Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Balatonszepezdi rakott rétes recept

Balatonszepezdi rakott rétes recept

Elkészítési idő 50 perc

A Balatonszepezdi rakott rétes hozzávalói:
3 csomag réteslap,
10 dkg mák,
20 dkg cukor,
50 dkg tehéntúró,
10 dkg mazsola,
50 dkg alma,
10 dkg dió,
3 dl tejföl,
2 tojás,
6 dkg vaj,
5 dkg zsemlemorzsa,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
1 citrom haja.


A Balatonszepezdi rakott rétes elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk majd fahéjjal, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ha sok levet enged, nyomkodjuk ki. A tehéntúrót szintén áttörjük, belekeverjük a tojásokat, hozzáadunk 1 dl tejfölt és a megmosott mazsolát, cukorral, citromhéjjal ízesítjük. A darált diót és a mákot külön-külön cukorral összekeverjük. Egy cserépedényt vagy lábast kivajazunk, és a rétestésztát rétegenként belerakjuk, minden réteslapot a töltés előtt olvasztott vajjal meglocsolva és zsemlemorzsával meghintve. A rétegezés sorrendje: dió, alma, túró, mák, túró, alma, dió. A mákréteg alá kenhetünk kevés baracklekvárt is. A dió- és máktöltelék locsoljuk meg 1-2 evőkanálnyi tejföllel is. Legfelülre réteslapnak kell kerülnie, amelyet kevés olvasztott vajjal és tejföllel meglocsolunk. 180 fokos sütőben, kb. 50 perc alatt megsütjük.

Porcukorral meghintjük, és tortaszeletekre vágva, melegen tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A balatonszepezdi rakott rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook