"Belső alkoholizáció" (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: "Belső alkoholizáció"
El van nézve:D!
Amiket írtál az "vérprofinak" tűnik és eszemben sincs okoskodni.Azért bátorkodtam azt a pár mondatot írni,mert hallottam már a dologról.Amúgy egy általam nagyon kedvelt táplálkozási módszer kitalálója is ír erről a bizonyos "alkoholproblémáról",de több helyen is olvastam.Ez megint egy olyan téma,amiben nekifeszül a pro és kontra.No és ott van az is ,hogy vajon valóban minden evőnek lettünk "kitalálva",vagy ,hogy egészséges -e a tej,tejtermék vagy sem........sorolhatnám,de felesleges.Arra szerettem volna utalni,hogy folyton kirugják az ember alól a sámlit,a földön ülve meg azt kérdezi:"na most akkor mi a fészkes fene van???
Az tette be a kaput az egészséges életmód híveként,amikor azt kezdtem el olvasgatni,hogy a gyümölcs hízlal.
Azóta a "normális" életmód híve vagyok minden zsírjával és sava borsával.
Szóval,igazán nem érdekel mi a fene történik odabenn és hogy tetszik-e a drágalátos gyomornedveimnek,vagy duzzognak rajta egy napot.
Azt viszont tudom,hogy ha külön választok ,akkor hajlandók gyorsan dolgozni.Ha eszem gyümölcsöt mikor nem kéne,akkor felpuffadok tőle,így éhgyomorra igekszem élvezni őket.
A puffadás amiatt van-e,hogy erjedésnek indulnak odabennt.....nem tudom,de ezekből a saját tapasztalatokból igazolni vélem a történetet.
Az élet 100 %-osan halált okoz.
:-)
Persze, hogy ott van, sajnos...vagy inkább szerencsére? Talán az utóbbi:-)
Ha eszembe jut...Egyik ismerősöm említette nemrég, hogy valami ragasztót akart leszedni valamiről. Mondta, szén-tetrakloriddal próbálta. Kérdeztem tőle: "Te jó Ég! Honnan szereztél te olyat?" "Otthon volt.":-DDD (vagy inkább :-(((?)
A CCl4 engedélyköteles, rettenetesen mérgező, gyakorlatilag bárhonnan (bőr, tüdő, emésztőrendszer) fölszívódik...:-/
ööööööö
oké... én elhiszek mindent... és tessék kedvesebb lenni!!!
Dr. S Zs
Kedves xy!
A májkárosodások csoportjába a toxikus májkárosodás, a zsírmáj és a májcirrózis sorolható.
Tünetek sokáig nem jelentkeznek. A toxikus májkárosodásnál később sárgaság alakul ki, a zsírmájnál májnagyobbodás, míg a májcirrózisnál is először májnagyobbodás, melyet májzsugorodás követhet.
Kiváltó okok:
E májbetegségek kialakulásában gyakran játszanak szerepet egyes gyógyszerek, mérgező anyagok (széntetraklorid, galócamérgek) és nem utolsó sorban az alkoholfogyasztás. A zsírmáj kialakulásában szerepet játszhat még a cukorbetegség, a terhesség, rossz táplálkozás, éhezés, súlyos vérszegénység, keringési elégtelenség. A májcirrózis fontos kóroki tényezőjét jelentik a hepatitis B, ill. C vírus fertőzések, az epeutak gyulladásai, valamint a réz- és a vasanyagcsere egyes veleszületett zavarai is.
Mit tehet az orvos:
Májenzimvizsgálatot, hasi Uh vizsgálatot végeztet. Az alkoholfogyasztás teljes beszüntetését és a vegyszerek kerülését javasolja. Mérgezés esetén kórházba utalja. Megfelelő diétát, májvédő gyógyszereket javasol.Szükség esetén hepatológiai rendelésre irányítják a beteget, ahol specialista foglalkozik a betegséggel.
Otthon szigorításokat kell bevezetni az étkezés terén.Kérem keresse meg honlapomon az Olvasóteremben a Koleszterin és diéta címü cikket, és próbáljon így étkezni a férje a gyógyszer mellett.
Azért csak ott van az a fránya étkezés........
Persze, hogy megszólalhat (én is így szólalok meg), sőt szólaljon is meg!
A nem kellően átgondolt megállapításoktól viszont jobb tartózkodni, főleg ha az ember nem mozog otthonosan az adott területen.
Én nem érzem úgy, hogy kioktattalak volna, talán csak te érzed így. Ha mégis így lett volna, elnézésedet kérem.
Szia!
"Én úgy olvastam,hogy külömböző az emésztőnedvek ph értéke" - persze, a gyomor pepszinjének (fehérjeemésztés) 1,5-3 (= gyomor-pH), az amilázénak (keményítő) 7-8 (vékonybél-pH) körül van a pH-optimuma. A nyálban lévő amiláz a gyomor savas közegében inaktiválódik, ezért nem folyik itt szénhidrátemésztés (ennek élettani okai vannak). A gyomor savas közegét hormonális-idegi és helyi hatások állítják be.
"Ha többfajta is egyszerre,akkor a gyomor próbálja feldolgozni,de nehezen megy mivel sokszor közömbösítik egymást." - egyrészt a gyomor pH-ja szabályozva van, másrészt az enzimeknek nincs közvetlen hatásuk a pH-ra, fordítva - amint írtam - annál inkább (a pH bagyban meghatározza az enzim - és a többi fehérje - elektromos töltését, a töltés pedig a funkciót).
"A táplálék meg csak csücsül a gyomorban és ahelyett hogy emésztődne ,szállítódnának a tápanyagok tovább,ott rothadnak ("erjednek")" - megemésztődik, az ember így lett megalkotva, az erjedéshez pedig baktériumok és egyéb apró jószágok szükségesek.
"Anyukám májnagyobbodását pedig ,már több éve belgyógyász diagnosztizálta.Mivel alkoholra nem visszavezethető az ok,ezért másban kell keresni a "bűnöst"." - a diagnózist nem úgy értettem, hogy májmegnagyobbodás, hanem hogy mi az oka. A hsz.-edben (amire reagáltam) arra utaltál egyértelműen, hogy anyukád májproblémája a cikkben írtakat igazolja, holott az okok elég szerteágazóak lehetnek, nem csak az alkohol okozhat májmegnagyobbodást.
(Azért remélem néha megszólalhat az ember akkor is,hogy orvosi,vagy bármilyen diploma lenne a zsebében,anélkül, hogy egy másik ember belekössön, olyan hangnembe,ami kimeríti a kioktatás fogalmát!
Lehetett volna másképp is.Pl :EZ nem egészen így van ,mert......,vagy- Én ,úgy gondolom ,ez nem igaz,mert...
De mivel nyelvész diplomám sincs ezért nem firtatom tovább ,mert meg találnálak bántani és sajnos nem rendelkezem pszichologusi végzettséggel sem.)
Kedves Pirosalma!
Amiket írtam,gondolhatod ,hogy nem a saját "kútfejemből" vettem,hogy jönnék én ahoz,hogy ezt megtegyem?
Olvastam a témáról,egy időben kissé fanatikusan kutattam a "hosszú ,egészséges és karcsú élet titkát"
Nos innen vettem a válaszokat.Én úgy olvastam,hogy külömböző az emésztőnedvek ph értéke,annak függvényében,hogy milyen fajta élelmiszer kerül a gyomorba.Ha többfajta is egyszerre,akkor a gyomor próbálja feldolgozni,de nehezen megy mivel sokszor közömbösítik egymást.
A táplálék meg csak csücsül a gyomorban és ahelyett hogy emésztődne ,szállítódnának a tápanyagok tovább,ott rothadnak ("erjednek")
jó darabig.
Ezt olvastam.No meg azt ,hogy akkor is ez lesz a vége,ha nem éhgyomorra fogyasszuk a gyümölcsöt,hanem étel mellé,vagy utánna.
Mégegyszer hangsúlyozom,hogy olvastam.
Anyukám májnagyobbodását pedig ,már több éve belgyógyász diagnosztizálta.Mivel alkoholra nem visszavezethető az ok,ezért másban kell keresni a "bűnöst".
További szép napot!
Szia, Apokrif! Néhány kérdésem lenne a cikkel kapcsolatban.
Mióta van a gyomorban erjedés?
Mik azok a táplálékok (és főleg, hogy miért), amik hatására ilyen szintű alkoholos erjedés folyik a bélrendszerben?
Myly! Teljesen közömbös, melyik tápanyaghoz melyik emésztőned szükséges. A szénhidrátok emésztése a gyomorban nem folyik (csak szájüreg + vékonybél), így téves az a megállapítás, miszerint különböző emésztőnedvek kellenek a megemésztésükhöz (szénhidrát és fehérje) a gyomorban. Az ember alapvetően úgy lett megtervezve, hogy fehérjét és szénhidrátot is (ill. bármely tápanyagot) fogyasszon egyszerre, ennek nagyon egyszerű biokémiai okai vannak.
(Valamint: remélem, nem akarod anyukád májmegnagyobbodását orvosi diploma és szaktudás, ill. vizsgálatok nélkül, házilag diagnosztizálni.)
Elolvastam és igyekszem elfelejteni amit olvastam.
:)))))))))
Amúgy ,a cikk kissé hiányos,de érdemes odafigyelni rá.
Édesanyám egész életében főzött,főtt ételen élt,hagyományos párosításban,magyarosan elkészítve.
Akkora a mája mint egy alkoholistának,pedig életében útálta még a szagát is....
Szóval amiről szó van a cikkben az igaz!
Viszont ha csak ch-t eszel akkor az 2-3 óra kb.
Ha húst salátával,akkor az csak 4 óra után számít éhgyomornak.
Tehát e szerint az elv szerint,az ételeket párosítani érdemes,ch pl fehérjével megterhelő a gyomornak,mert külömböző emésztő nedv kell hozzá,ezért tart sokáig.
Elvileg a ch+fehérje párosítás 8 óráig is képes emésztődni a gyomorban....eszerint még ott van:)))
...ezért is nem vagy éhes..