Koronavírus fórum (beszélgetés)
Köszi. Én mérettem egy D vitamin szintet, még nyáron, és a béka segge alatt volt. Úgy hogy nonstop napon vagyok.
Orvos írt fel napi 3ezret, de sztem kevés lesz.
Sziasztok!
Mi a véleményetek arról, hogy a munkahelyeken kötelezővé teszik az oltást? Ti felveszitek vagy inkább otthagyjátok a munkahelyeteket?
Aki be van oltva annak mi a tapasztalata?
Én voltam már kovidos. Túléltem és kórházba se kerültem. Se én se a cukorbeteg szüleim…
Igazság szerint az ajánlott mennyiségek függenek nemtől, kortól, személytől, és persze a kutatások eredményeitől.Nekem pld. a felszívódási zavarom, és az egyik gyógyszer okozta fényérzékenység miatt még nyárra is ajánlotta a reumatológus.
Az utóbbi időben kiderült, hogy a valódi vörös hajúak képesek valamennyi D vitamint magukban is előállítani, nyilván ahol eredetileg éldegéltek nem sokat sütött a nap.
A dvitamin uv sugárzás hatására szintetizálódik a bőrben. Ezért van, vagy volt régen, hogy nyáron elég d vitaminhoz jutottunk. De mióta kitalálták hogy 11-16 között ne menjünk a napra, aki nem megy, annak mindegy a d vitamin szempontjából hogy nyár van-e vagy tél. Pont akkor nem engednek a napra mikor erősebb az uv. Egyébként sehogy nem termelődik bennük elég d vitamin, maximum ha az egyenlítő környékén élnénk.
A d vitamin fontosságáról, a megfelelő napi adagjáról más él a köztudatban mint a valóság. Sajnos a legtöbb orvos is téves információkat terjeszt, mint sok mással kapcsolatban is.
Ezt nem neked írom: Azért nem írok erről többet, mert aki többet tud egy témában mint az átlag, azt okoskokodónak gondolják sokan. Persze nagyon nem érdekel, de ez egy kovidos fórum amúgy is. Számomra a lényeg, hogy 66 évesen az idő múlásával nem rosszabbul hanem egyre jobban vagyok, és ez a lényeg.😀
Mi nyáron nem szedjük.
Azt olvastam, hogy a barna szeműeknek fontosabb a D vitamin pótlása, mert nekik nehezebben jut be szemen keresztül a nap hatására a vitamin.
Lehet, hogy ezért szednünk kellene.
Nem tudom, csak elképzeléseim vannak az egészről...
Látom hogy te is ismered a D vitamin fontosságát. Viszont abban ne bízzál hogy a napsugártól megfelelő szintű lesz a véredben. Érdemes ellenőríztetni. Lehet igazad, de nem biztos sajnos.
Minket nagy meglepetés ért évekkel ez előtt. Fiam akkor kikötőmesterként dolgozott a Balatonon, reggeltől estig szinte napon volt nyáron, sok esetben 1 szál úszónadrágban. Rábeszéltem hogy jöjjön velem D vitamin szint mérésre, ahol kiderült hogy alig éri el az elégséges szintet. Ettől kezdve ő is szedi a D vitamint télen-nyáron velem együtt. Ő soha nem volt még beteg, én viszont igen sokat. De mióta komolyabban törődök magammal, én sem, pedig az idő telik. Szerintem közrejátszik ebben a nagy dózisú D vitamin szedése is. :)
Mi is szedjük;)
Bár mi csak így ősszel és télen szedjük. Bízunk abban, hogy D vitamint kapunk a naptól eleget nyáron...
Én még mindig azt mondom, hogy genetikán múlik az egész.
Nem a kovidra, az immunrendszerre általában. Nyilvánvaló, hogy a covidot, sajnos, elkapja az ember oltással is, de azért csak nem mindegy, hogy mennyire lesz súlyos lefolyású. Ld Te is itt vagy és nem az intenzíven lélegeztetnek. :)
Minden esetre, van okom megbízni a belgyógyászomban, akivel a múlt héten randiztam, úgyhogy, bár nálam más okból is javasolt, én lelkesen szedem a D vitamint.
Akkor neked jó.
Én viszont messze nem voltam elégedett a magán bőrgyógyászommal, akire mellesleg több, mint 2 hónapot vártam. Nem vártam, hogy kávéval kínál vagy öribarik leszünk, de egy kis érdeklődést elvártam volna abban a 15 percben 15 ezerért. Tulajdonképpen sztks alapon kedvesebb volt. Nálunk egy jobb szemészhez is 3-4 hónap a várakozási idő magánban. Nőgyógyász dettó, és nagyon sokféle tapasztalatom volt már itt is.
Igazság szerint, hogy egy darab carként bánnak-e veled, az attól az embertől függ, aki kezel, nem attól, hogy magánban mentél-e hozzá vagy sztk alapon. Aki erre a pályára való, az állami finanszírozásban is jó szakember és empatikus ember, aki meg nem az magánban is egy bunkó és selejtes.
huh... azért ez vad :( Én gyerekek között látok ismerősök közt, egyre több kidőlést :( 10 évesek is napokig magas é
zzal pl... aztán pozitiv a teszt
Én még nem írtam ilyet azt hiszem.
Fiatal pár ismerősünk (lány 28 éves, férje néhány évvel idősebb), a lány a férjem volt kollégája, aki nem oltat, mert....hosszú listája van, hogy miért nem.
Ma tudtuk meg, hogy hetekig volt ő is és a férje is kórházba koviddal. Az októbert szinte végig bent töltötték.
A férje lélegeztetőn is volt.
Egyébként egészséges fiatalok.
Jelenleg otthon lábadoznak már.
Már egyre többet olvasom azt, hogy semmit nem érnek kovidnál, és tapasztaltam is, hiszen mi végig szedtük a betegségünk alatt, előtte és utána is, és ennek ellenére jöttek a tünetek egymás után.
Az FB-n van egy csoport, ahol orvosok válaszolnak ők azt mondják már, hogy ártani nem árt, de semmi hatása a koronára...
Talán egy fokkal jobb mint tegnap, kevesebbet köhögök, hagyma teát is bevetettem már, jobban hasznal mint a kopteto és némileg csillapitja is.
Mára fajt már a torkom is.
Én remélhetőleg mostmar megmaradok, férjemnek várom az oltás által adott segítséget, azaz remelem nem lesz rosazabbul, most ugy van kb mint én az első napokba.
Szedjük az osszes vitamint is amit ilyenkor kell.
Kapott Ő is antibiotikumot, én Sumamedet szedek, Ő Azi Sandozt.
Bízom benne hogy őt a dialízis hamarabb kirangatja, vesebeteg, 3szor jár egy héten dializisre és olvastam olyat amikor már kórházi covidosokat dializaltak mert segitett(nem veseleallas miatt dializaltak oket).
A magán eü kánaánjától én is tartok. Főleg, mivel az a tapasztalatom, hogy magánban sem kapunk jobb ellátást, csak drágábbat.
Sajnos, mi jól teljesítünk, csak ezt a vírus nem tudja.
Tegnap hallgattam meg az általam igen nagyra tartott szívsebész prof. új videóját, amelyik főleg a covidról szól.
A maszkról kb. 18 perctől, az oltásokról kb. 38 perctől, majd a "Mit kell tenni ?" kb. 40 perctől. ( Ha valaki nem akarja az elejétől a végéig meghallgatni.)
Egyébként biztos érted, ugye, hogy van egy már láthatóan összeomlott egészségügyünk. Amit szép csöndben tovább amortizálnak, mert jön a magán eü kánaánja hamarosan.
Ebbe a lebomlasztott állami egészségügybe hullanak most sajnos a súlyos kovidos honfitársaink, olyan sokan, hogy már nem jut kapacitás az egyéb betegségek ellátására. Ezért nincs időpont, ezért halasztanak műtéteket. Az aneszteziológusok most a kovid osztályokon gürcölnek a fuldokló emberekért. Azt reméltük, hogy ha nagyon sokan beoltatjuk magunkat, akkor a fuldokló fázist sikerül elkerülni, és a kórházak nem lesznek túltelítve. De nem sikerült elérnünk ezt, mert nem. Úgyhogy most, szépen szélnek eresztették a vírust. Aki megy, megy, aki marad, marad. Ha szerencséd van, megúszod oltás nélkül is, ezt majd a szervezeted eldönti.
Most látom mekkora hülyaséget írtam.
Tehát: Valakinek a munkájából...
További ajánlott fórumok:
- Miért vagy a magad ellensége?
- Mit mondasz, ha nincs jegyed, de jön a BKV ellenőr? Ki tudod dumálni magad, vagy azonnal átnyújtod a személyidet?
- Önmagadért, ne önmagad ellen harcolj!
- A második koronavírus elleni oltás után miért vannak rosszul?
- Teherbeesés előtt beadattad a bárányhimlő elleni védőoltást magadnak, ha előtte még nem estél át rajta?
- Lombikosoknak koronavírus elleni oltás