Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Zöldbabos tonhalsaláta recept

Zöldbabos tonhalsaláta recept

Elkészítési idő 30 perc

A Zöldbabos tonhalsaláta hozzávalói:
40 dkg zöldbab
10 dkg olívabogyó
0,5 kg paradicsom
2 lilahagyma
1 zöld saláta
1 csokor petrezselyem
3 konzerv tonhal (natúr lében)
2 kk mustár
4 ek fehérborecet
6 ek olívaolaj
4 ek víz
só, bors


A Zöldbabos tonhalsaláta elkészítési módja:
A zöldbabot főzd puhára sós vízben, majd csepegtesd le. A lilahagymát karikázd fel, a paradicsomot szeleteld fel, a zöldsalátát tépkedd apró darabokra. A paradicsomot, lilahagymát, salátát, olívabogyót, zöldbabot tedd egy nagyobb tálba, add hozzá a lecsöpögtetett tonhalat is. Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a mustárt, a vizet, a fehérborecetet, az apróra vágott petrezselymet, sózd-borsozd ízlés szerint, és öntsd a zöldségekre. Forgasd össze, és tálald


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A zöldbabos tonhalsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook