Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Koronavírus fórum fórum

Koronavírus fórum (beszélgetés)

7453. Pasionella (válaszként erre: 7451. - Channa*)
2021. nov. 9. 11:07
Nem hiszem hogy a végtelenségig ingyenes lesz... Azért a covid a gyógyszer iparnak eléggé kedvezett, elég csak arra gondolni hányan rohantak patikaba kg szamra venni a vitaminokat. Hányan vettek brutál mennyiségben maszkot, kezfertotlenitot és mekkora üzlet van a gyors és a PCR tesztekbol... :-(
7452. 55Judit (válaszként erre: 7450. - Pasionella)
2021. nov. 9. 11:05
Nem tudsz elkeseríteni. Tudom hogy így is megfertőződhetek. De valamivel kisebb eséllyel kerülök kórházi ellátásra mintha oltatlan lennék. Fel kell készülni, mindnki elkaphatja.
7451. Channa*
2021. nov. 9. 11:04

Az jutott eszembe, hogy ha fizetni kellene az oltásért, akkor vajon miért háborognának sokan?

Azért, mert még arra sem képesek, hogy egy kísérleti oltást ingyen adjanak?

Vagy azt, hogy megint csak a gazdagokat akarják megmenteni?

Abban szinte biztos vagyok, hogy fel sem merülne senkiben a csip, a kísérleti, stb...

7450. Pasionella (válaszként erre: 7448. - 55Judit)
2021. nov. 9. 11:03
El kell keseritselek hogy a harmadik oltással sem érezheted magad teljesen biztonságban. A bizonyos kolléga 2 Moderna és 1 Pfizer után kapta el és fertőzte a fél céget, fia szintén hármat kapott már...
7449. Channa* (válaszként erre: 7442. - Globus)
2021. nov. 9. 10:57

Hát persze!

Én se megyek be holnap az irodába, mert fáj a torkom.

Oltott vagyok háromszor.

7448. 55Judit
2021. nov. 9. 10:49
Most olvastam, hogy aki megkapta a 3. oltást, 9-10 hónapig érezheti magát biztonságban. megnyugtató hogy mégem kell 4-5 havonta oltakozni. :)
7447. 55Judit (válaszként erre: 7443. - Pasionella)
2021. nov. 9. 10:42
Akkor elég rosszul értelmezted, mert én pont azt szeretném, ha senki nem kerülne kórházba. Az általam említett rendeletet is azért hozták, hogy öszönözzék az embereket az oltakozásra, elkerülve ezzel a kórházbakerülést. Én is ezzel értek egyet.
7446. libikóka (válaszként erre: 7445. - Pasionella)
2021. nov. 9. 10:38
Jobbulást:)
7445. Pasionella (válaszként erre: 7439. - Channa*)
2021. nov. 9. 10:35

Egyetértek, de sajnos akinek nincs annyi esze valóban azt gondolja az oltás miatt neki mindent szabad és nincs is az reklamozva az ilyen pihent agyuaknak hogy igen terjesztheted, elkaphatod...

Múlthéten többször szóvá tettük neki menjen haza, hét felénél fájt a torka, szerinte allergia miatt...akkor sem ment haza, főnököm se küldte haza

Ma a főnököm mondta hogy ne aggódjak a cég miatt (mindenki kiesett az irodába)... én aztán kicsit sem aggódok a cég miatt, aggódjon Ő amiért ilyen "felelősség teljes" főnök...

7444. globus (válaszként erre: 7426. - Pasionella)
2021. nov. 9. 10:31
Csak a legeslegelején volt kontakt kutatás, amikor csak elszórtan volt 1-1 eset. Mostani körülmények között, amikor boldog-boldogtalan kujtoroghat mindenfelé (minimális védőfelszerelés nélkül), reménytelen. Bárhol el lehet kapni. Nálunk kötelező a maszk, még ha hülyeségnek is gondolják, de a hordozó betegek mégiscsak kevesebb vírust tudnak kifelé lehelni.
7443. Pasionella (válaszként erre: 7432. - 55Judit)
2021. nov. 9. 10:30
Nem fogok kórházi ápolásra szorulni, egyelőre olyan mint egy influenza vagy erőteljesebb nátha de minden kórházi mondatod kb ugy hangzik mintha azt kivannad aki nem oltott az kb kerüljön kórházba...
7442. globus (válaszként erre: 7439. - Channa*)
2021. nov. 9. 10:26

Szerintem nem jó, ha az a központi kérdés, hogy ki kitől kapta el. Tudomásul kellene venni végre, hogy nincs olyan ellenálló test, szervezet, amelynek gazdája kijelenthetné, hogy ő biztosan nem kapja el.

Amikor valaki beoltatta magát, pont nem arra gondolt, hogy kevésbé fertőzzön oltatlant... sajnos, ezen téren mindenki önző, az oltással elsősorban saját magát védi. Tehát az a szöveg, hogy az "oltott is fertőz!" nem igazán ellenjavallat, mert őszintén, az oltás felvételének céljai között abszolút nem ez volt a fő szempont....mármint az, hogy "beoltatom magam, nehogy fertőzzek".

7441. 55Judit (válaszként erre: 7440. - 37e1ff8723)
2021. nov. 9. 10:12
Az ide kevés. Biztos a tartalommal nem értettek egyet.
7440. 37e1ff8723 (válaszként erre: 7438. - 55Judit)
2021. nov. 9. 10:10
Pedig kulturáltan fogalmaztam...
7439. Channa* (válaszként erre: 7430. - Pasionella)
2021. nov. 9. 10:09

Nem, nem attól felelőtlen, mert oltott, és természetesen a szabályokat felül lehetne bírálnia mindenkinek.

Az oltással senki nem kap észt!

A kollégád sem kapott és nem is volt neki...

Én már sokszor leírtam itt: nálunk ilyen nem fordulhat elő, mert a kolléga, akinek valakije beteg, az nem jöhet be az irodába! És pont amiatt, ami nálatok történt.

És ez nem csak kovidra vonatkozik, mert ugye a tünetek megjelenésekor fogalmunk sincs, hogy kovid vagy nem...

Az embereknek azt kellene megérteni oltottnak és oltatlannak, hogy figyeljen a másikra és ne csak a saját önző érdekei lebegjenek a szemei előtt.

Gondolok itt arra, amikor azt mondja, hogy nem létezik a vírus, nem kaphatom el, mert csak, kevés lesz a fizetésem, Marika sem maradt otthon, ez csak egy nátha, stb.

Hát nem! Nem tudhatjuk, hogy másra, hogy hat. Nem jelenthetjük ki, hogy ez csak egy nátha, mert ha az lenne, akkor nem halnának meg ennyien, nem lennének ennyien kórházba és nem lennének egyre többen lélegeztetőn, akik minimum 90%-a meg fog halni napokon belül.

Nem lehetünk ennyire önzők!

Sajnos az oltással az önzőség sem fog elszállni, és sajnos manapság a legfontosabb emberi tulajdonságok között ott van a törtetés mellett.

Jobbulást neked és gyors felépülést!

7438. 55Judit (válaszként erre: 7437. - 37e1ff8723)
2021. nov. 9. 10:09
A modik nem olvasnak ám mindent, nem is győznék. Bejegyzés akkor kerül törlésre, ha valaki a bejegyzés jobb alsó sarkában a piros kezecskére kattint. Látod, vannak itt jóakarók. Ezért érdemes az értékesebb hozzászólásokat a csoportban megejteni, ott nem töröltet senki. Aki mégis erre vetemedne, azt kirakjuk. 😉
7437. 37e1ff8723 (válaszként erre: 7433. - 55Judit)
2021. nov. 9. 10:05
Nem kellett. Itt voltak az első oldalon.
7436. Channa* (válaszként erre: 7426. - Pasionella)
2021. nov. 9. 10:00
Kovidos vagy, jól értem:(
7435. Intro74 (válaszként erre: 7434. - Viva70)
2021. nov. 9. 09:54
Nem, szabadúszó vagyok.
7434. viva70 (válaszként erre: 7424. - Intro74)
2021. nov. 9. 09:51
Te nem dolgozol jelenleg sehol?
7433. 55Judit (válaszként erre: 7431. - 37e1ff8723)
2021. nov. 9. 09:44
Te visszanézegeted?
7432. 55Judit (válaszként erre: 7430. - Pasionella)
2021. nov. 9. 09:43

Természetesen. de senki nem mondja hogy te bűnös vagy. Viszont ha oltott lennél, nagyobb eséllyel kerülnéd el a kórházi ápolást.

Egy jó módszer arra, hogy ne legyen az egészségügy túlterhelve az oltatlan kovidosok által, elvéve a gyógyulás lehetőségét másoktól:

[link]

2021. nov. 9. 09:21
A hozzászólásaim törölve lettek. 😄
7430. Pasionella (válaszként erre: 7429. - 55Judit)
2021. nov. 9. 09:18

Miert is kedves Judit??? Egész életemben fizetem a tb-t, nem gyakran lát orvos, tehát mondhatni potyara fizetem, illetve fizetem Önnek is vagy annak aki kórházi ápolásra szorul, azaz hozzájárulok pedig semmi közöm Önhöz vagy máshoz nem de bár???

Jelenleg egy oltott, magát atya Uristennek gondolt munkatárs miatt nyomom coviddal az ágyat mert az oltott fia covidos otthon de mivel az apa oltott így rá nem vonatkozik karantén. 4 munkatársat fertőzött le a felelotlensegevel, tegnap már kiderült Ő is pozitív...

Miért is vagyok bűnös mert Ő felelőtlen volt? Mert neki jogai vannak???

Oltottak is kerülnek kórházba egyre többen csak mondom...akkor ők is fizessenek külön? Vagy nekik nem kell mert oltottak ugye? :-)

7429. 55Judit
2021. nov. 9. 09:13

Az kéne nálunk is mint Szingapurban.

Kifizettetik a kórházi költségeiket az olyan oltatlanokkal, akik megtehetnék hogy oltassák magukat.

7428. Flóra76 (válaszként erre: 7423. - 37e1ff8723)
2021. nov. 9. 09:10
Tudod vannak köztük olyanok is, akiket már az zavar, hogy bátrabb vagy, mint ők.
7427. 37e1ff8723 (válaszként erre: 7425. - Intro74)
2021. nov. 9. 08:57
Ezért javasoltam, hogy hagyd abba.
2021. nov. 9. 08:56

Én nem jöttem szidni az oltottakat azonban megosztanék egy történetet. Mielőtt belekezdek, férjem egy betegség miatt be van oltva tehát nem tartom hülyének az oltottakat azonban nagyon sokukat felelőtlennek, illetve a jelenlegi rendeletek ugy sz@rok ahogy vannak...

Történt ugyanis múlthéten, hogy egy oltott kollégám bejött dolgozni miközben a fia aki szintén oltott covidos otthon. Telefonáltak ahova ugye kell és közölték vele, hogy mivel Ő oltott, mégha közvetlen kontakt is menjen ahová csak akar...

A boss elküldte gyorstesztre ami negatív lett.

Többen szóltunk neki hogy mégis csak jobb lenne ha home officeba lenne (megengedik egyébként) de nem volt hajlandó merthogy nem lesz gond...

Nem fogta fel hogy attól hogy oltott még behozhatja a céghez.

Igy is történt, hétfő reggelre 4en lettünk betegek, ketten bevannak oltva, ketten pedig nem. A kolléga tegnapi Pcr tesztje pozitív lett...

A férjem aki oltott kapásból szólt a munkahelyére hogy mivel covidos vagyok nem megy dolgozni, felelősség teljesen döntött, még nincs tünete.

Kérdezem én... ebben az esetben még nagyon kontakt kutatást se kellett volna végezni hisz apa-fia... miért nem vonatkozik rá minden ami az oltatlanokra ha beteg az akivel együtt él? Miért nem érte fel ésszel, hogy attól, hogy oltott még nem az atya Úristen??? És itt van a legfőbb probléma, szinte 100%ig biztos vagyok benne hogy nem egyedüli eset és nem véletlen az esetszám sem emiatt...

Miért nem tudunk felelős döntéseket hozni? Úgy tehetünk tönkre emberi életeket, hogy nem is tudunk róla.

Persze, bárhol el lehet már kapni tény, a cégünk esetében sajnos a bárhol az cégen belül történt hogy 4 ember ágyban amiatt mert az oltottaknak ilyen esetben is több a joguk és élnek is vele.

Tisztelet a kivételnek természetesen.

7425. Intro74
2021. nov. 9. 08:50

Nem küldött senki, de ha küldött volna, akkor ez a ti esetetekben Mission Impossible lett volna. :) :(

Hát ez van. :/

7424. Intro74 (válaszként erre: 7417. - _Berry_)
2021. nov. 9. 08:41

Én csak nem értelek titeket. Sokan mások is dolgozni járnak, sok emberrel vannak körülvéve nap mint nap, ők mégsem oltakoznak. Jó tudom nem vagyunk egyformák, ti bevállaltátok, sokan viszont nem, hát majd kiderül, hogy kik jártak jól vagy jobban.

De nem akarok vitatkozni megint, mert a modik szóltak, hogy lehetőleg mellőzzük az ilyen jellegű indulatosabb vitákat itt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook