeztem, hogy Panna 8:58-kor született, erre a zárón már 8:55 volt!???

14951. kszilvi (válaszként erre: 14946. - Win)
2009. jan. 14. 12:18

Én nem tudom, milyenek az utak nálunk, még csak az udvaron jártam. Hideg az van brrrrr!

Majd du-án kiderül, ha megyünk uh-ra.

14950. kszilvi (válaszként erre: 14945. - Emily)
2009. jan. 14. 12:16

Köszi!:)

Amúgy megvagyunk, minden ok, csak vannak ilyen depis napjaim...

Sokat gondolkodtam korábban, mit kellett volna másképp csinálni, de azt modják az okosok, ez amúgy is elő jött volna nála:(((

Már csak abban reménykedek, hogy Pannánál nem lesz gond!

Persze akkor még ott lesz az, hogy megértessem Petyával ő miért kap szurit nap,mint nap, Panna meg nem.... Nehéz lesz...meg lassan ovis is lesz, ha felveszik...

14949. kszilvi (válaszként erre: 14944. - Emily)
2009. jan. 14. 12:13

Mire nekem is leesett, mi itt a dörgés...

Na sebaj! Legalább van mit olvasni! Csak jól eldugták:P

Biztos aktivizálni akartak minket...:DD

14948. kszilvi (válaszként erre: 14943. - Emily)
2009. jan. 14. 12:12

jaaa, az lehet!

Ha már nem bírom szusszal,majd lehet, hogy szólok!

Néha nem tudom mitől rekedtem be...

14947. emily (válaszként erre: 14946. - Win)
2009. jan. 14. 10:58
Hm... én még kenyérért sem tudtam elmenni eddig... sebaj, még van itthon egy zsemle, majd beosztjuk! :DDD
14946. win
2009. jan. 14. 09:06

Jó napot!

Idefagytam... :SSSS

Ha lenne korcsolyám (és tudnám használni) esetleg elmehettem volna dolgozni, de anélkül sajnos nem ment a dolog.

14945. emily (válaszként erre: 14940. - Kszilvi)
2009. jan. 14. 08:47
Szegény Petya! És téged sem irigyellek! :'( Kitartás! Viszont, ha már fel tudja fogni, úgy igazán, hogy mi ez az egész, akkor sokkal könnyebb lesz. Nekem van egy ismerősöm, aki szintén pici korától cukros. Nekünk is, neki is mindig tök természetes volt, hogy ez így van, nem ehet mindent, és szúrnia kell magát. Úgyhogy fel a fejjel! :)
14944. emily
2009. jan. 14. 08:41
Aha. Most már értem. Szóval ti mostanában naplókban beszélgettek! Ezért nincs itt napokig senki... Álljak neki én is a naplóírásnak? :DDD
14943. emily (válaszként erre: 14938. - Kszilvi)
2009. jan. 14. 08:33
Lehet, hogy azt gondolnád utána, hogy te csak suttogsz... :DDDD
14942. kszilvi
2009. jan. 13. 23:35

Most már tényleg húztam aludni!

Jó éjt!

14941. kszilvi
2009. jan. 13. 23:35

Win!

Köszi a képet!

Keresztlányomnak hasonlót vettünk anno. Jó,mert nem szúrja meg hátul a fülét!

14940. kszilvi
2009. jan. 13. 23:21

Még egy kicsit panaszkodom-bocsi kicsit depis vagyok...meg meg is kell jönnie a héten...

Szóval:

mostanában reggelente, amikor megmérem Petya cukrát rámutat a szurira,és nagy komolyan mondja, hogy szu nem?! Én pedig válaszolok, hogy de, most kell,most nem csak mérünk, szúrunk is!

Néha van pityergés, apa után kiabálás stb.

Hát ilyenkor a szívem szakad meg:'(((

Meg amikor már látom,hogy tiszta lila a kis hasa:(

Na kellett írnom,már pityergek is. Bocsi!

Máskor meg ő hozza a mérőt, a szurit, sőt az ujját is ő szúrja. Mondja, épp hova kéri a szurit:)

Sajna van, hogy nem akar rendesen enni, csak nasizik, ilyenkor magas estére a cukra. Sokat iszik, sokat pisil, nem győzöm cserélni a pelust, nadrágot.

Ma délben is sírt, nem akart enni, vagyis az asztalnál nem, a fotelban akart. Mértem a cukrát, 13 volt. Így mentünk aludni. Persze folytatta az ordítást. Szerencsére hamar elaludt. kb. 3 órát aludt. Ébredés után megint sírdogál. Megmértem gyorsan megint a cukrát. Hát akkor meg nagyon alacsony volt 3,4... Evett két rudit, meg főzeléket. Estére persze ez már sok volt. Vacsi és szuri előtt megint magas volt a vc-je.20,majd 18...

Na befejezem, mert már megint késő van....

Holnap du-án megyünk csípő uh-ra Pannával. Remélem minden rendben lesz.

Jó éjt!

Bocsi a nyafogásért!!!

14939. kszilvi (válaszként erre: 14935. - Win)
2009. jan. 13. 23:11

Na ugyi,hogy tudsz még újat mondani/írni!:)

Most már tényleg megnyugodtam! Azt hittem, csak nálunk van így, hogy a gyerek átsétál éjjel.

Mondjuk ahhoz képest, hogy mennyi változás történt nálunk, nem panaszkodom! Du-án a saját szobájában,ágyában alszik 3 órákat.

Nálatok is úgy van, hogy ha nem úgy folynak a dolgok, ahogy megszokta, akkor tébolyda van???

Pl.: egyik hétvégén, du-án megengedtem, hogy a mi ágyunkban aludjunk-én is aludtam egyet. Hát este, és még másnap is ott akart elaludni. Aztán jött a cirkusz, hiszti, ordítás. Végül belátta, hogy jobb az ő szobájában.

Most már nekem is jobb,mert viszonylag hamar elalszik, és mehetek a helyemre. Korábban folyton elaludtam mellette, és hajnal 1-kor sétáltam át, persze amint elaludtam volna, átsétált Petya is, aztán meg felkelt szopizni Panna...

Minek is panaszkodom most??? hogy így bele gondolok!

Panna szuperül elalszik egyedül. Most viszont kb. 1 órája sírva ébredt. (ilyen még nem volt!)fájt a hasa. Hőmérőzni kellett, mert annyira ordított. Lett is eredmény, vagy 3 adag...szegénykém!

Gyors szopi vígasztalásul, és már aludt is.

Őt simán tudom büfiztetni szopi után, ha felkel az sem gond, leteszem, ott hagyom és elalszik. Nem úgy,mint anno Petya, akit még büfiztetni sem lehetett,mert ordított, ha nem cicin alud el...

Ja, és most simán szoptatok ülve-állva is:D

Azt nem tudom, hogy mikor kerüljenek egy szobába?

Nem fogják e mégis felébreszteni egymást???

Szerintetek?

14938. kszilvi (válaszként erre: 14934. - Emily)
2009. jan. 13. 22:57
Jaja:) Vagy kirázna a frász?!:DDD
14937. emily
2009. jan. 13. 21:34
Win! Képek? Hm?Hm?Hm? :DDD
14936. emily (válaszként erre: 14935. - Win)
2009. jan. 13. 21:33
Na, ezt el is felejtettem, hogy Emet sem kell már altatni, egy mese, puszi hegyek, integetés, esetleg egy "jóvan anya" (mikor mondom neki, hogy "aludj szépen").:DDD Viszont ő is a fejem tetején köt ki az éjszaka folyamán... :S
14935. win (válaszként erre: 14924. - Kszilvi)
2009. jan. 13. 21:26

Wooow! Hogy itt ma mindenki milyen aktív volt! :-OOO :DDD

Zi nem szopik 6,5 hónapos kora óta. Egyik napról a másikra abbahagyta és nem volt hajlandó többet még csak a szájába sem venni a cicit. :((( Utána még kb. 2 hétig kínálgattam, de esze ágában sem volt elfogadni, úgyhogy feladtam.

Azóta tápszert kap. Mostanában megint többet eszik belőle, de az elmúlt hónapokban alig evett 150et. Eleinte 4 alkalommal kapta naponta, azután ebből nagyon hamar 3 lett, végül maradt a reggeli és esti tápozás. Eleinte féltem, hogy nem fogja elfogadni a cumisüveget, de ment egyből a dolog, és nem is tiltakozott ellen. Sőt, az első pár napban, mikor még fejtem, nehogy valami gond legyen, akkor az üvegből tök szívesen megitta a tejet, de szopni nem akart. Szóval valami cici-fóbia alakult ki nála. :((

Korábban a hálóban aludt a franciaágyon. Eleinte kettőnkkel, majd T rájött, hogy nem tud normálisan aludni és kiköltözött a nappaliba. Majd pár hónap múlva mentem utána én is. Miután abbahagyta a szopást megpróbáltuk beszoktatni a kiságyba, ami a hálónkban volt. Elaludt benne, ha nagyon álmos volt, de 1/2-3/4 óra múlva felébredt és nem aludt vissza. Viszont ha kivettük a kiságyból és áttettük a franciaágyra, aludt szépen. Ezért úgy döntöttünk, hogy "sokkterápiát" alkalmazunk, és beköltöztettük Zéhez a gyerekszobába. új szoba, új ágy, kíváncsian vártuk, mi lesz. (Zé előtte már kiköltözött a kiságyból és átment a "nagyfiús ágyra".) Zi kezdettől fogva békésen elvolt és kb 1,5 hét elteltével a nappali alvásai ugyanolyan hosszúak és nyugodtak voltak, mint előtte.

Zit nem kell altatni: kiságyba betesszük, simi, puszi, jó éjt, álmodj szépeket, és alszik. Néha még dumál kicsit, de többnyire egy hangja sincs. Éjszakát kb. 5 hetesen aludta át először. Nála nagyon becsületesen betartjuk: 8 körül ágyban van. Így is alszik mostanában 9ig. Nappal már többnyire csak egy alvás van. Ha itthon vagyok és én teszem le, akkor akár 2,5-3 órát is alszik, de hétközben kevesebbet, kb. 2 órát.

Zével pontosan ugyanaz a helyzet mint Petivel. De ezt most komolyan mondom. Szó szerint: "ne hagyj itt, ne menj el, fogd a kezem", éjjel kijön, szinte mindig, szóval altatni kell és a reggelek általában köztünk találják. Őt, aki kezdettől fogva egyedül aludt a kiságyban és a 5 hónapos korától külön szobában is van.

Nem lenne gond, ha nem úgy aludna sokszor, hogy az elér egy boxmeccsel. Tegnap pl. úgy mentem dolgozni, hogy ha egy úthenger ment volna át rajtam, akkor is jobban éreztem volna magam. Forog, csapkod, lehúzza a takarót, a fejünkre mászik, rugdal, lefejel, stb. "Aktívan" alszik a gyerek... :SSS

na, megint jó sokat rizsáztam...

14934. emily (válaszként erre: 14932. - Kszilvi)
2009. jan. 13. 20:48
Akkor engem még nem hallottál üvölteni... azt hiszem nagyon megnyugodnál! :DDD
14933. emily (válaszként erre: 14931. - Kszilvi)
2009. jan. 13. 20:46
Nálunk ez úgy hangzik, hogy Emini egye-egye!!! (Egyedül...) :DDD
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook