Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bajor májgombóc recept

Bajor májgombóc recept

A Bajor májgombóc hozzávalói:
30 dkg borjú vagy marhamáj,
10 dkg szalonna,
1 fej hagyma,
20 dkg zsemle,
vaj,
3 db tojás,
1/4 l tej,
só,
bors,
szerecsendió,
majoránna,
petrezselyem,
snidling,
1 evőkanál liszt.


A Bajor májgombóc elkészítési módja:
A megtisztított és elkapart májhoz keverjük az apró kockákra vágott szalonnát és a finomra vágott, vajon üvegesre dinsztelt hagymát. A kis kockákra vágott zsemlét vajon aranysárgára pirítjuk. A tojásokat felverjük, majd a tejjel elkeverjük, és a zsemlére öntjük. Mikor már a tejet jól beszívta, hozzáadjuk a fűszereket, a májat, és végül a lisztet. Jól összedolgozzuk a masszát. Nedves kézzel gombócokat formálunk, lobogó marhahúslevesben kb. 15 perc alatt kifőzzük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A bajor májgombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook