Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Barackos esküvői túrótorta recept

Barackos esküvői túrótorta recept

A Barackos esküvői túrótorta hozzávalói:
A piskótához

6 db tojás
18 dkg cukor
18 dkg liszt

A krémhez

0.5 kg túró
20 dkg cukor
0.5 l hulala
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 citromból nyert citromlé
40 dkg őszibarack konzerv
20 g zselatin
1.5 dl víz

A bevonathoz

100 dkg marcipán
3 ek porcukor


A Barackos esküvői túrótorta elkészítési módja:
6 tojásból piskótát készítünk. (Én egyben szoktam feverni a tojásokat habnak a cukorral, majd ha szép habos a tészta óvatosan beleforgatom a lisztet.) Ezt vajazott-lisztezet 24 cm-es tortaformában 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Aki nem biztos benne, hogy jó-e, tűprobával elenőrizheti. Míg hűl a piskóta, addig elkészítjük a krémet. Felverjük a tejszínt a cukorral, áttörjük a túrót, belereszeljük a citromot, majd bele is facsarjuk a levét. Összeforgatjuk a tejszín felével és belecsorgatjuk a forró vízben feloldott zselatint, ezután jöhet a többi tejszín. A kihűlt piskótát három részre vágjuk vízszintesen és beletöltjük a krémet. Ha esetleg kicsit lágyra sikerült a krémünk, be kell rakni kis időre a hűtőbe, hogy szilárduljon meg és csak ezután töltjük. Mikor rákentünk egy réteg krémet beledaraboljuk a tetszés szerinti mennyiségű barackot, erre rá a piskóta, újra krém és barack, megint piskóta és a tetejére csak krémet rakunk, hogy ne száradjon ki a hűtőben. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Ha kellő ideig pihent a tortánk, szépen el simogatjuk a krémet, hogy sima legyen és csak ezután vesszük elő a marcipánt. A marcipánt mindig jól át kell gyúrni, hogy puhuljon. Ezután kezdhetjük nyújtani átszitált porcukron, ugyanúgy, mintha tészta lenne. Ha szép vékonyra sikerült kinyújtani, akkor óvatosan feltekerjük egy sodrófára és szépen ráteríjük a tortára. Ilyenkor olyan fodros, mint egy terítő, de ezt kézzel szépen szét lehet igazgatni, simogatni. Ha ez is megvan, akkor óvatosan körbevágjuk egy éles késsel. Innentől mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogyan díszíti tovább a tortát:).

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 24 cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A barackos esküvői túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook