Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Babysitter történetek, tapasztalatok fórum

Babysitter történetek, tapasztalatok (beszélgetős fórum)


2010. márc. 22. 21:22

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Szeretnék bébiszitterkedni. Hogyan érdemes neki látni?Van olyan, hogy valaki talál olyan munkát, hogy hétfőtől péntekig dolgozik, vagy csak alkalmanként lehet dolgozni?

Illetve hol érdemes munkát keresni?Milyen oldalakon helyeken?

És hogy ha valaki esetleg akinek Budapesten van tapasztalata leírná, hogy mennyit lehet így keresni az is nagyon jó lenne.

Légyszi privátban írjatok. Nagyon fontos lenne. . .

2008. márc. 31. 21:56
Székesfehérváron élek, kislányom most 13 hónapos. Kb. 1 év múlva vissza kellene jönnöm dolgozni, de minimum fél, inább 1 évig jobban szeretném, ha Liza otthon maradna bébiszitterrel, én esetleg csak 4 órában jönnék vissza. Fogalmam sincs, hogyan találjak megfelelő munkaerőt, és hogy anyagilag ez mit jelentene? Van nalakinek tapasztalata?
2007. nov. 29. 12:24
Macifül!De jó olvasni végre vmi pozitívumot is! Nekem már hosszú ideje nem volt egy felkérésem sem.
2007. nov. 26. 20:20

Sziasztok!

Gondoltam leírom én is a történetem. Nálam úgy kezdődött, hogy mivel imádtam a gyerekeket és jól jött volna suli mellett a pénz elvégeztem egy baby-sitter tanfolyamot (ez 2003-ban 20ezer ft. volt) Kaptam egy oklevelet és címeket, ajánlást. Szerencsémre pont a mi városunkban kerestek (nem Pest) baby-sittert egy 4 éves kislány mellé. Oviból vittem haza és játszottam vele, míg a szülők haza nem értek. Általában 2-3 órát voltunk együtt, de előfordult, hogy egész éjszaka. Nagyon megszerettük egymást a kislánnyal és jóban voltam a szülőkel is. Akkor ez 600/óráért ment 1 évig. Közben egy másik háznál is besegítettem egy kicsi fiúnál (9hótól 24 hóig) ugyanezen az áron, bár ott néha porszívóztam és vasaltam is.

2004-től 800-ra emelkedett az órabérem közös megegyezéssel és aztán lett a kislánynak egy pici húga. :) Ő rá legkorábban 3 hónapos korában vigyáztam. Mai napig nagyon jó kapcsolatban vagyok, vagyunk a családdal és imádom a gyerekeket is! Van, hogy eljönnek hozzánk, van, hogy mi megyünk. Mostmár csak alkalmanként éjszaka, este járok hozzájuk, illetve néha beugrok vagy elhozni a suliból a kislányt vagy hazarepíteni a picurt a mostani baby-sitterétől.

Szerintem fontos, hogy otthon legyen a kicsi a saját környezetében, főleg, ha estébe nyúlik a gyermekfelügyelet.

Ja és én 19 éves voltam amikor kezdtem, szerintem lehet így is találni melót, utána sorban jöttek a kérések, el sem tudtam vállalni, volt hogy egyszerre 3 gyerekre kellett volna vigyáznom :)


Bocs, hogy hosszú lett!

2007. okt. 2. 14:23

Sziasztok!


Kint élek Brüsszelben és itt keresek babysitter állást. Akad is jópár ajánlat, de a legnagyobb bajom, hogy nem tudom, mennyit merjek elkérni érte.

Nincs aki tanácsot tudna nekem ebben adni.

Otthon ez nem vol gond, de itt....

én 10 euro/ora körül gondolom.

21. kacca
2007. júl. 22. 14:18

Sziasztok!


Én olyan szívesen írnék ide sztorikat, röpke történeteket, de senki sem alkalmaz! :(

Esetleg ebben valaki tudna segíteni? Már hónapok óta keresgélek, és még mindig semmi! :(

20. KicsiBogár (válaszként erre: 19. - E34a53a8b6)
2007. júl. 21. 16:41
Szia! Köszönöm szépen a válaszodat.Nagyon sokat segítettél.Ja és bevált amit írtál csak nem olvastan hanem játszottunk.
2007. júl. 14. 00:35
KicsiBogár! nekem még ilyen tapasztalatom nem volt, de van pár ötletem. Próbálj teret hagyni a gyereknek. Ülj le a kislánnyal és olvass neki mesét hangosan, úgy, hogy a kisfiú is hallja, egy idő után közeledni fog. Ha rájön, h. hiába hisztizik és duzzog, előbb-utóbb fel fog vele hagyni. Főleg, ha látja, hogy milyen jól elszórakozol a nővérével. Kitartás! Sok sikert! Bea
2007. júl. 4. 12:46

Sziasztok!

Nagy segítsége lenne szükségem.23 éves vagyok és nyaranta és ha volt, van időm gyakran vigyázok gyerekekre. Most nyárom egy 2 gyermekes család keresett meg, hogy vigyázzak a manókra.A kislány 4, a kisfiú 2 éves. A kislány elfogadott és szót is fogad, de a fiú úgy mond hisztérikus lesz és duzzogni kezd ha én a közelében vagyok. Mit tegyek vagy inkább ne vállaljam el a munkát?

17. opál (válaszként erre: 16. - E34a53a8b6)
2007. jún. 27. 18:19
Köszi a választ sokat segítettél vele nekem!!:-)
2007. jún. 27. 11:39

Sziasztok!

Opál! Az, hogy mennyit kérsz egy kétgyerekes családtól függ attól is, hogy miben kell még segítened a gyerekek gondozásán kivül és attól is, hogy épppen helyileg hol laktok. Itt Debrecenben például nem lehet elkérni annyit, mint Pesten. Pesten nagyon megugrottak az árak, hallottam olyant is, hogy óránként egy gyerekért egy ezres jár, itt Debrecenbe, max. 600 forint. A két gyerekért ideális esetben el lehetne kérni 800-1000 ft. egy órára. Persze attól is függ, hogy milyen gyakran fognak majd hivni és hogy mennyire szimpatikusak Neked!

Kacca! én is szociálpedagógiát tanulok, az a tapasztalatom, hogy sokan nem tudják, hogy ez mit takar, egyből szociális munkásra vagy pedagógusra gondolnak. Bészitter munkát elég nehéz találni, főleg, ha nem Pesten élsz, mert többnyire oda szólnak a hirdetések. Itt nálunk nagyon nagy szerencse kell, hogy találj legalább egy pár órás bébiszitterkedést. Sajnos, sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy bébiszittert fogadjanak a gyerekük mellé és sokan nem is tartanak rá igényt. Pedig bizots vagyok benne, hogy minden anyukának jól esne egy esti séta vagy mozizás a férjecskével és közben tudja, hogy a gyereke biztonságban van.

15. kacca
2007. jún. 24. 09:10

Sziasztok!


21 éves szociálpedagógus hallgató vagyok, és egyszerűen nem találok babysitter munkát.

Hogy lehet ez? A korom miatt? Túl fiatal vagyok?

Még reagálni sem reagál a legtöbb anyuka.

Valaki tudna nekem tanácsot adni!?

14. nicci
2007. jún. 22. 21:59
Sziasztok!Nekünk mivel távol a család és én fősulira is járok, keresnünk kellett egy babysittert aki időnként besegít.Első körben azt sem tudtam eldönteni,hogy időssebb- tapasztaltabb legyen, vagy fiatal-fürgébb.Ez így kicsit hülyén hangzik ,mert amikor elkezdtünk keresgélni a fiam még csak 6hónapos volt,de az egyértelmű volt,hogy hosszútávra kell valaki,és ha egy gyerek elkezd esve-kelve járni tanulni nem mindegy,hogy kinek milyen a reflexe és milyen fürge.Megkérdeztem a védőnőt és a háziorvost és ők mindketten az időssebb-tapasztaltabb párosításra voksoltak.Ennek szellemében felcsaptam egy hirdető újságot és két friss nyugdíjas hölgyet hívtunk el személyes találkozóra.Az egyik egy csecsemő otthonba a másik pedig egy óvodában dolgozott.Elsőnek a csecsemő otthonos jött,Ő végül is szimpatikus lett volna csak akármit is mondtam neki mindig kéretlen tanácsokkal látott el ,és a lányával példálozott ,hogy ő hogyan csinálja.Ez elég idegesítő volt.A másik hölgy friss nyugdíjas létére ,szerintem közelebb volt a 70hez mint a 60hoz és büzlőtt a cigeretától.Azt még megemlíteném ,hogy mindkettőjüknek az is gondott okozott hogy lediktálják a saját mobil számukat mert nem tudták megjegyezni,mint ahogy a fiam nevét se,amit pedig többszőr elmondtunk.Ezek után úgy döntöttünk ,hogy mégis inkább egy fiatalabb lányt keresünk.Így találtunk Bettikére aki 1 évvel fiatalabb nálam,csecsemő és gyermek szakápolóként dolgozik egy kórházban ahol rákos gyerekek vannak. Nem bántuk meg,az első perctől kezdve mindent úgy csinál ahogy mondom, mindig lehet rá számítani,talpraesett,szereti a fiamat,szinte már családtag.Az összeszokás az nálunk is sokáig húzodott,mire mindent megtanult, de gyorsan belejött.Úgy gondolom a legfotosabb ,hogy az anyukát nyerje meg magának a babysitter,mert úgyis ő dönt. Mindig csak a saját otthonunkba jön,úgy a legjobb a gyerek számára ha a saját dolgai veszik körül!
13. opál
2007. jún. 22. 16:44

Ha valaki csak alkalmanként szeretne gyerekekre vigyázzni,hogyan lehet velük felvenni a kapcsolatot!?

Zárjuk ki az ismerős álltal ajánlott családot!

12. opál (válaszként erre: 1. - Merci)
2007. jún. 22. 16:32
Én babysitterkedtem már családnál,de nem volt éppen ideális a helyzet,hiszen 4 éves és 5 évesek voltak a fiúk és elég szabadjára voltak engedve....apuka elfoglalt,anyuka éppen visszament a munkahelyére így a fiúk nevelése estére maradt vagy nem maradt!!:(
11. 7130b15964 (válaszként erre: 2. - Hoxa)
2007. jún. 22. 16:30

Nekem voltak 18 hónapos "gyerekeim" vagy 10 évvel ezelőtt. Nagyon jól megvoltunk. De ők azért sokkal érzékenyebbek az anya távollétére és nagyon tudnak büntetni. Egyszer egy teljes hétig egyedül maradtunk ráadásul nem otthon, hanem a nyaralóban. Ennek az lett a következménye, hogy a gyerek mindenkit nagy szeretettel üdvözölt, amikor megérkezett a család, a kutyával az élen, de az anyjához nem szólt órákon át.


Két éves kora előtt egy kicsit nem szabad 1-2 napnál hosszabb ideig idegenre bízni, hacsak nem elkerülhetetlen. Az első két év mindenképpen az anyáé és az apáé (pszichológusok szerint, nagyon komoly következménye lehet, ha ezt nem vesszük figyelembe). Egyszerűen nem tudják még megérteni, hogy mi történik körülöttük. (Hiába "beszélt" közben az anyjával telefonon).

10. opál (válaszként erre: 9. - E34a53a8b6)
2007. jún. 22. 16:26

Szia!

Engem érdekelne,hogy ha 2 gyerekre vigyázok akkor,mennyi pénzt lehet elkérni!!??

2007. jún. 22. 15:43
Miért nem irtok ide gyakrabban? Én nagyon kiváncsi lennék más bébiszitterek történeteire, tapasztalataira!
2007. jún. 12. 16:17

Sziasztok! Megpróbálom összefogllani a tapasztalataimat és leirni a véleményemet az előző hozzászólásokhoz. Nagyon nagyon rég óta bébiszittekredem- ha mondhatjuk így. Első és legfontosabb dolog szerintem összehozni egy ismerkedős találkozót. Ez többnyire a családnál történjen, a gyerek otthon érzi magát és bevezeti az idegent a saját birodalmába. Kötetlenül és nyiltan kell beszélni az esetleges bébicsősszel, hiszen ő lesz majd akire a szülők rábizzák legféltetebb kincsüket. Én azt szeretem, ha a szülők sokat krédeznek, bátran rá lehet kérdezni mindenre, és ez oda-vissza igaz. A jó bébiszitter szinte családtaggá kell váljon, nem pedig vendéggé.

Én már voltam bébiszitter egész pici baba mellett is, főleg segítség kellett az anyukának, míg a nagyobb gyerekkel volt vagy bevásárolni ment. Szerintem nincs egy meghatározott kor, hogy csak ettől lehet bébiszitterre bizni a babát, a legfontosabb, hogy az anyuka vagy apuka elérhető legyen, ha esetleg vmi baja van a picinek (gondolok itt hirtelen lázra, és egyéb olyan betegségre, ami súlyosnak tűnik).

Gyerek szempontjából véleményem szerint jobb, ha ő van otthon és nem a bébicsősz lakására kell menni. Persze olyan is kell, mert akkor könnyebb lesz beszokni az oviba is. Természtesen vonzza a piciket az ismeretlen környezet, de az otthoni tudja őket megnyugtatni igazán. napközben nagyon jól elvannak az idegen helyen és jót tesz a fejlődéüknek a változatosság, de éjszakára azt szoktm javasolni, ha egy mód van rá, maradjunk az ő kis megszkott helyén, könnyebb az elalvás és az éjszaka.

Namármost, ami az árakat illeti Bernuska, eléggé változó...sok mindentől lehet függővé tenni, általában 400 és 2000 forint között van egy óra, persze a felső határ az Pestre jellemző, itt vidéken eléggé alső határ körül mozognak az árak. Én mindig azt szoktam javasolni, hogy együtt alakitsünk ki egy árat, ami mindkettőnknek megfelel, miután megtörtént az első beszélgetés és nagyjából lehet tudni, hogy mikor kell menni többször és milyen sűrűn. Van ahol az is meghatárzó, hogy egyszerre hány gyerekre kell vigyázni, illetve milyen idősek a gyerkőcök.

Összegezve ennyi lenne, történeteket is szívesen mesélek, tapasztalataimat is megosztom, ha vkit érdekel.

Üdv Mindenkinek és vigyázzatok az apróságokra!

2007. jún. 1. 13:45
Mennyibe kerül a baby sitter? Vagy éppen te mennyiért vállalnád?
2007. jan. 26. 10:17
Sziasztok. Én 3 éve vigyázok renszeresen egy kislányra. Akkor 3hónapos volt amikor elkezdtem járni hozzá. A szülők bárhova mennek engem hívnak, mert a nagyszülők messze laknak. Jó a kapcsolatom a gyerekkel, eddig még semmi gond nem volt. Mindkettőnknek jobb ha én megyek hozzájuk. A gyerek felszabadultabb otthon a megszokott helyen.
2007. jan. 25. 23:49

Ez szerintem függ attól, hogy a kisgyermek addig mennyit volt társaságba, "idegen" helyen: barátoknál, szomszédba, rokonoknál ...

Ez olyan mint a későbbiekben a bölcsibe, óviba való szoktatás: hogy veszik a beszoktatási akadályokat a gyerkőcök.

Nálunk a bébiccsőszködés a mi otthonunkban volt: a család lakása, a mi lakásunk, bölcsi, óvi, a szülők munkahelye -> igy volt a távolságok miatt az optimális és ők kocsival csak sitty-sutty hozták-vitték a babócát.

Egyébként általában először minden gyereknek vonzó az új környezet: érdekes a sok új felfedezni való. Könnyen mondják a távozó mamának, hogy pá-pá majd mikor tudatosul bennük, hogy "ott hagyták" őket, eltörik a mécses.

Kell egy kis "hazai pályáról" hozott kedvenc játék, vigasztató akármicske amivel otthon is megnyugszik.

Nálunk is volt néha 1-1 sirós hajnal, de csak olyan "visszakönyörgömanyát" hiszti. De ez kell is, ez a természetes ragaszkodás a gyerekeknek.

4. Hoxa
2007. jan. 25. 22:50
Szerinted az a jobb, ha valakihez viszik a gyereket, vagy ha a babysitter megy a család otthonába? Mármint gyerek szempontból.
2007. jan. 25. 22:16

Egy ismerős csajszi vigyázott egy család "nagyobb" gyerekére (4 éves kislány), majd mire megszületett a húgicája és egy éves lett a baba, anyuka vissza ment dolgozni, de a csajszi elment fősulira tanulni, már nem fért bele az idejébe.

Felhivott, kérdezte, ajánlhat-e. Igen.

Az első találkozás az anyukával már nagyon baráti volt és közvetlen, a babával is szimpatikusak voltunk egymásnak. Ezek nagyon fontos dolgok!

Egyébként a kislány bölcsis volt, és amikor beteg volt, akkor kellett vigyázni rá; elég betegeske volt. Ilyenkor még nehezebb egy nyügős gyerekkel, de jó érzés volt, hogy anyuka bizalma, hogy akkor is rám/ránk bizta; mert a 20 éves lányom is sokat segített. A 4 éves nagy lány pedig szinte produkálta a betegségeket, hogy nálunk lehessen mert ilyenkor palacsintaparty volt. Az egy év alatt szinte családtagjai lettünk egymásnak.

Nem volt szigorú előirás, hogy ettől és eddig, váratlanul is számithatott ránk akár egy nagy bevásárlásnál, váratlan kiküldetés, vagy egy fodrász miatt ránk passzolhatta a gyerekeket.

Aztán én iskolás lettem és már nem fért bele az időmbe sajnos.

A kapcsolatunk azóta is megmaradt és jó; a gyerekek sokat emlegetnek és kikönyörgik, hogy jöhessenek hozzánk.

2. Hoxa
2007. jan. 25. 21:23

Nekem még nincs, de lehet, hogy majd rászorulok, lévén rokonok mind vidéken.


Mikortól lehet szerintetek babysitterre bízni a babákat?

2007. jan. 24. 23:37

Van tapasztalatok babysitterekkel kapcsolatban? Esetleg megtörtént esetek?

Hogyan keressünk babysittert?

Egyáltalán milyen a jó babysitter?

Segítsetek!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook