Puncsos rétes recept

Elkészítési idő 1 perc

Kalória Egy s

A Puncsos rétes hozzávalói:
2 csomag réteslap (4 lapos)
a töltelékhez: 40dkg darált dió
10dkg porcukor
10dkg méz
10dkg mazsola
0,5dl rum
1citrom leve
késhegynyi őrölt fahéj
a sütéshez: 5dkg vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa.


A Puncsos rétes elkészítési módja:
A darált diót a porcukorral, a mézzel meg a fölfőzött és leszürt mazsolával összekeverjük. rummal, citromlével ízesítjük, fahéjjal fűszerezzük. 1cs. réteslapot nedves konyharuhán kiterítünk,ugy, hogy a lapok közé olvasztott vajat csurgatunk, morzsával meghintjük. a töltelék felét 1csíkban a felénk eső oldalára halmozzuk,a tésztát föltekerjük, vajazott tepsibe fektetjük, tetejét is lekenjük vajjal.

180 fokon kb. 25perc alatt megsütjük. puncsmártással mégfinomabb.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A puncsos rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook