Babát tervezünk (2022) (beszélgetés)
Sok olyat olvastam hogy a férj a GAL multivitamint szedte és javult a spermaképe. Nálunk mivel én korábban külön-külön szedtem sok mindent és azokból maradtak dolgok amikor átálltam a GAL babaváróra, így csak az én megmaradt vitaminjaimból adtam a páromnak azokat, amikről azt olvastam, hogy segíti a férfi oldalt is:
- E vitamin (netaminos)
- D vitamin 3000NE
- C vitamin
- folát 400 mikrogramm (netaminos)
- szelén 50 mikrogramm (BioCo)
- magneB6: a Béres tablettát szoktuk felezni, mert egy egésztől nekem hányingerem volt már régebben is
Még sok más vitamin is van, ami elvileg segítheti a férfi oldalt, de én azért ezeket adtam, mert volt itthon megmaradva egy csomó, és addig nem akartam külön a páromnak is vitamint venni, amíg ezekből sok van.
Nagyon szépen köszönöm a tapasztalatokat!:)
Zia, nálam nem gond a nagy tabletta/kapszula, szerencsére képes vagyok lenyelni őket. Igazából mindig kicsit kételkedtem a “csodavitaminokban”, de sokaknak pozitív a tapasztalata vele. Mondjuk, ha valami olyan baj van, ami gátolja a teherbeesést, akkor nem tudom mennyit segít. Na, teszünk egy próbát. Nektek a párotok is szedi? Ők milyet szednek? Én a babavárót néztem...mármint, magamnak. De olyan is van, hogy GAL+multivitamin.
ManóBubi, őszinte részvétem a kutyus miatt!😣❤️
És a rokonok, ismerősök kérdései...
Ti hogyan reagáljátok le az ilyesmit? Nekem ez mindig nehézséget okozott, pedig anyukám és az anyósom is kezd nagyon “belemerülni” a témába. Munkahelyen szerencsére 1 pasival vagyok egy irodában, ő csúnyán mondva, le se xarja a témát, de ennek most örülök. Mások, főleg nők azonban néha felhozzák a témát. Bár, nem olyan rég, párom tesójának a párja, a avagy a sógorom olyanokkal viccelődött, hogy a páromat be kell zárni egy kalitkába és 2-3 naponta kiengedni. Erre inkább már nem is mondtam semmit...
Úgy beszél, mintha annyira könnyű lenne gyereket csinálni és a 2-3 naponta együttlét garancia lenne. Arra senki sem gondol, hogy nem akar jönni és nekünk ez egy nehéz téma. A vetélésemről is csak a férjem tud.
Számomra valahogy evidens, hogy amennyiben egy hosszabb ideje házas párnak nincs gyermeke, ők vagy nem akarnak, vagy nem jön a kicsi. Szerintem egyik témát sem illik feszegetni. A nem akarás teljesen magánügy, senki se háborgassa és győzködje őket. Két felnőtt ember tud dönteni arról, hogy miképp akarnak élni. A másik meg a “nem jön” téma. Arról beszélni meg eleve fáj. Ne tegyünk súlyt a leendő szülők vállára ezzel a témával. Ez az én véleményem.
hello Tory22!!
Én is hiszek a termékenységi ásvány hatásában, és sok minden másban is, ami lelkileg segíthet pl. kineziológus.
Nagyon sokat tanultunk pl. a családfánkról, ami az én és gyermekeim életét is befolyásolja.
Most 3.ik babát tervezünk, sajnos egy elveszített 9 hetes mgazatot meggyászolva.
Jajj, ez az ajándékosdi nekem már nagyon az agyamra ment, meg a gyerekeim agyára is. Hiába morgok és igencsak bicskanyitogató módon momdtam meg anyóséknak, hogy nem kellene minden alkalommal adni valamit a gyerekeknek. Szó szerint minden alkalommal, van hogy hetente. A semmire csak mert gyerekek meg hát örülni fognak stb. 😱 A gyerek meg nem úgy megy oda hozzájuk, hogy köszön, hanem kb letámadja, hogy mit vettetek? 😳 Rohadt idegesítő. Mi kb semmit se veszünk nekik, így is tele vannak mindennel és alig 1-2 dolog érdekli őket. Megjegyzem, az anyóséktól kapott dolgok a legkevésbé érdekesek. Na mindegy, ez lehetne egy külön fórumtéma is. 😅
Anno engem munkahelyen nem faggattak mikor jön a gyerek, mert úgy mentem esküvőre, hogy már 8 hetes voltam és főnökasszonynak is megmondtam. Mondjuk nagyon féltett is, így félidőtől elküldött táppénzre...
Hétvégén nálunk is volt egy kérdés, hogy párom tesójának a 7 éves gyerekének kinőtt biciklijét meghirdessék-e vagy kell nekünk. :o
Hát rávágtam minden kommentár nélkül, hogy hirdessék meg.
Basszus mire kellhet nekünk az innen még kb 5-6 év... Ha egyáltalán sikerül.
Ráadásul szombaton elkezdtem barnázni, így már sejtettem, hogy meg fog jönni, és hőm alapján is meg fog jönni rendesen ma. Már a pocakom is érzem, illetve világosodik a barna.
Az, hogy mindig más gyerekének kell ezt-azt venni, közben nekünk meg nem sikerül, az engem is kiborít.
Amit még látok sok helyen, hogy már a századik játék van ott a gyereknek, de egyik sem köti le igazán. Ettől kicsit félek, hogy ez miért van így manapság?
Múltkor voltam endokrinológusnál, igazából semmi különöset nem talált a magas Tsh értékem hátterében. Jódot kell szednem rá.
A magas prolaktin miatt pedig beutalt MRI vizsgálatra, hogy kizárjuk az agyalapi mirigy daganatot mint lehetséges okot.
Még van 1 havi adagom a nőgyógyász által felírt gyógyszereimből, utána kell visszamennem. Kíváncsi vagyok, hogy mit mond majd, hogyan tovább.
Én a GAL babavárót szedem már lassan egy éve, az első pozitív tesztnél még nem ezt szedtem, most a februárinál már régóta ezt szedtem és azóta is. Nekem ugye fontos a folát szedése és ebben az van, illetve sok embertől olvastam hogy ajánlják ezt a vitamint, úgyhogy ezt választottam. Nem tudom, mennyivel jobb/rosszabb, mint más vitaminok egyébként. De én nem merek leállni vele, mert rövid időn belül már másodjára lett pozitív tesztem így hogy szedem, habár a februári eset mutatja hogy megtartani úgyse tud ez se egy nem megfelelően fejlődő babát (ami nem is baj, hisz ha már sérült a pici, akkor mindenkinek jobb, ha elmegy 😔).
Szóval én azt mondom, hogy ha van rá pénz, egy próbát megérhet, hogy pár hónapig ezt szeded. 🙂
Sziasztok!
Ashley, nagyon drukkolok Nektek!
Plankton, a GAL vitaminokat a kolléganőm szedi, neki jó a tapasztalata velük. Csak hát nem olcsó.
Tory, köszi a linket, meghallgatom
Na ezt én is kipróbálom.
Én arra is gondoltam, hogy keresek több dolgot, ami leköt, akár egy új hobbit, még csak a gondolata se jusson eszembe, hogy én rákeressek valamire a neten. Ne gondoljak erre az egész baba dologra. Lehet, hogy megkérem férjem, hogy tanítson meg horgászni 😀
Jajj szegény. Én is valamelyik nap megkívántam a csokit, sógorom felesége: na jön a baba?
…
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a nyugtató szavakat.❤️ Most már kicsit jobban vagyok, testvéremmel is beszéltem, ami lelkileg nagyon jót tett.
Bocsánat, kicsit eltűntem. A kutyánkat el kellett altatni tegnap. Nekem meg dolgoznom kellett, mert délutános műszakban voltam. 😢 Férjem egyedül ment át ezen az egészen (az állatorvossal). 🥺🖤 Így elég borzasztó napunk volt tegnap, nem volt lelki erőm ide belépni.
Ashley, nagyon drukkolok, biztos minden rendben lesz! Nagyon örülök nektek! 🥰
Tory: ugyanez. Eskü, munkahelyen mindenki nézi a hasam.. főleg az esküvő óta. Valamelyik nap laza felső volt rajtam, még akkor is nézték. Nem rég a szabadságokról beszélgettünk, nekem nincs sok, erre: jajj te úgyis mindjárt mész szülési szabadságra… elég idegesítő.
Hetek óta nagyon rosszul alszom, és hallottam már a babaváró meditációról, úgyhogy tegnap este gondoltam kipróbàlom. Egyáltalán nem vagyok ez az egyhelyben nyugton maradós tipus, voltak is nehézségek, de esküszöm hetek óta nem aludtam olyan jól, mint most. Lefekvés előtt egy órával leteszem a telefont (vagyis ugye ezen hallgatom a meditációt), majd ha vége, akkor kikapcsolom a netet és alszom. Illetve mostanában sokat telefonozom, olvasgatok ugye a baba témában, úgyhogy megfogadtam, hogy sokkal jobbat teszek azzal, ha kiegyensúlyozott leszek és megpróbàlom ezt a dolgot kordában tartani.
Illetve vettem egy holdkő medált is, ami nyakláncként funkcionál, valaki hisz benne, valaki nem, én adok ennek is egy próbát és ha minden okés elvileg, hátha már csak az hiányzik, hogy a kicsi lélek egy nyugodt lelket keressen, ahova "beköltözhet" 🤗
Tudom, hogy más élethelyzetben vagyunk, de megértelek és átérzem.
Tudom, hogy ha az első baba várat magára, mit éreznék és tudom, milyen az, hogy azonnal akarjuk (rám ez sajnos mindenben jellemző, nem bírok elég türelmet tanulni).
Ez egy brutál igazságtalan dolog a természettől!!! Megszokjuk az élet úgy működik, ha megdolgozunk valamiért, az általában sikerül. Ha tanulsz egy vizsgára, az sikerül, ha mégsem, akkor még többet tanulsz és akkor már tuti meglesz. De ez nem ilyen! Egyszer egy nőgyógyásztól hallottam, hogy a gyermekáldást nem lehet kikényszeríteni... Mi kell hozzá? egy nagy adag mázli...
Bármennyire rosszul hangzik, de igaz.
Azt gondolom, vagyis ha én lennék most ebben e helyzetben, azt tanácsolnám saját magamnak is, hogy valahogy úgy fogni fel ezt az időszakot, mint egy próbatételt. Átmeneti időszak, még nem tudni a hosszát, de fel fogja váltani a várandósság, majd az anyaság. És onnan majd visszanézve, már el is törpül ez az idő és talán a rögösebb út is megszépül.
Szedi a férjem, de még csak egy hete...
Nagyon drága és akkora kapszulát is tartalmaz, hogy én azt nem tudnám lenyelni. :O
Nekem ma ajánlották a GAL vitaminokat.
Van valakinek tapasztalata ezzel?
Nem olcsó, ahogyan nézem.
Rengeteg féle van, azt sem tudom melyik csomagot érdemes megvenni.
Jajj Cinccino pont ezt érzem. 😣😣
Jövő héten nekem is ajándékot kell vennem az unokaöcsém első születésnapjára.
Annyira nagyon szeretnék már magunknak vásárolni és nem mindig másnak, nem mindig más gyerekét nézni...
Amúgy fogalmam sincs még, hogy pontosan mit vegyek egy 1 évesnek.