Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bagolyszemes túrószelet recept

Bagolyszemes túrószelet recept

A Bagolyszemes túrószelet hozzávalói:
13 dkg margarin
20 dkg finom liszt
15 dkg kristálycukor
2 db tojás
3 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor

75 dkg tehéntúró
25 dkg kristálycukor
13 dkg margarin
3 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
4 db tojás
1 csipet só


A Bagolyszemes túrószelet elkészítési módja:
13 dkg margarin 20 dkg finom liszt 15 dkg kristálycukor 2 db tojás 3 evőkanál kakaópor 1/2 csomag sütőpor 75 dkg tehéntúró 25 dkg kristálycukor 13 dkg margarin 3 csomag vaníliás cukor 1 csomag vaníliás pudingpor 4 db tojás 1 csipet só Elkészítés Hozzálátok a masszához: a tojások sárgáját elválasztom a fehérjétől. A sárgáját és a többi hozzávalót lehetőleg géppel, alaposan összekeverem. A fehérjékből pici sóval kemény habot verek, s óvatosan beleforgatom a masszába. A kakaós tésztából kisebb gombócokat gömbölyítek, és a kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett tepsibe átlós sorokban lerakom. Erre simítom rá a masszát, de úgy, hogy a gombócok teteje kikukucskáljon. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm. Megvárom hogy kihűljön, mert csak akkor lehet szépen vágni. Minden szeletre jusson egy-egy bagolyszem. A golyókhoz való alapanyagokat, azaz a margarint, a lisztet, a cukrot, a tojást, a kakaót pici sütőporral összedolgozom, és pihenni teszem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bagolyszemes túrószelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook