Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Babgulyás bográcsban recept

Babgulyás bográcsban recept

Elkészítési idő 180 perc

A Babgulyás bográcsban hozzávalói:
1,5 kg tarkabab
3 kiskanál szódabikarbóna
3 db leves kocka
3 evőkanál ételízesítő
6 db baberlevel

3 kg marhahús (comb)
3 kg marhacsont
10 db répa
3 db petrezselyem
2 db zellergumó (zöldjével együtt)
1,5 - 2 kg hagyma
3 db nagy paradicsom
3 db nagy paprika
1 közepes tubus gulyáskrém
3-4 evőkanál pirospaprika
olaj, só, bors, majoranna, bazsalikom, oregano, csombor, ételízesítő, köménymag


A Babgulyás bográcsban elkészítési módja:
A babot szodabikarbonaval, leveskockaval, etelizesitovel es baberlevellel hideg vizben feltesszuk fozni. A bogracsban az olajat felhevitjuk, kipattogtatjuk benne a komenymagot, beletesszuk az aprora vagott hagymat, megdinszteljuk. Erre jon a kozepes kockara vagott hus, atforgatjuk, pirospaprikaval megszorjuk, fuszerezzuk, felengedjuk vizzel, beletesszuk a csontokat es kozepes tuzon fozzuk. Mikor mar majdnem puha, bezoldsegeljuk es hozzaadjuk a paradicsomot paprikat. Ezutan tesszuk bele a mar megfott babot a levevel egyutt, egyett rottyantunk rajta es kesz. Puha kenyerrel, tejfollel, erospaprikaval talaljuk, mindenki izlese szerint tehet bele.

Ez az adag a hetvegen fott, 24 vendegbol csak 1 nem evett belole (O" vegetarianus) es az utolso falatig elfogyott! :)))


Kategória: Egytálételek receptjei


A babgulyás bográcsban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook