Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
Na igen. Lengyelországban pl elfogadják az egyházit. Lehet, hogy senkinek nem jutott eszébe benyújtani egy ilyen törvényjavaslatot?
A legröhejesebb az volt, hogy az anyakönyv-vezető nem volt hajlandó minket simán összeadni az irodájában, hanem behajszolt a nagyterembe (négyünket a tanúkkal), sőt még beszédet is mondott, hiába tiltakoztunk. :S
Százan és százan esküdnek ma flancból és ez korábban is így volt, legfeljebb itt-ott megszűrik a bejelentkezőket, amivel alapjaiban egyet is lehet érteni.
Csak más szempontok is léteznek.
Inkább ne tedd, virgi.
Itt indulatokkal semmire se mennénk.
Ne vedd rosszmájúságnak Gwen, de ebben az esetben vajmi kevés bevétele lenne az esküvőkből az egyháznak.
Amelynek nagysága így sem az eget verdesi.
Ebben nem én vagyok a vita-partnered, én nem ellenzem, nem is támogatom a templomi esküvőt./Nekem nem volt annak idején./
Aki úgy gondolja, csinálja végig mind a kettőt.
Szép,látványos hagyomány, sokan élnek vele és sokan nem.
Az biztos, hogy egy harmonikus házasság nem ezen múlik.
Na ugye. :)
A templomira visszatérve...én azt is egy kicsit hamisnak érzem, amikor azt mondják, hogy akiket Isten megesketett azt emberi halandó nem választhat szét. Na persze. Dehogyis nem! Akár egy bizonyos harmadik. Nem jelent az az égvilágon semmit sem, hogy templomban kötettet a frigy. Az a házasság is lehet később ugyanolyan sz@r (bocsi, kicsit felhúztam magam :P).
Néhány évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlen volt az anyakönyvvezető előtti verselés, valamint az ének és zene-a polgári esküvőkön.
Azóta széles körben teret nyert és itt is szép, emelkedett hangulatú esküvőket látni.
Ezzel kapcsolatos első ilyen élményem a 70-es évek első felére trehető, amikor a Parlamenthez közeli házasságkötő teremben az anyakönyvvezető ünnepélyes szavai előtt kiállt két fiatal egy gitárral és Webber híres musical-jéből, a "Jézus Krisztus Szupersztár"-ból a jól ismert Maria Magdaléna-áriát adták elő, amely nagy hatást tett a jelenlévőkre. Ebben az időben ez a musical nem volt ugyan tiltott, inkán megtűrt, az első nagylemezt is Bécsből csempészték be Magyarországra..
Aztán egyszer csak játszani kezdték nálunk is a darabot, széles körben, pl. az akkori Rock Színház, Kovács Krisztával az élükön.
Ej, ezt elrontatták... pedig mekkora dobás lett volna már a békában, ha Kinga tényleg kentaurt szül! :P
Megyek, falba verem a fejem...
Annyira fárasztó és irreális volt ez a rendőrös jelenet. Egyrészt nem értem, miért nem lehetett másoknak és többször is telefonálni, vagy - ha már mondta Manyus, hogy esküvőre igyekszik, akkor el is vihették volna haza, vagy a templomba, ahol igazolják. Mi értelme volt ott vallatni, amikor nyilvánvaló volt, hogy nem betörő? Különben is, ha kicsit körülnéznek, láthatták, hogy Manyus tényleg bent volt, hiszen belülről nyitotta meg az erkélyajtót, mikor megszólalt a riasztó. Betörésre utaló nyom sehol. A jelenet szerint a rendőrök totálisan alkalmatlanok, rosszhiszeműek, és baromi sok idejük van, hogy egy öregasszonyt faggatnak, ahelyett, hogy intézkednének. Akármilyen rossz manapság a megítélésük, azért nem ez a helyzet.
Lindát azért sem kellett volna mindenféle magánnyomozásba vinni, mert újfent kiderült, hogy nem tud még játszani a kiscsaj. Maradhatott volna még a Mátyás téri milliőben, míg rutint szerez. Inkább bontsák ki a Linda-Bandika szálat, az aranyos lehet. :)