Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
Zsófi-Miklós szex az utóbbi eladandó félkész lakásában.
:ODDD
..hogy oda ne rohanjak..!
:))
Előzetes:
Zsolt-Zsófinál robban az egyik bomba, már megint.
Most aztán Zsófi be fog rágni, mi az, hogy te Andinak akartál gyereket csinálni? Pedig hát ugye nem a kalsszikus értelemben hanem ugye mesterséges megtermékenyítéssel, de tuti ,hogy ettől még ugyanúgy ki fog akadni, mondván akor is megcsalás esete forog fent.
András-Juli és Nóra-Atis féle bomba 99%-ban valószínű, le kell bukjanak és máris bomba robbantás. Még kiderül Zsófi által, hogy Ádám mivel foglalkozik Kinga meg kiábrándul Ádámból még Timi meg Luca veszhet össze kb. most még valszeg jövő héten pár napg Miki lesz az ügyeletes főgonosz, de amint lebuknak Atisék már rögtön lekerül a napirendről.
Jujj a régi emlékek, a rész végén a kmaerába mondott hülyeségek.
Vágási Feri mondta egyszer: Hogy ha ilyen magas lesz a villanyszámla én is begyújtok majd a villanytűzhelybe. Abban a részben volt az, hogy a ketyós anyja náluk volt és aprófával meg újságpapírral tüzet rakott a villanytűzhelyben, mert főzni akart. Az részletkérdés aprófát a panelban honnan szerzett, biztos a paketátt szedte fel vagy egy bútort hasogatott fel.
Az üzleti életben nincs korrektség, olyan az mint a háború, és hát tény, ami tény nme volt korrekt, amit Miki csinált, de mást nem tehetett.
A céget megmenteni nem tudta volna, hiszen már késő volt, de azzal, hogy néhány órával előbb megtudta, hogy itt a vég időt nyert. Ha nem csinál semmit akkor ő is bukik, a többiek is, ugyanott van akkor is mindenki, csak épp ő is bukik. Ha elmondja akkor is ugynaott vannak, de nem venné meg Clau a részét. Akárhogyan is nézzük a legjobb megoláds ez volt, mondjuk az kérdéses mi lett volna, ha Nóra vagy András licitál rá, vajon nekik is eladta volna? Szerintem amúgyi mserve a stílusát simán, de az nem volt krédés, hogy az ősellenség Claut ha tudja akkor jól megszopatja, hiszen fordítva is megtörtént már ez, voltmikor Clau húzott ki sok pénzt a zsebéből.
És ugye mint páran felvetették úgy tűnt Clau ennél okosabb és nem dől be, hogyhgoy mégis. Arra ki emlékszik még mikor pont ugyanígy bedőlt Zsoltnak, aki valami hamisított képeket adott el neki. Volt valami festő haverja, aki valami ritka képet hamisított, Clau pedig megvette és hát akkor is azt hittük volna, hogy lesz annyi esze, hogy előtte felbecsülteti esetleg egy szakértővel megnézeti ,hogy mégis eredeti-e, de nem akkor is simán megvette és később tudta meg, hogy hamis.
Néha a BK-ban is felfedezhetőek olyan monológok, amiket a főcím végén minden szereplő elmondott egy-egy rész végén a Szomszédokban.:)
Pl: "ha így emelik a benzinárat, nem tudom hogy fogom bírni a taxizást" :)
Kiválóan emlékszel a 90-es évekbeli eseményekre, Dani!
Nagy gratula neked!
:)
Janka néni pl. aki csak azért járt fel Vágásiékhoz ,hogy igyon meg egyen. Nyílt az ajtó és mire észbe kaptak, Janka néni már lehuppant a székra és betolta a rakott krumplijuk felét közben folyamatosan szidva őket, hogy sosem esztek rendes ételt csak mindig a plebejus ételek. Meg ugye bankautomatának is nézte őket. Én még Almát is a negatívok közé soromlnám, akinek soha semmi sem volt jó, mindig mindenbe beleszólt, és János férjét agoyn szekálta mikor egy építész csajjal flörtölt, de persze az rendjén volt ,hogy ő meg Dezirével aztán később an agyorrú teniszpályással kavart a férje háta mögött.
Bűnözők meg mindig voltak és persze mindig csak rosszarcúak, Vágási Gazdagréti Batman sosem unatkozott minden héten le kellett csapni valakit.
Üzletben valóban nincs, de Miki, a rámenős üzletember mindig túltett ezen, gyakran volt kegyetlen, bosszúszomjas, kíméletlen-és nemcsak a sógornőjével, hanem másokkal szemben is.
Zsolttal legutóbb aljasul bánt, amikor sértett büszkeségében, amiért nem ő kapta az üzletet Zsolttól, képes volt alvilági kapcsolatait mozgósítva megveretni őt, csak tévedésből Gézuka kapta a nyakába a baseball-ütőt..
Én soha nem vitattam, hogy ő a sorozat motorja és nélküli egy langyos, "Szomszédok"-hoz hasonló cselekmény peregne előttünk.
De ettől ő még egy bűnöző alkatú, olykor kegyetlen, piszkos üzelmeiről elhíresült nagymenő, persze Zsolttal együtt, csak a nézőre rákacsintó, cinkos életművész szerethető is, míg a nagy Berényi aligha.
Én így látom.
"nem róla fogják megmintázni a korrektség szobrát."
Azért, ha nem volna a Miki a sorozatban, az olyan lenne, mint a Dallas Jockey nélkül :)
Még nem tudni, mi lesz a cég sorsa, de gyaníthatóan külső segítséggel valamilyen formában megmenekül és képes lesz újra folytatni a tevékenységét.
Miki lépésén el lehet vitázni, de nekem változatlan az a véleményem, hogy nem róla fogják megmintázni a korrektség szobrát.
Hát Claudia akkorát szívott, mint a torkos boci. Most ő a többségi tulajdonos a semmiben. Szerintem Miki tudta, hogy sógornőjének lesz rá pénze, valamint gondolkodás nélkül kap is az alkalmon. A többiekkel tehát nem tolt ki, nekik se oszt se szoroz.
András kiváló építész, valahol talál munkát. (Juli persze bepánikolt, hogy mi lesz, oda a napi 12 órát dolgozó pénzes eltartó...)
Nóra ügyvédként miért ne találna kereseti lehetőséget, meg Attila is be tud segíteni -a közös életükbe!-, neki önálló vállalkozása van.
Laci meg eddig sem ebből élt, hanem a korszakalkotó ötleteiből.
Miki önző, sunyi módon járt el, vízben hagyta a társait. Amint megtudta a bajt, nem szólt senkinek, nem a kiláboláson törte a fejét, hanem sietett kimenekíteni a pénzét.
Ő mindig hidegfejű volt, kizárólag a saját érdekeit néző egoista.
Most nyilván feltámad a lelkiismerete, észbe kap, hiszen egykori családja is veszélybe került és dolgozni kezd a cég megsegítésén, ami kutya kötelessége, elvégre Nóra és a kislánya is a szakadék szélére került.
Dani, ne mentegesd őt, nem érdemli meg, még akkor sem, ha most lépni fog..
én is észre vettem, de legfőképpen az Opera-s jelenetben.. azt hiszem, hogy kicsit vissza vesznek a költségből.
én is imádom:DD