Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
Feke Pál jó:))
ő kiskora óta színész akart lenni,majd 10 évesen a szobáját átalakította színházzá,hogy a családjának tartson előadásokat. :)
A rock-operákat végig éneklik, a musical-ekben azonban vannak prózai részek is.
Ennyi az az ég és föld.
Létezik. :) Az a jó a világban, hogy színes, és nem vagyunk egyformák. :P
De a My fair Lady legalább aranyos, és olyan jó kis retró-hatású. :)
A Broadway-musical-ek nem jönnek be neked?
Az létezik, hogy a My Fair Lady és a Hello Dolly sem tetszett, virgi??
Anno a Társulat is előadta a darabot.
Valamikor 2-3 éve volt a válogatás,amit mutattak is az M1-en.Évekkel ezelőtt láttam is az előadást Magyar Színházban,Tóth Sándor szereplésével(BK>>Pierre)
najó,asszem akkor holnap délután megyek!!:(
nem akarok róla lemaradni!!
Akkor igyekezz!
/Az ahoz-nál elspóroltál egy h-t../
3 színész szerepel benne,így esélyes a Zoli.
Janza Jata>> Doris és van egy takarítónő,akit egy idősebb színésznő alakít.
Én októberben a "Jövőre,veled,itt!" című darabot szeretném megnézni az Operettben!:)
Abban biztos látom Bereczki Zolit,mint George.
ahoz viszont hamarosan meg kell vennem a jegyet:))
Tudom, Te sem vagy musical-rajongó, éppen ezért örülök, hogy Szörényi Levente "István a király"-a mégis tetszett neked.
Ez a darab az elmúlt negyed században igazi nemzeti opera lett, többek közt a rendkívül kellemes, fülbemászó zenéje miatt.
Én azt javaslom neked, vesd le az előítéleteidet és nézd meg példának okáért a Rómeót, vagy akár az Abigél-t és ha utána is elmarasztalod, lelked rajta..
A zenei ízlés is különböző, nincs ebben semmi meglepő.
Bevallom, én sokáig idegenkedtem Wagner zenéjétől, ismerőseim előtt hangzatosan lebecsültem, akkor anyám azt tanácsolta, előbb nézzem meg pl. a Tanhausert, a Walkürt, vagy a Lohengrint és utána nyilatkozzak.
Igaz, hogy nehezen szántam el magam, de megtettem és számomra is meglepetés volt, hogy tetszik, szépen szól.
Jóllehet máig nem tartozom a Wagner-rajongók táborába, de őt és néhány fent említett operáját különösen nagyra becsülöm.
Az igazsághoz tartozik, hogy ezt az /Izraelben készült/ amerikai filmet legjobb tudomásom szerint csak valamikor a 80-as évek második felében mutatták be nálunk, tehát nem a gyártást követő években.
/Hogy miért ilyen későn, azt ma sem tudom, talán politikai okai voltak, vagy csak egyszerűen a kultúra akkori mindenható irányítójának, Aczél Györgynek nem nyerte el a tetszését../
A rock operát Magyarországon a nem sokkal korábban alakult Rock Színház mutatta be és az egyik főszerepet az akkoriban feltűnt nagyszerű énekes-színésznő, Kováts Kriszta alakította, aki ma is énekel.
Változatok a G-húron! Állítom, meghülyítik a nézőket ezekkel a variációkkal, pláne, ha egy 4.-et látunk majd ősszel, a sorozatban.
Olcsó propaganda fogás-akár a készítők találták ki, akár a "Lajtán túl"-ról származik..
öcsém.....:S
most ittam citromlikőrt.
:S borzalmas!!!!! szerintem
Azt nem állítom, hogy "másoknak sem érthető", mert ez így nyilván nem felel meg a valóságnak, de azt töredelmesen bevallom, hogy mi nem igazán értettük.
Arra jól emlékszem, hogy megboldogult Kaszás Attila játszotta a főszerepet és nagyon meglepődtünk a kulturált, kellemes énekhangján.
Ne haragudj Gwen,de én nem azért írtam neked,hogy hosszabb ideig kommunikáljunk,hanem számomra kétértelmű volt a reakciód!Kíváncsi voltam miért felelted ":S"-t.
ezzel az ":S" reakcióval bármit kifejezhetsz!
az hogy nem érted nekem miért tetszik a zenéje,esetleg mi az ami abszolút nem fog meg a történetben!
ennyi!
ne aggódj,én sem szándékozom veled kommunikálni! Részemről ennyi!
Igen,én is így gondolom,hogy egy kedves mesejáték,de a történetnek számomra,s akkor másoknak sem érthető.
A zenéje az valóban varázslatos.
Ez t.képpen egy kedves mesejáték, Presszer Gábor szép, invenciózus zenéjével.
Mi a Vígszínházban láttuk sok évvel ezelőtt. A cselekményt nem értettük, ismerősöktől érdeklődtem, akik látták, miről is szól, de ők se tudtak eligazítani, azt mondták, nem is érdekes, fő, hogy élvezetes a zenéje.
Ez igaz.
Nem kommunikálok veled, mert vagy direkt nem értesz, vagy önkéntelenül, de akkor megint le kell hogy hülyézzelek.
De arra muszáj volt pofát vágni, hogy neked a Padlás nem mond semmit. Mondhatni most sem csalódtam benned.